Motivační horoskop na březen

Valentýn je konečně za námi. Nevím, jak vy, ale já jsem opět žádnou kytku nedostala. Nejdřív mi to bylo trochu líto, ale pak jsem sama sebe uklidnila, že Valentýna stejně neslavím (samozřejmě jenom proto, že nikdy nic nedostanu). Jak jsem se z toho poučila a co nás čeká v březnu?

Valentýnský zážitek měl malou dohru. I když jsem se snažila přesvědčit, že je to jen hloupý svátek, přišla zlost. Protože sakra aspoň tu blbou kytku mi mohl koupit, když už já dělám všechno ostatní. A pak jsem si řekla, že jsem nána pitomá, že mi je přes třicet, a že přece nebudu čekat na to, až mi nějakej pinďour přinese kytku, a šla jsem si jí sakra koupit sama.

A tak jsem se rozhodla tuhle hořkosladkou zkušenost přetavit v pravidelnou akci. Od teď po zbytek života to tak budu dělat. Měsíc březen se tak pro mě stává měsícem sebelásky, a pro vás by měl taky. (Miley by měla radost.)

Zajímavosti o březnu podle svaté Wikipedie:

  • Název měsíce březen se odvozuje od březosti samic zvířat.
  • Anglicky March, německy März, slovensky Marec jsou názvy měsíce odvozeny podle mytologického boha války a zemědělství, Marta. Po zimě je zem vhodná k bitvám i zemědělským úpravám. 
  • Poslední březnovou neděli se mění čas na letní.

Beran

Beran je většinou plný energie, a nemá problém část z ní věnovat i sám sobě. Nejradši si chodí zaběhat, nebo se i jinak vybít v posilovně. Kdo by beranovi tu sílu nezáviděl. Dávejte si ale pozor, ať to nepřepísknete. Nezapomeňte si dopřát dostatečný odpočinek. Spánek je základ fyzického, mentálního i duševního zdraví.

Býk

Úspěšně ignorujete volání vašeho já. Potřebujete poctivý psychický detox, a to hned teď! Vyhýbejte se stresu, jak jen můžete. Ať už to znamená se nějaký čas vyhýbat své rodině, přátelům, nebo svému partnerovi. Napusťte si vanu, udělejte si pleťovou masku, nebo si zajeďte zakřičet do lesa… (To dělám já, když už fakt nevím, kudy kam.) Prostě udělejte cokoliv, co pomůže tak dlouho zanedbávanému vnitřnímu tlaku. 

Blíženci

Při takovém pracovním vytížení, není divu, že nemáte čas ani na horkou vanu, natož na poctivou sebelásku. Ale právě proto, že máte tolik práce, byste měli úměrně k tomu myslet i sami na sebe. Nejvíc vám pomůže zdravá vyvážená strava, a jestli nemáte čas ani na to, zkuste doplňky stravy, potřebujete hodně vitamínů.

Rak

K úplné spokojenosti vám chybí jedna nemalá věc. Nemůžete ale na ten neduh přestat myslet. Ať už je to bělení zubů, nové tetování, které si tak dlouho přejete, nebo úprava obočí, proč to zbytečně odkládat? Tenhle měsíc máte dovoleno se rozmazlovat, jak chcete, tak udělejte to, co už si tak dlouho přejete. Nic vám v tom nebrání. 

Lev

Vyhněte se náročným sportům. Že se vám do ničeho nechce má totiž svůj důvod. Sebeláska je i v tom, umět poslouchat sám sebe. Dojděte si raději k doktorovi, když vás už půl roku bolí záda a nic s tím neděláte. Věnujte se rehabilitaci, józe, dopřejte si wellness pobyt. To všechno bude lepší než neustálé odkládání toho, co vás trápí. 

Panna

Často hřešíte a začíná se to na vás podepisovat. Ať už je to moc sladkostí, nebo příliš alkoholu, začněte to brát vážně, nebo se toho už jen těžko zbavíte. Dopřejte si pořádný půst, dietu, nebo detox. Budete se cítit lépe, a možná ušetříte i nějakou tu korunku, což by se vám taky mohlo hodit. 

Váhy

Po fyzické stránce vypadáte skvěle, i se tak dokonce cítíte. Pravidelná psychická hygiena by vám ale určitě neublížila. Někdy se totiž dokážete chovat trošku jako magor. A možná právě proto, že obvykle býváte velice klidné povahy, jsou teď vaše výlevy patrnější nejen vám, ale i vašemu okolí. Hoďte se do klidu. Pomůže vám k tomu volný víkend, sklenička vína a pořádný výlet.

Štír

Hashtagy typu #bodypositivity, #selflove a #celebratemyself vídáte na Instagramu pořád, ale že by to s vámi nějak hlo, to se říct nedá. Nespokojenost sama se sebou vás provází každý den, a ani k tomu nemusíte mít žádný konkrétní důvod. Prostě jste tak nastavení. Zkuste to jednou, a už provždy změnit. Mějte se rádi takoví, jací jste.

Střelec

Svému zevnějšku věnujete hodně času i energie, a díky tomu sklízíte plody vašeho úsilí. Je fajn vypadat dobře, pokud se díky tomu, také dobře cítíte. Nezapomeňte ale stejně důkladně dbát i o vaši psychiku. Zkoušeli jste už meditovat? Možná u toho přijdete na to, co vám chybí ke štěstí. 

Kozoroh

Máte za sebou jedno velké vyhoření. Teď je na čase se sebrat a něco od základu změnit. Máte rádi extrémy a chybí vám rovnováha. Zkuste dbát o svoji fyzickou stránku, vztahy a práci stejně tak, jako pečujete o svoje duševno. Když se pro jedno z toho příliš nadchnete, ostatní necháte ladem, a to prozatím vždycky skončilo špatně. 

Vodnář

Doma se necítíte dobře, a to se odráží i na vaší pohodě. Možná stačí jen přestěhovat nábytek, možná to bude chtít i větší zásah. Každopádně nad tím přemýšlejte. Nemůžete přece utíkat z domova do kaváren a barů donekonečna. 

Ryby

Máte problém se pořádně vyspat, a to vás dohání k šílenství. Možná jde jen o to, že pořád přemýšlíte nad minulostí, a nebo si váš problém vyžaduje zásah profesionála. Rozhodně se ale nepokoušejte vyřešit spaní vlastní medicínou. Sklenička navíc pro lepší spánek není dobré dlouhodobé řešení. 

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *