Stůl pro dva, prosím. Kam v Praze na letní romantické rande?

Léto si přímo říká o kouzelný sedánek ve dvou. Ať už máte stálého partnera nebo vás teprve čeká první rande, máme tipy, kde si užijete romantiku i dobré jídlo. Je libo raději sendvič a hranolky, nebo spíš pravou neapolskou pizzu?

Pravá Itálie v Pastacaffé

V této italské restauraci v centru Prahy si budete připadat jako turista ve vlastním městě. Místní šéfkuchař rozmazlí vaše chuťové buňky letním menu. V nabídce najdete třeba čerstvou rybu v podobě ceviche z pražmy s mučenkovým dresinkem, rajčaty a avokádem nebo arancini z telecího ragú se šafránem, podávané na aioli z medvědího česneku. Novinkou jsou také scaloppine al limone – tenké plátky telecího na másle, servírované s omáčkou z citronu a tymiánu. K tomu samozřejmě letní drinky nebo lahodné víno.

Letní pohoda ve Vile 63

Novinka od oblíbené vršovické kavárny Kafé Jen. Sice mají otevřeno v podstatě jen v neděli, ale zajít sem určitě musíte. Ideální pro první rande, které strávíte procházkou po městě a zakončíte právě tady – dobrou kávou a něčím na zub.

Letní menu v The Artisan

Taky restaurace The Artisan představuje nové letní menu. Šéfkuchař David Rejhon má pro hosty připravený mix čerstvých chutí, například holubí delikatesu, pstruha potočního i originální chlebovou zmrzlinu s domácím artisanským medem. Pokud patříte s partnerem mezi gurmány, určitě si pochutnáte.

Na pizzu do hotelu Mama Shelter

Chcete překvapit svou polovičku originálním nápadem na společně strávený čas? Vezměte ji na pravou neapolskou pizzu na té nejbarevnější terase v Praze! Ochutnat můžete grilovanou chobotnici, mezze talíř, pravou neapolskou pizzu na nespočet způsobů nebo třeba pistáciovou profiterolku.

Atmosféru si můžete zpříjemnit i vymazlenými signatrure koktejly. Je libo Mama’s Candy s ginem a broskvovým likérem, Caribbean Caipi z kvalitního brazilského rumu, nebo spíš nealko Summer Garden? Mama má všechno! V průběhu večera pak můžete společně můžete poměřit síly v kutlovních arkádovkách nebo s přáteli uspořádat přátelský západ na stolním fotbálku. 

Prasárna v Sandwich Rodeo

Na první rande nic moc, ale jestli spolu už randíte nějaký pátek, vyrazte do nového hot spotu na Letné! Pořádná nálož hranolek (ještě lepších než dělají v Mekáči) a k tomu samozřejmě sendvič. Zkuste třeba pikantní se smaženým kuřetem. Sezení na zahrádce included.

Víno a romantika v Bokovce

Chcete si užít romantiku v přítmí svíček se skleničkou dokonalého vína v ruce? Pak neznáme lepší místo, než je vinárna Bokovka. K tomu si dejte třeba sýrové prkénko. Za ruce se můžete držet buď venku na pavlači, nebo uvnitř.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *