Nejhorší trendy minulých let

Trendy odchází a zase se vrací, to není žádná novinka. My jsme vybraly ty, které by comeback rozhodně plánovat neměly! A jsme si jisté, že jste-li devadesátkové dítě alespoň jeden z nich v té době uhranul i vás!

Obecně se móda Y2K (neboli z přelomu tisíciletí) vrací – stačí otevřít Tiktok! Generace Z ale vesele přehlíží všechny její části, protože Y2K rozhodně nebyly jen rozšířené kalhoty, háčkované topy, minikableky či barevné prstýnky! Tento článek berte jako kritiku trendů z let 2000-2010 a zároveň jako self-roast našich o 10 let mladších já.

Seplá ofina

Chtěla jsem být originálnější, ale název této vlasové kreace snad ani nechci vymýšlet. Pokud jste nechodili se sepnutou ofinou, kterou jste načechrali extenzivním množstvím laku na vlasy, nebyli jste zkrátka in!

Klobouky

NE, nemyslíme krásné oversized klobouky ála Jacquemus, bohužel. Myslíme buřinky, polokloboučky, fedory, zkrátka všechno co by povinně mělo být na dně popelnice. A bylo absolutně jedno k čemu ho nakombinujete (očividně).

Sovy

Sovy na krku, na uších, na tričku, všude. Čím větší, tím lepší! Obvzláště trendy byly ty s „pohyblivým“ tělíčkem, jako vidíte na fotce. Tady přiznávám, že jsme neměla srdce na to je vyhodit a dodnes hyzdí můj dětský pokoj.

Moustache

Obdobou sov byly jen o pár let později kníry – opět mohly doplňovat jakýkoliv outfit či kousek oblečení a doplňků. Při vzpomínce na tento trend mne hřeje jen vědomí, že ho alespoň nemám vytetovaný na prstě…

Cardigany

Cardigany miluju. Rozepnuté, zapnuté, velké, huňaté, třeba od Božidary. Avšak tenhle „cípovatý“ styl mě ve snech starší do dnes.

Low-rise slim jeans

Tento styl džínů se pravidelně vrací asi každé dva roky, ale bohužel jediný, komu takové džíny sluší je Bella Hadid. A to jen proto, že jí sluší úplně všechno.

Tenisky s podpatkem

Tady se plácám po zádech, protože tento trend mi přišel odporný už za dob jeho největší slávy. A ne, nepřesvědčí mě ani Isabel Marant, která se je snaží vrátit do módy!

Roztrhané džíny

Neříkám, že si sem tam nějakou díru na džínech neudělám (obzvlášť ty pod zadkem jsou docela hot!) ale proč jsme někdy nosili něco, co spíš než džíny připomíná rybářskou síť mi hlava nebere.

Při psaní tohoto článku (čti: projíždění fotek ze střední) mě chytla taková nostalgie, že tohle rozhodně není poslední takový článek! A příště se zaměříme i na kluky, protože na jejich vyšisované džíny už v roce 2021 taky není nikdo zvědavej!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *