10 věcí, které mi dělají radost: Adéla Mitrengová, autorka značky Ademi

Pod značkou Ademi navrhuje už několik let kvalitní kožené kabelky, pouzdra na telefon či podtácky. Má za sebou stáž v Kodani, po které se rozhodla svůj projekt rozjet naplno. Žije s fotografem Vojtou Tesárkem, má ráda jídlo a cestování. Co kromě toho dělá Adéle Mitrengové momentálně největší radost?

1. Léto

A s ním spojené cestování a trávení celých dnů venku. Hlavně večerů, protože to dlouhé teplé dny umožňují. Člověk má najednou pocit, že má více času. Slunce je pro mě motor. Jsem červencové dítě a léto se vším všudy miluju.

2. Když poznám Prahu z jiného pohledu

Čím dál častěji se mi podaří zavítat do míst, nebo dělat aktivity, u nichž se cítím v Praze jako na dovolené. Dělá mi radost objevování nových míst. I když už jsem si myslela, že znám Prahu křížem krážem, tak paradoxně jsem nejmíň znala nejpopulárnější část a to Hradčany. Až tím, že jsme se sem nastěhovali, tak tuhle část Prahy objevujeme a překvapují nás roztomilá zakoutíčka a skryté zahrady.
Tipy na naše oblíbence: Kavárna Prašná brána, Nový svět a Zahrada Národní galerie ve Šternberským paláci.

3. Tvorba nových kolekcí

Když se pomalu a jistě zhmotňují mé nápady na novou plánovanou kolekci. Pokaždé, když mi přijde nějaký nový prototyp, jsou to pro mě vlastně takové Vánoce. Připadá mi to jako tiskárna na sny. Zároveň pracuji pro značku Mik, která se zaměřuje spíše na pleteniny, tak se díky tomu učím novým věcem a mohu si i vyzkoušet navrhování jiných věcí, než běžně dělám pro Ademi.

4. Kolaborace s firmami z odlišných sfér

Moc mě těší když mě osloví značka či firma, která třeba není úplně spojená s módou, ale zároveň se dá propojit s tím, co dělám. Například nedávno vypuštěná kolaborace se Škodou a Cosmopolitanem. Dostala jsem za úkol navrhnout cestovní tašku a ohromně mě to bavilo.

5. Hudba

Jsem koncertová a fesťáková holka a těch je v létě nespočet. Někdy mi ale i stačí, když mi začne hrát písnička, kterou přesně v tu chvíli potřebuji. Mám pak chuť si zatančit, třeba u nás v obýváku, kde mě nikdo nevidí.

6. Jídlo s mým klukem

Oba jsme milovníci jídla a když se nám poštěstí dát si společnou véču, nebo nečekaný oběd ve městě, mám pak z toho radost celý den! Co mě nejvíce dostane je snídaně do postele, vlastně celkově, když mi Vojtěch něco uvaří.

7 . Cesta za mou rodinou do Beskyd

Trávení času u nás mám spojené s posedáváním na zahradě s šumícím radiem v pozadí a nejlépe s Frappe v ruce (které umí nejlépe moje teta, jelikož žila v Řecku). Nebo s babiččinými slavnými bramborovými plackami, haluškami a lijočkami. To je pro mě jídlo, které se Praze nedá sehnat a je to nebe!

8. Že můžu být u důležitých chvil mých kamarádů a oni u mých

Svatby, rozlučky, narození dětí, nebo jen když vidím, že se mým blízkým daří. Poslední dobou se toho hodně děje a já mám radost! Také mě vždy moc těší, když mě kamarádi podpoří tím, že přijdou na nějaký můj pop-up, dáme spolu skleničku vína a hodíme na chvilku práci za hlavu.

9. Když nám přijdou fotky z analogu

Dříve jsem hodně fotila na analog, teď to spíše dělá Vojta. Je to kouzelné hlavně tím, že fotky člověk nemá hned. Vlastně si i každou fotku šetří a nenacvaká jich miliony, takže má rovnou užší výběr třeba fotek z dovolené. Dříve jsem si je i nechávala vytisknout a zakládala do alba, teď mi to chybí, musím se k tomu vrátit.

10. Dělat si to hezký

Ráda se obklopuji hezkými a funky věcmi a dělám si ze svého bytu happy place, veškerými barvenými doplňky, nábytkem nebo keramikou. Některé večery trávím hledáním pokladů na online bazarech a hlavně Vinted je můj velký zásobovatel.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

1 komentář

  1. […] Přečtěte si: Adéla Mitrengová: 10 věcí, které mi dělají radost […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *