Opravdu odlíčí váš make-up „zázračný ručník“ ?

Zapomeňte na odličovací tamponky a deset lahviček přípravků, jimiž bezpečně dokážete odstranit váš make-up. Odličování totiž zažívá revoluci! Bude vám k němu stačit pouze ručník?

Co se týče odličování, je to podle mě spolu s čištěním zubů ta nejdůležitější věc světa. Dobře, beauty světa. Každá z nás totiž ví, že ani ten nejdokonalejší make-up nebude vypadat dobře na pleti, která není čistá a zdravá. Znáte to, čistota – půl zdraví. A tak není divu, že mám na disciplínu odličování velké nároky. Dokud není vatový tamponek bez jediné známky znečištění, v proceduře odličování nepřestávám. Cca 10 minut a 10 tamponků, ničím jiným to podle mě až do jisté doby nešlo. A pak jsem dala šanci MakeUp Eraseru.

Voda nad zlato

Tento zázračný ručník, jak mu přezdívám, jsem občas zahlédla u některých blogerek, akorát se mi opravdu nechtělo věřit, že dokáže odlíčit make-up bez pomoci kosmetických prostředků. „Jakože jenom s vodou? Blbost!“ komentovala jsem podobná videa a recenze. Jenže o pár let později jsem MakeUp Eraser dostala na testování i já. Jelikož mezi má životní kréda patří heslo, že bychom za život měli vyzkoušet vše, dala jsem na chvíli micelární vodu stranou a odlíčila se vodou. Tak to dělali v pravěku?

Odlíčením županem

Říká se, že na ty nejlepší věci často přijdete náhodou. Zakladatelka značky MakeUpEraser Elexsis McCarthy se jednou omylem nalíčená otřela o svůj jemný župan a k jejímu překvapení to bylo nejen příjemné, ale hlavně efektivní. Odlíčení bez použití mýdla, olejů a kosmetických ubrousků způsobilo především velké množství jemných vláken, jež do sebe make-up absorbují. Dělala to do té doby, než na jejím županu nebylo jediné volné čisté místo. Zní to možná bizarně, ale vedlo to až k založení vlastního businessu, který si Elexsis založila v roce 2013 a technologii založenou na jemných polyesterových vláknech si nechala patentovat.

100 let trvá, než se kosmetický ubrousek úplně rozpustí

Balení produktu je moc hezké, vybírat si můžete z několika variant velikostí i barev. Já si vybrala černou, která se hodí ke všemu a nečistoty z mého obličeje na ni nejsou tak výrazné. Ikonická barva MakeUp Eraseru je však růžová, a tak pokud váháte, zvolte ji. Před prvním použitím stačí ručník vyprat s běžným prádlem v pračce a hurá odličovat! Na výběr je též z varianty větší, která je lepší na odlíčení celého obličeje, nebo sady na celý týden, která obsahuje 7 ručníků menších rozměrů. My doporučujeme kombinovat obojí! Větší sada vás vyjde kolem 700 Kč, originální rozměr pořídíte do 600 Kč.

Na světě se každý den spotřebuje 1,3 miliardy kosmetických ubrousků

Na vlastní kůži

Do poslední chvíle tomu nevěřím, ale namáčím MakeUp Eraser do teplé vody a přikládám na oči, které mám nalíčené voděodolnou linkou, řasenkou a stíny od Dioru (ty nejvíc drží, btw.!). Nedám tomu déle než u běžného vatového tamponku s micelární vodou a hele! Ono to funguje. Jsem trošku v šoku, ale pokračuji po celém obličeji. Mikrovlákna vsakují make-up centimetr po centimetru a mně je odličování natolik příjemné, že už ho nikdy neodmítnu ani ve tři ráno po návratu z pozdního drinku.

Jedna strana MakeUp Eraseru je jemnější a je tak vhodná k odličování očí nebo rtů. Druhá je vhodná pro exfoliaci pleti a nám se také osvědčila jako skvělý pomocník k smývání pleťových masek. Po odlíčení celého obličeje přichází test v podobě kontroly důkladnosti odlíčení pomocí čistého vatového tamponku. Jsem v šoku, podruhé. Ono to opravdu funguje! Bez chemikálií, olejů, mýdel… Zázrak! Stačí vyprat a můžete to praktikovat až 5 let. Za tento dobrý čin vám kromě pleti poděkuje také planeta a vaše peněženka.

1 MakeUp Eraser se rovná účinnosti 3 600 kosmetických ubrousků

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *