V práci s kartářkou Míšou: Informace o smrti předat nesmím. Aby to fungovalo, musíte věřit

Lákala vás někdy návštěva kartářky? Nebo sami pociťujete, že jste obdařeni vyšším nadáním? Zajímají vás krystaly, ale nevíte kde začít? Zákulisí netradiční profese kartářky pro V Zákulisí poodhaluje Míša.

Míša vystudovala ekonomický obor, po škole si zkusila zaměstnání hned několik a nejdelší čas nakonec strávila u bezpečnostní kontroly na letišti. Zlom pro ni nastal v době pandemie, kdy jí práce najednou přestávala dávat smysl. Po dlouhém zvažování podala výpověď a rozhodla se vydat směrem, kterému se věnuje dodnes – a jehož zákulisí pro nás poohaluje v následujícím rozhovoru.

Míšo, čemu se konkrétně věnujete?

Vždy jsem chtěla pomáhat lidem a teď se mi to díky práci, kterou dělám, splnilo. Nejvíce jsem se našla v kartách. Pracovat s kartami mě nejen velmi baví a naplňuje, ale zároveň tím pomáhám ostatním a dávám jim naději. Odpovědi, které nalézám v kartách, je totiž pomáhají v životě nasměrovat. Ukazují jim cestu, kterou se nadále vydat, nebo přinášejí útěchu, pokud je něco trápí. Věřím, že je to mé poslání. Mojí nedílnou součástí je také komunikace s andělskými bytostmi, které mě při výkladu vedou, mám díky nim silnější napojení na člověka a jsem schopna vyložit přesné odpovědi na dané otázky. Kromě karet pracuji také s kameny a minerály. Radím lidem s výběrem vhodných minerálů, používám je k meditacím, ochraně a různým rituálům.

Jak jste se k této práci dostala? Musí člověk mít nějaký kurz nebo školení?

Zlom nastal, když mi umřela velmi blízká osoba. Cítila jsem, že se mi naplno otevřely mé dary. Tou dobou jsem začala být opravdu nespokojená v mé předchozí práci a věděla jsem, že je načase udělat zásadní změnu v životě. Podala jsem výpověď a rozhodla se otevřít obchod Kameny a minerály Mia. Kurzy na to nejsou potřeba, protože takový dar nelze získat jejich absolvováním. Netvrdím ale, že kurzy jsou špatné, určitě se na nich dá přiučit spoustě věcem a věřím, že je to dobrý start. Dar je v každém z nás a záleží jen na nás, jak s ním naložíme. Je ale důležité se vždy k těmto silám stavět s pokorou.

Takže má podle vás tento dar každý z nás a jen málokdo ho plně objeví?

Ano. Skutečně věřím, že tyto dary má každý z nás již od narození a záleží na daném člověku, zda se rozhodne ho přijmout a rozvíjet. Každý jsme výjimečný a máme jiné předpoklady a nadání. Například mně jako jedné z mála byla dána ze shora zvýšená intuice s empatií a karty jsou mi pouhým pomocníkem, stejně jako komunikace s andělskými bytostmi. Někdo jiný zase může komunikovat s duchy, vyzná se v rodových linií nebo je velmi nadaným léčitelem.

Krásným příkladem jsou děti. Jsou to čisté duše a jejich víra je neomezená. Pro děti je normální přijmout, že existuje něco víc. Vše jim přijde kouzelné a magické, neznají hranice. Děti věří v kouzla a neomezené možnosti. Koupíte jim plyšáka a oni věří, že jejich chlupatý kamarád má duši. Je několik případů, kdy si děti povídají se svým imaginárním kamarádem a rodiče jsou z toho vyděšení. Přitom si můžou povídat se svým andělským průvodcem, který se je snaží jen zabavit a předat trochu lásky a pozornosti. Tohle všechno děti mají a v pozdějším věku je vlastně začne zpracovávat systém, výchova, školství, kamarádi a začnou o to přicházet. Vrátit se k tomu může každý.

Pořád ale žijeme v době, která tomu ještě není úplně tak otevřená. V minulosti se čarodejnice upalovaly, protože se toho lidi báli. Většina lidí si zkrátka nechce připustit, že by mohlo být něco víc. Věří tomu, co vidí, na co si mohou sáhnout a zbytek jako by nebyl. Jejich největším nepřítelem je právě strach, ale nejedná se o nic, co by nám mohlo ublížit. Jen je potřeba k tomu přistupovat s pokorou a úctou a člověk si musí být jistý, že se chce touto cestou vydat a učit se.

Co byste tedy poradila tomu, kdo chce začít objevovat?

Zbavit se strachu a začít studovat. Existuje velké množství knih a blogů, jen je potřeba si ověřit, zda to je spolehlivý zdroj. Skvělé knihy jsou třeba od Lorny Byrne – Andělé v mých vlasech, Doreen Virtue a nebo kniha Ami, chlapec z hvězd.

Jak funguje výklad karet?

S klientem si sedneme, rozebereme jeho datum, čas a místo narození. Během toho zjišťuji jeho povahové rysy a jakmile cítím, že jsem na něj plně napojena, pouštíme se do výkladu. Pracuji s několika druhy karet a vždy klienta požádám, aby karty nejprve zamíchal. Ty se tak nabijí jeho energií. Pak přichází řada na mě. Začínám míchat a vyzvu klienta, aby během toho, co karty míchám a ty mi samy vyskakují z balíčku, pokládal své otázky. Samotné karty potom zhmotňují to, co ke mně přichází. Když mám na stole vyložené karty, povídám si s klientem o tom, co znamenají a co se mu snaží říct. Vyprávím příběh, který karty nesou.

Co když někomu vyjde něco opravdu špatného? Jak takovou informaci předáváte?

To je velmi dobrá otázka. Při výkladu pracuji s mými andělskými průvodci a ti mi vždy sdělí, zda jsou lidé připraveni slyšet i špatné informace. Záleží, o co přesně se jedná. Já třeba neposkytuji odpovědi ohledně zdraví a smrti. Konkrétně ta smrt, to je něco, co je prostě tabu a kartářka to sdělit nesmí. Je to zasahování do osudu člověka a kvůli prozrazení bych o všechny mé dary mohla přijít. Jsou věci, které lidé prostě vědět nesmí, protože by jim to ublížilo, změnilo život a pak by nemohli naplnit tu cestu, kterou si vybrali.

Přesto jsou ale věci, které sdělit mohu, i ty špatné. Nejčastější výklady se pohybují ohledně lásky a tam už musím sdělit, zda ten člověk je pro ně vhodný do života nebo ne. Klient z toho může být špatný, ale vím, že to zvládne. Navíc každý má svoji vlastní svobodnou vůli a je už jen na něm, jak s tou informací naloží. Takže vždy s úctou, pokorou a velmi citlivě sděluji, co karty skutečně ukazují. Pokud se ale jedná o tento případ, vždy tam na někoho čeká další láska. Takže sice předám špatnou zprávu, ale ukončím to vždy tou dobrou. Dám lidem naději, že je čeká něco lepšího, a ujistím je, že si to zaslouží.

Mohu svou energii očistit i doma? Existují nějaká „cvičení”, které může dělat každý z nás?

Teď záleží, zda čistit energii domova, a nebo sebe. Obojí je totiž velmi důležité, hlavně pro lidi, co jsou citliví. Domov je naše místo, kde se máme cítit nejlépe a samozřejmě po těžkém dni v práci, nebo nějakém nezdaru si tam bereme i to negativní. Nejlepší způsob, jak zharmonizovat a ochránit domov před špatnými energiemi, jsou vykuřovadla. Velmi účinná je šalvěj, která i krásně voní, nebo palo santo dřívka. Můžete použít i vonné tyčinky, františky a svíčky. Ty na sebe stahují to špatné a pohlcují to. Výbornou pomůckou je také sůl, která se sype do každého rohu v místnosti, a zabraňuje tak vstupu nechtěných návštěv.

Skvělé je pořídit si i nějaké ty kameny a minerály, které mají ochranné účinky. Já osobně je mám hlavně v ložnici, protože v noci je člověk nejvíc zranitelný. Taky jsou parádní proti nočním můrám. Pro svoji ochranu mám nejraději minerály v podobě náramku, můžete si ho vzít kamkoliv a víte, že jste chráněni. Je možnost nasypat si i trochu soli do batohu nebo kabelky, to je také velmi účinné (a stačí špetka). Malé zrcátko v tašce je také velmi dobré, protože odráží zlo.

Jako nejvíc úspěšná technika na ochranu se mi i u klientů osvědčila ochranná bublina. Je to forma vizualizace, kdy si představíte, že vás obklopuje bílé světlo a celé vás do sebe jakoby zahaluje. Může to být i jiná barva, klidně vaše oblíbená, jen to nesmí být černá. Představíte si, že se kolem vás tvoří ochranná bublina, která k vám už nic dalšího špatného nepustí. Zároveň je dobré si představit, že vše negativní, co máte v sobě, odchází pryč a už to k vám nemůže. To je nejlepší a nejrychlejší pomůcka, jak ze sebe dostat negativní energii a očistit se.

V čem tkví síla krystalů?

Lidé už od pradávna věřili, že krystaly mají magickou moc, a tak je používali k různým rituálům a na ochranu. Chtěla bych říct, že aby kameny fungovaly, je potřeba hlavně víra. Já věřím, že díky síle krystalů se mohu více napojit na sebe samou a vyléčit své tělo i duši, a učím ostatní, jak se tomuto také otevřít. Snažím se lidem ukázat, že existuje něco víc, něco mezi zemí a nebem, a jak s těmito vědomostmi pracovat. Takže ačkoli jsou krystaly opravdu krásné, nejsou jen pouhými ozdobami, ale nesou v sobě silnou energii. Když se ohlédneme do minulosti, zmíním obyvatele Atlantidy, kteří věřili v sílu kamenů, používali je pro nejčistší účely a chovali k nim hlubokou úctu.

Kameny pochází z přírody a slouží tedy jako prostředek, jak se s matkou přírodou spojit, a to je pouze jedna z mála možností, jak s kameny pracovat. V současnosti jsou kameny často využívané při meditacích. Staly se také módním doplňkem, avšak se skrytou silou a významem pro svého nositele. Ať už máme kamínek v kapse, přívěsek na krku nebo například v podobě prstenu, při jeho nošení můžeme cítit ochrannou energii. Do kamenů lze vložit i energetickou informaci, jinak řečeno vlastní energii a tím posílit jeho podstatu.

Jaké krystaly byste doporučila začátečníkům?

Záleží na tom, co zrovna daný člověk řeší a prožívá. Kameny mají různé vlastnosti a funkce, od toho je vždy potřeba se odpíchnout. Do začátku ale všem doporučuji kameny, které slouží především na ochranu, ať už před negativní energií nebo tlaku z okolí. Tam patří například křišťál s turmalínem, samotný turmalín, sluneční kámen a spoustu dalších. Takový jeden z nejzákladnějších krystalů, se kterým je fajn začít, je křišťál. Je univerzální, očišťující a ochranný. Ten by měl mít doma skutečně každý. Postupem času se vždy člověk propracuje i k ostatním.

Jak vypadá váš běžný pracovní den?

Ačkoli mám pevně danou otevírací dobu obchůdku, moje práce se netýká pouze samotného prodeje, a tak pracuji prakticky celý den. Ráno si ráda přispím, ale zato potom pracuji dlouho do noci. Dopoledne se věnuji selfcare a svému pejskovi a chystám se na daný pracovní den. V obchůdku se věnuji svým zákazníkům a vyrábím různé produkty, které si u mě mohou zákazníci zakoupit. Někteří zákazníci se zdrží a vyprávějí mi svůj životní příběh, což mám na této práci nejraději. Sdílení s lidmi přijde velmi obohacující. Ráda bych taky řekla, že spousta mých zákazníků je dnes mými blízkými přáteli.

K večeru mívám naplánované osobní výklady, takže se většinou po zavíračce zdržím v práci, abych se na to mohla plně soustředit, protože mě doma zase čekají další povinnosti. Jsem taky hodně aktivní na sociálních sítích a poslední dobou jsem si oblíbila živá vysílání, kde je možnost si se mnou popovídat a položit mi různé otázky.

Kdo je váš typický zákazník?

Každý, kdo je tomuto světu otevřený a kdo se snaží najít odpovědi na své otázky. Mám i klienty, kteří zažili nějakou zásadní životní změnu a ta je ke mně navedla.

Dokážete se nacítít na každého? Nebo jsou klienti, se kterými to zkrátka nejde?

Během nacítění se může stát, že se mi klient plně neotevře, a tím pádem zabere takové setkání více času. Aby byly mé výklady co nejpřesnější, je potřeba, aby mi člověk plně důvěřoval a věřil celému procesu. Za dobu mé praxe se mi stalo pouze jednou, kdy bylo komplikovanější se na klienta napojit, ale nakonec jsem si poradila.

Jak se k vám člověk může objednat a jaké jsou ceny?

Co se týče výkladů karet, jsou dva způsoby: osobní výklad probíhá v obchodě Kameny a minerály Mia v Kladně, tam se většinou objednávají lidé na základě doporučení. Výklad na dálku si lze objednat skrze e-shop www.kamenyamineralymia.cz. Kromě výkladů načítám jméno duše, načtení totemového zvířete nebo osobního seznamu krystalů. Do budoucna však plánuji služby rozšířit i o další věci. Ceny a veškeré informace naleznete na mých webových stránkách.

Ještě mi řekněte, co je totemové zvíře?

Totemové zvíře je vlastně takový náš duchovní průvodce ve formě zvířete. Stejně jako máme andělské bytosti, víly, skřítky, tak jsou i zvířata. Jsou to průvodci, kteří se nás snaží navést na správnou cestu v životě. Učí nás, chrání a podporují. Jedná se o další pomocníky, kteří se starají o naše nejvyšší dobro a dokáží nás i v případě nouze varovat. Každé zvíře má svoji specifickou vlastnost, kterou vyniká. Člověk má po boku jedno trvalé zvíře, které ho provází celý život a pak i spousty dalších, která se připojují během něj. Většinou nás ty zvířata velmi dobře charakterizují.

Ráda bych uvedla příklad klientky, kdy jsem načítala její totemové zvíře, a jedno z nich byl ježek. Ježek má na zádech ostny a když se blíží nebezpečí, stočí se do klubíčka a čeká, než to přejde. Klientka měla za sebou velmi špatné roky a především i vztahy, kdy jí neustále někdo ubližoval. Ježek jí pomáhal zesílit ochranu a zvládnout tyto situace. Dával jí pocit bezpečí. Dokonce někdy předají i vzkaz a tady zněl: „Jsem tu jen dočasně, nebudu tu napořád. Přijde čas, kdy mě už nebude potřebovat a postaví se na vlastní nohy. Zatím to tak ale není, a proto jsem tu já.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *