Hrnečku vař aneb Jak na vánoční cukroví bez práce

Už se nám to blíží. Vánoce. A s nimi i shon a stres. Cukroví je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, přesto jak je cukroví krásné a lahodné, může být velmi stresující a časově náročné. Obzvlášť když má doma každý jiný oblíbený druh a musí ho prostě mít.  Proto jsme sestavili seznam kaváren, pekáren a e-shopů, kde cukroví sehnat. 

V seznamu najdete i varianty pro dietáře a osoby s intolerancemi. Pokud si, ale trochu zapéct chcete, máme tu i hotová těsta, která práci usnadní. Tak se na to vrhněme!

Cukrář Skála

Od roku 2017 je Cukrář Skála jednou z nejoblíbenějších cukráren v Praze. Mísí se zde tradice s inovací, což se promítá i do cukroví. Cukroví si zde můžete objednat na e-shopu společně s koňakem a vánočkou. Při online objednávce si vybíráte datum vyzvednutí na pobočce v Celnici a to od 13. do 23. prosince. 

Je zde možnost zakoupit balení dvanácti druhů cukroví po kilovém balení. Krabice obsahuje: linecké slepované s meruňkovým džemem, třené kakaové s rybízovým džemem, polomáčené banánky, ořechové rohlíčky, pracny, kokosky, čokoládové hrudky s ořechy, margaretky, linecká kakaová srdíčka, kokosové věnečky, masarykovo cukroví, ořechovo rumové dortíčky.

Cena: 1490 Kč/kg

Cukrárna Myšák

Tradiční cukrárna Myšák patří do skupiny restaurací Ambiente a každý rok přichází s vánočními produkty. Mimo cukroví na jejich e-shopu seženete vánočku, vaječný likér s příchutí věnečku a adventní kalendář s nugáty. Balení sedmi druhů cukroví prodávají ve dvou variantách, a to 500, nebo 1000 gramů. 

Kilové balení je cenově výhodnější. Opět si při objednávce vybíráte datum vyzvednutí, ale tentokrát mezi 1. a 23. prosincem. Pokud vám nevyhovují předpečené krabice u Myšáka lze zakoupit i těsta na perníčky, linecké, linecké čokoládové a vanilkové rohlíčky.

Cena: 
cukroví 898 Kč/500 g, 1698 Kč/kg
těsta 158-198 Kč/350 g

Merhautovo pekařství

Tradiční české pekařství připravuje i cukroví. Tady je možnost objednání online přes e-shop či Rohlík a osobní vyzvednutí na vybraných prodejnách. Pekárna nabízí dvě variace – jednu základní a druhou máslovou. Základní variace je 550 g cukroví s osmi druhy: polévané rohlíčky, úlky, rohlíčky, ořechové řezy, polévané dortíčky, linecké slepované, ořechové šátečky a ořechy. Máslové cukroví je možné objednat jen do 30.11. a je limitované. 

Druhy cukroví jsou stejné jako v základní variaci, ale těsta i krémy jsou vyrobeny výhradně z másla. Cukroví si také můžete objednat po jednotlivých druzích. Pekařství pro prodává i těsta a to na: linecké, linecké kakaové, ořechové, ořechové s kakaem, kokosové, pracinkové a perníkové.

Pro přesné informace doporučujeme kouknout na e-shop

Cena: 
cukroví základní variace 630 Kč/550 g
cukroví máslové 860 Kč/550 g
těsta 89 Kč/500 g
cukroví různé druhy 390-490 Kč/300 g

Kro Kitchen

Oblíbená síť bister a kaváren letos přichází i s cukrovím. Na emailu info@krokitchen.cz si můžete objednávat krabičku s 350 g pěti druhů cukroví. Krabička obsahuje: pistáciové rohlíčky, citronové úly s meruňkovou náplní, Masarykovy knoflíky s vlašskými ořechy, makové linecké cukroví s jahodovou marmeládou, sádlové kakaové kuličky s rybízovou marmeládou. 

Objednané cukroví budete moci vyzvednout od 6. do 22. prosince v kavárně na Jiřího z Poděbrad. Dále zde pořídíte i vánočku, která bude k dispozici od 18. prosince na pobočce ve Vršovicích a Vinohradech. Pozor, i tak je lepší vánočku předem objednat.

Cena: 
krabička cukroví 395 Kč/ 350 g
vánočka 225 Kč/ 500 g 

V Cukru

V cukru nabízí cukroví klasické i bezlepkové. Zákazníci mají na výběr z několika možností balení. Klasické druhy cukroví, které V cukru nabízí: kokosky, kakaové ořechy, třené banánky, mandlová srdíčka v ruby čokoládě, pistáciové stromečky, vosí hnízda, išelská kolečka, ořechové košíčky, linecká srdíčka, vanilkové rohlíčky, skořicový panáčci, rumové kuličky. 

Cukroví bezlepkové je k dostání v kilovém balení s pěti druhy: vanilkové rohlíčky, linecká srdíčka, kokosky, čokoládové lanýže, kakaové linecké v ruby čokoládě. Objednávky přijímají do 19.11. a odběr bude možný od 18. do 19.12. na dvou výdejních místech.

Pro více info koukněte na e-shop.

Cena: 
Mix cukroví 1170 Kč/kg (nelze vybrat jednotlivé druhy)
Rodinné balení 2850 Kč/2,5 kg
Jednotlivé druhy 620 Kč/500 g
Bezlepkové cukroví 1400 Kč/kg

Lemon Dorty

Lemon Dorty nabízí bezlepkové cukroví v krabičkách po 500 g nebo kile. Balení obsahuje pět druhů bezlepkového cukroví: vanilkové rohlíčky, staročeské kakaové pracny, linecké slepované cukroví, lahodné kokosky, linecké košíčky plněné ořechovou nádivkou a zalité hořkou čokoládou. Objednávky přijímají do 30.11. a vyzvednutí je možné od 18. do 22. prosince nebo si ho můžete nechat doručit.

Cena: 
krabička 500 g/ 700Kč
krabička 1 kg/1100 Kč

Beseda Bio

Na tomto e-shopu seženete různé druhy zdravějšího cukroví. Od špaldového přes low carb po vegan. Cukroví lze objednávat do 26. 11. a prodává se v boxech po 500 g nebo kile. Pro informace o druzích cukroví koukněte na e-shop.

Cena: 890-1490 Kč/kg, 450-750 Kč/500 g

Žofie Holá

Baví mě být kreativní a zajímám se o vše, co souvisí s estetikou. Móda ale rozhodně vede! Sdílím svůj styl na sociálních sítích, studuji business a starám se o jednu chlupatou potvoru (Haf). Jsem v zákulisí zákulisního Instagramu, no a teď pro vás i píšu. Připravte se na pořádnou dávku fashion contentu!

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *