Nově otevřeno: Point bar, argentinské pekařství, 4x Ambiente i novinky po Česku

S novými podniky se o prázdninách zase roztrhl pytel. A my nemůžeme být šťastnější! Nejen Praha láká na nové koncepty, tak je pojďme vyzkoušet!

Point bar

Z Betlémského náměstí do domu Franze Kafky. Přesně tam se nedávno přestěhoval Point Bar, unikátní podnik se skvělým jídlem a drinky i nezaměnitelnou atmosférou. Menu vychází z italské kuchyně, ovšem doplněné o lokální suroviny. To platí i pro typické italské drinky, které tu míchají i z českého alkoholu. Point je zkrátka místo plné vjemů, které nikde jinde nelze najít. 

Marie B

Nová zážitková restaurace od Ambiente, přímo vedle naší oblíbené Bokovky. Uvolněná restaurace s otevřenou kuchyní, kde nemají menu. Přistupte na hru a hádejte, co vám tu zrovna servírují. Šéfkuchařem je Jiří Šoura, který sedm let působil pod vedením Oldřicha Sahajdáka v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise.

Kro Vršovice

Dobré zprávy pro všechny, kdo se marně pokoušejí urvat stůl v Kro Kitchen v Karlíně nebo na Jiřáku, a nedostalo se tak na ně návykové kombo s trhaným kuřecím a hnědým máslem nebo vyhlášený Caesar salát. Na Moskevské ve Vršovicích otevírá třetí, dosud největší Kro restaurace, kde díky spojení kavárny, pekárny, bistra a baru můžete pohodlně strávit celý den.

Cruz Panadería

Přímo na Letenském náměstí se usídlila argentinská pekárna. Milujeme jejich sladké i slané – úplně nejvíc jsme si ale zamilovali medialunas.

Jak Cruz Panadería hodnotíme si přečtěte tady.

Alma

Centrum Prahy hlásí novinku, kterou si oblíbili foodies z celého Česka. Restaurace s kavárnou Alma se hned stala oblíbeným hot spotem a to zcela právem. Jde o novou kapitolu Kro Kitchen – všechny zkušenosti z jejich provozu, nadšení, know-how i filosofii si kuchaři vzali s sebou a posouvají je v Almě ještě výš. Kromě skvělého jídla a drinků si můžete užívat taky zahrádku ve vnitrobloku. 

Alma Wines

Nedávno vzniklý multifunkční gastronomický koncept Alma, který vznikl v ulici V Jirchářích na začátku léta, rozšiřuje své zaměření a v průjezdu otevřeli Alma Wines. Vinotéka s možností degustace nabízí kurátorovanou selekci naturálních vín, kterou pro distribuční společnost Alma Wines vybírá její spoluzakladatel a průkopník naturálních vín v ČR Jan Čulík. V jejím sortimentu najdete šetrně pěstovaná a zpracovaná vína od malých a ještě menších vinařů z Česka i Evropy, která si jinde v ČR nedáte. 

Štangl featuring Eska

A další novinka z rodiny Ambiente – nad karlínskou Eskou otevřela restaurace Štangl. Populární karlínský podnik se rozdělil na dva samostatné provozy – pekárnu Eska a restauraci Štangl. Zatímco Eska se svojí oblíbenou nabídkou čerstvého pečiva, dlouhých snídaní a rychlých obědů zůstává v přízemí, v horním patře po rekonstrukci vznikla restaurace Štangl. Nabízí především lokální suroviny připravené udržitelným způsobem.

Mămăm Bistro

Pokud milujete asijskou kuchyni, určitě utíkejte do Vršovic! Modro růžový interiér a netradiční chutě, skvělé drinky a domácí limonády vás budou bavit.

Burger Service

Pokud máte rádi smash burgers a pořádně křupavé hranolky, vyzkoušejte další novinku z rodiny Ambiente. Tři druhy burgerů na nabídkové tabuli doplňuje varianta pro vegetariány, které potěší fried cheese. Nabídku doplňují truffle fries, nakládaná zelenina nebo coleslaw. Maso z plemene Čestr dodává Amaso, housky si v Burger Service pečou na místě.

Burgerman

Aby těch burgerů nebylo v Praze málo, na Letné našel svoje útočiště oblíbený Burgerman. A tyhle burgery stojí za to, i když nejste jejich milovníci. Na nedělní kocovinku jako dělané.

A dva výlety mimo Prahu:

Nakraji Liberec

V této liberecké novince věří, že ke skvělému jídlu a pití patří krásné prostředí. Díky otevřené kuchyni máte navíc možnost nahlédnout kuchařům až pod pokličku. A jestliže nemáte čas se tady usadit a vychutnat to nejlepší od šéfkuchaře Adama Zikmunda, odneste si s sebou jejich skvělé pečivo nebo mnoho dalších specialit a výrobků.

Triko Tábor

Majitel populární smíchovské večerky Triko Kafe & Koloniál Michal Burda se rozhodl expandovat na jih. A jeho druhou pobočku najdete přímo v centru krásného Tábora. Oproti pražské pobočce tady navíc taky vaří – a to včetně snídaní a mají i velký výběr naturálních vín. Tak šup šup, jedeme na jih!

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *