Zákulisní menu vol. 3: Co nás baví?

Drobnosti, které nás během posledních pár týdnů zaujaly a rozhodně si zaslouží být na našem sezónním menu! Tak co si objednáte?

Kosti Zděnka Vacka

Nebojte, jedná se o překrásné šperky z kolekce talentovaného avantgardního klenotníka Zdeňka Vacka. Kolekci tvoří tři linie unisexových zlatých šperků – Eroze, Kosti a Lamely. „Všechno, co děláme je luxusní a znepokojivé“, shrnuje Zdeněk. „Ve špercích je divokost a emoce, které jim dávají energii. Objekty a tvary vám budou něco připomínat, ale nebudete schopni je úplně zařadit.

Božkov uvádí bylinný likér

Ideální na předvánoční období! Božkov představuje bylinný likér a navazuje tak na poctivou a řemeslnou práci spojenou se značkou Božkov a dlouholetou tradici společnosti Stock ve výrobě bylinných likérů. Jeho základem je kombinace macerovaných bylinek a koření.

Snové karty

Snová koučka Kateřina Rae vytvořila Karty pro život – nádherné vykládací karty, které přinesou inspiraci do každého dne. Poeticky ilustrovaných 25 unikátních karet se zlatým okrajem s knížečkou a ve zlatém pytlíčku jsou ideálním parťákem pro všechny, které zajímá jejich vnitřní svět.

Dříve stan, teď taška

RE:TENT tašky vytvořila česká značka outdoorového oblečení a vybavení Hannah. Jako materiál pro jejich výrobu posloužily zbytky látek, které jsou používané při výrobě stanů či oblečení. Je tak minimalizován odpadní materiál, pro který by jinak nebylo žádné využití. Takhle můžete mít vždy v kapse kousek stanu, do kterého se vejde celý nákup.

Circlle uvádí novou barvu Shadow

Lokální etická značka Circlle uvádí na trh kousky z kolekce Power v nové barevné variantě. V nové minimalistické šedé s názvem Sahodow přichází bestsellery, jako jsou legíny s vysokým pasem Lunge, klasická podprsenka Luna či univerzální top Briana.

Dávka kultury před Vánoci

Kdy jindy si udělat čas na divadelní představení plné vtipu, laskavosti i zamyšlení, než před Vánoci. Herci Komorního divadla Kalich pro tyto účely nazkoušeli nové představení Oskar a růžová paní. Excelentní výkony Pavly Tomicové a Josefa Poláška vás donutí se zamyslet nad prchavostí okamžiku a smyslu našeho života. Tohle přesně před koncem roku potřebujete!

Erich E.Schmitt patří v současnosti k nejoceňovanějším a nejhranějším evropským dramatikům. Jeho hry jsou vždy odvážným, hlubokým ponorem do lidské duše v její kráse, ale i složitosti. Schmitt dokonale balancuje na hraně smutně-směšných nálad. Ale humor je pro něho vždy způsobem jak uchopit vážné téma, tak jako v tomto případě, kdy se spolu s Oskarem vydáme na pouť životem, kde mu místo dlouhých dnů zůstávají jen důležité chvíle. Není zkrátka nad milý a laskavý humor.

Yellow candles

Designoví nadšenci s citem pro severskou jednoduchost chtěli tvar svíček od těch tradičních rolovaných posunout někam dále. Rozhodli se proto vyrábět vysoké svíčky ze 100% včelího vosku vhodné pro všechny druhy svícnů, vymodelovali formy a odlili svou první svíčku. Voňavá práce je nadchla natolik, že postupem času zdokonalili formy i tvary a dnes nabízí celkem osm druhů svíček – kónickou, válec, hranol, kónický hranol, šestihran, spirálu, pilíř a bublinu. Svíčky jsou vysoké až 25 cm a vydrží hořet až 15 hodin. Při pálení Yellow candles se uvolňuje příjemné medové aroma, které má aromaterapeutické vlastnosti a navíc krásně provoní celý byt.

České nádobí Fabini

Třiadvacetiletý Honza Fabini je nejen úspěšný podnikatel, ale také odborník na nádobí a vše, co s ním souvisí. A pod značkou Fabini už dva roku nabízí nádobí vysoké kvality za dostupnou cenu. A navíc je hodně krásné. S těmito hrnci snad začneme i vařit!

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *