Zákulisní menu vol. 7: Čajová pasta, luxusní šampon pro psy, české bloky a povidlová cukrárna

Drobnosti, které nás během posledních pár týdnů zaujaly a rozhodně si zaslouží být na našem sezónním menu! Tak co si objednáte?

Back to office

První září nemusí být milníkem jen pro školáky. Papelote přichází s řadou nových zápisníků Softblok 2.0, které využijete v práci, doma i během studia. Kroužková spirála se přesunula na stranu a rozdělila na dvě části, díky tomu můžete na blok navléct gumičku, a získáte tak i prostor pro psací potřeby. Zápisníky byly navržené a vyrobené v České republice a použitý přírodní papír má certifikát EU Ecolabel. 

Užijte si šálek čaje v zubní pastě

Dárková sada tří zubních past z limitované kolekce Marvis Tea Collection přináší unikátní chuťový zážitek. Pasty Marvis jsou vysoce účinné v boji proti zubnímu plaku a obsahují fluoridy. Sada obsahuje zubní pastu Earl Grey Tea s příchutí černého čaje s vůní bergamotu a jemně osvěžující máty. Dále Creamy Matcha Tea, která v sobě kombinuje příchuť osvěžujícího čaje Matcha s příchutí máty pro dlouhotrvající svěžest, a Blossom Tea, v níž se mísí jemná chuť květového čaje se sofistikovanou vůní třešní a broskvového květu se svěží mátou. Koupíte ve vinohradském Myskino.

Jihočeská filharmonie má v bývalém kostele nový sál od ateliéru A8000

Tam, kde se modlilo, nyní vládne hudba. Jihočeská filharmonie sídlí od roku 1988 v budově bývalého kostela svaté Anny v Českých Budějovicích. Koncertní sál ale potřeboval proměnu, akustika byla špatná a vzduchotechnika nedostačující. Rekonstrukce proběhla podle návrhu ateliéru A8000, který řídí architekt a zároveň vedoucí projektového týmu Vltavské filharmonie Martin Krupauer. Jejím cílem bylo vrátit sálu původní tvar, jednoduchost a čistotu. Povedlo se a my tleskáme!

Pozvednou nejen sebevědomí

Každá z nás si určitě vzpomene na situaci, kdy si toužila koupit nebo dokonce koupila kus oblečení, pod který se podprsenka zkrátka nehodí. Zapomeňte na pochybné samodržicí podprsenky nebo šílená průhledná ramínka, která jediné, co nejsou, tak neviditelná.

Nová česká značka Lifties přichází na trh s produkty, na které jsme tak dlouho čekaly! V jejich nabídce najdete podpůrné samolepicí pásky, ochrany bradavek, oboustrannou lepící pásku nebo odstraňovač tejpu. Za tohle jim budete děkovat ještě hodně dlouho.

Rare Places Bedekr

Po 2,5 letech úspěšného fungování tohoto cestovatelského portálu jeho autoři vytvořili kapesního průvodce Rare Places Bedekr, na kterém více jak rok pilně pracovali. Prostě ho šoupnete do kapsy a vyrazíte na cestu! O peníze na jeho vydání teď prosí všechny travel nadšence v kampani na Hithitu, tak šup, šup!

Spojení ginu a pomerančů

Pomerančový Gordon´s Mediterranean Orange Distilled Gin je nejnovějším přírůstkem do stále se rozrůstající rodiny ochucených ginů. Vyniká středomořskými pomerančovými tóny, které dokonale doplňují jalovec a charakteristická osvěžující chuť klasického ginu. Pokud už máte dovolenou za sebou, tento gin vás alespoň na chvilku vrátí zpátky do zemí plných slunce. Nejlíp chutná, jak jinak než s tonikem.

Putování za světovými parfémy

Dominique Roques už přes třicet let dodává parfémářům po celém světě vonné esence z více než sto padesáti surovin a padesáti zemí. A teď se chce podělit o příběh vůní, míst i lidí, kteří za úspěšnými parfémy stojí, ať už to jsou sadaři, sběrači, pěstitelé, dřevorubci, byznysmeni, nebo dokonce mafiáni, a proto vydává knihu s názvem Sběratel vůní.

V ní mimo jiné ukazuje, na jak složitém a křehkém systému parfémářský průmysl stojí, kolik práce a úsilí je za každou esencí a jak vše dělat udržitelně a odpovědně. A při svém vyprávění vezme čtenáře na dobrodružnou výpravu od Andalusie po Laos, od Venezuely po Somálijsko, od prastarých metod až po nejmodernější technologie.

Nová cukrárna Povidloň na Šumavě

Cukrárna Povidloň v Lipně nad Vltavou získala jméno podle tradičního šumavského dezertu. Zákusek z nadýchaného odpalovaného těsta s tvarohem a povidly ale zdejší šéfcukrář Michal Mandys, který se učil šest let u vyhlášeného pražského cukráře Skály, povýšil na francouzský éclair. A povedlo se. Měsíčně se ho tu prodá víc než šest tisíc kousků.

Harmonické spojení dobře osvědčené tradice a inovace se ale propsalo i do interiéru cukrárny od ateliéru A8000. Jemné pastelové tóny doplňuje černé moderní logo a lehce pop-artové ilustrace od grafického a designového studia Bechyňský. Hravý vizuální koncept se odráží také v architektonické podobě prostoru.

Český niche šampon pro domácí mazlíčky

Kvalitní kosmetika již dávno není záležitosti jenom pro lidi. Šampon Strudel & Friends s luxusní hustou konzistencí je speciálně navržen pro PH psí pokožky. Příjemná vůně máty a citronové trávy přidává také aromaterapeutické účinky, které mokré mazlíčky promění na hedvábné, a hlavně příjemně voňavé členy domácnosti. Za značkou stojí parfumista Jakub Hiermann a spoluzakladatelka Blanka Crháková.

Vitra představuje limitku křesla Kangourou

Zdánlivě nenápadné, technicky dokonalé návrhy francouzského designéra Jeana Prouvého (1901–1984) jsou dnes milovanou klasikou. Jeho křesel Fauteuil Kangourou z roku 1948 však dnes slouží už jen pár. Vitra křeslo znovu uvádí na trh v limitované edici o 150 kusech vzniklé ve spolupráci s dcerou francouzského designéra, Catherine Prouvé, která se stará o otcův tvůrčí odkaz a dál vypráví jeho příběh.

Ready to drink

Někdy zkrátka nemáme náladu míchat drink z několika ingrediencí, které má obsahovat a které dost často ani doma nemáme. Na nejnovější trendy i tyto případy reaguje společnost Stock svými novými míchanými plechovkami. Na výběr jsou čtyři příchutě Božkov Originál & Cola s limetou, Fernet Stock Bavorák Citrus, Amundsen Vodka & Soda Bezinka a Máta a Dynybyl Violet Gin & Tonic. Díky praktickému a pohodlnému balení budete mít své oblíbené drinky vždy po ruce, ať už vyrazíte kamkoliv.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *