Louis Vuitton slaví 200 let a přichází na trh s novou hrou

Dnes 4. srpna by Louis Vuitton, zakladatel jedné z nejznámějších módních značek, oslavil 200. narozeniny. Při této příležitosti se můžeme těšit na několik kreativních akcí, které Louise a jeho odkaz oslavují.

Louis Vuitton neměl šťastné dětství. Narodil se v malém městečku na jihozápadě Francie a když mu bylo pouhých 10 let, ztratil matku. Jeho otec si našel novou ženu, se kterou Louis nevycházel, a tak poté, co zemřel i jeho otec a on by musel zůstat pouze s ní, vyrazil ve 14 letech pěšky do Paříže.

Trvalo dva roky, než ušel 400 km dlouhou cestu a stanul v mecce módy, Paříži. Tam začal pracovat jako asistent u výrobce zavazadel monsieura Maréchala, díky kterému měl možnost setkat se s císařovnou Evženií z Montijo, manželkou Napoleona III., která stála u začátku jeho kariéry. V roce 1854 otevřel svůj první obchod s cestovními zavazadly.

Na oslavu jeho 200. výročí se módní dům nechal inspirovat životní cestou svého zakladatele a vyvinul plošinovou hru Louis The Game kombinující pokročilou animaci s historickým odkazem a nabízející akční dobrodružství v šesti imaginárních světech.

Ve hře se objevuje maskot značky Vivienne cestující na velké vzdálenosti, aby navštívil slavnostní narozeninové destinace. Po cestě musí tato svěží a veselá postavička nasbírat co nejvíce svíček s Monogramem a také klíče, které odemykají další z levelů. Hra integruje nejmodernější technologii blockchain a zahrnuje 30 NTF položek, jejichž třetina vznikala v dílně populárního digitálního umělce Beeple. 

Vivienne

Hru si můžete do telefonu stáhnout již dnes a společně s Vivienne máte jedinečnou možnost poznávat interaktivním způsobem historii módního domu, stejně jako zajímavosti z přehlídek, rodinnou historii, umělecké kolaborace. Louis The Game tak připomíná, že historický odkaz a pokrok mohou skvěle koexistovat. 

Kromě hry se ale můžeme v rámci oslav těšit i například na tematické výlohy butiků, které představí kufr v podobě lodi pohledem 200 výjimečných osobností či na velký Louisův triptych, který namaloval Alex Katz. V říjnu vyjde také populární novela od francouzské autorky Caroline Bongrand o Louisově životě a plánech, světlo světa spatří i dokument Looking for Louis, vyprávějící příběh mladého dobrodruha.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *