Za letním festivalem do Dejvic

Kdo říká, že na dobrý festival musíme cestovat kilometry daleko, když jeden máme přímo u sousedů? DejVícePraze nabízí program hudební, divadelní, ale i pro děti. A my tam rozhodně chybět nebudeme!

Co dělá letní festival festivalem? Rozhodně studený drink, uvolnění lidé a netradiční prostředí, kam proudí vzduch a sluneční paprsky. My však přidáváme i nadupaný program, který naše kroky místo na letiště nasměruje do Hotelu International v Dejvicích. Právě v jeho zahradách se totiž letos koná sousedský letní festival DejVícePraze.

Na své si přijdou vyznavači divadla, hudby, ale i pohádek. Kromě divadel a koncertů se můžete těšit i na doprovodný program – autogramiádu sportovců Dukly Praha, společné sportovní fandění nebo komentované prohlídky budovy Hotelu International zapsané na seznam kulturních památek.

Tak dlouho jsme čekali, až kultura zase naplní naše životy, až jsme se konečně dočkali! Zde přinášíme výběr podle V Zákulisí, který by vám neměl uniknout.

9.7. Vražda krále Gonzaga, Dejvické divadlo

Kdo by netoužil aspoň jednou v životě vidět představení Dejvického divadla. I když se do tamního hlediště snažím dostat léta, až díky tomuto festivalu se sen stal skutečností. Ve hře, která dokazuje, že divadlo má sílu nahlodat svědomí diváka uvidíte Simonu Babčákovou, Martina Myšičku nebo všemi oblíbeného Ivana Trojana.

foto: Hynek Glos

21.7. a 4.8. Ve dvou se to lépe…, Divadlo Spejbla a Hurvínka

Věděli jste, že loutkové divadlo může být určeno i dospělým? Jedním z takových je známé loutkové divadlo Spejbla a Hurvínka, které si pro vás do zahrad Internationalu připravilo inscenaci Ve dvou se to lépe… V průběhu zcela originálních a novotou zářících myšlenkových pochodů pana Josefa Spejbla a jeho vyřezaného syna Hurvínka, divák zjistí, že ani u této dvojice nejde život jako po drátkách, respektive po nitkách.

30.7. Jiří Krhut & Štěpán Kozub, koncert

Herec Štěpán Kozub a hudebník a textař Jiří Krhut vydali na konci roku 2020 své debutové album s názvem Prásknu bičem. Tato ostravská dvojka si rychle získala srdce posluchačů napříč generacemi, a to nejen díky hudbě, kterou spolu tvoří, ale také kvůli humoru, který je jim více než vlastní. Připravte se na tanec i záchvaty smíchu. Dokonalá kombinace!

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *