10 věcí, které mi dělají radost: hudebník Karel Havlíček

Momentálně jeden z nejúspěšnějších hudebníku české hudební scény. Skladatel a hudební producent Karel Havlíček složil originální hudbu k mnoha filmům, seriálům i reklamám. Naposledy třeba do filmu Bratři o bratrech Mašínech, který jde v těchto dnech do kin. Karla můžete vidět naživo už za pár dní v O2 Universum, kde chystá velkolepou show.

Na 24. listopadu připravuje Karel Havlíček audiovizuální show v O2 universu, která spojuje světy klasické a elektronické hudby za doprovodu symfonického orchestru Stro.My Ensemble a dalších headlinerů. Koncertu bude předcházet několik menších pop-up akcí a Live! DJ setů Karla Havlíčka na netradičních místech po Praze.

1. Když se probudím vedle milovaného člověka

Není nic lepšího, než začít nový den probuzením vedle své ženy. Najednou mám pocit, že vše dává smysl, a těším se na ranní kávu o to víc.

2. Když můžu někomu pochválit jeho práci 

Miluju, když vidím něco opravdu pěkného, vydařeného a pochází to z Česka. Ať je to film, hudba, či jiný druh umění. To pak běžím za autorem a musím mu to říct. 

3. Přátelé

Připravuji svůj velký koncert už v O2 Universu a čím víc se to blíží, tím víc oceňuji pomoc všech přátel kolem mě. Ať už je to Jirka Trtík z orchestru Stro.My nebo můj manažer Martin. Bez nich bych to nedokázal.

4. Slunce

Bohužel patřím mezi lidi, co milují léto a teplo. Máme v ložnici prosklenou stěnu a první, co po probuzení vidím, je nebe. A když je modré, hned se mi lépe vstává.

5. Hudba

Tady asi není co vysvětlovat. Nonverbální katalyzátor dobré nálady. Bez ní nelze žít.

6. Filmy

Miluju svět filmu, příběhy a hrdiny. Je to pro mě takový day dreaming.

7. Sport

Největší relaxací pro mě je sport. Když jsem přetížený ze studia, je pro mě největší odpočinek dělat něco totálně odlišného. A to je třeba sport, nebo jízda na motorce.

8. Meditace

Medituji každý den několikrát. Dokážu se odpojit od reality strašně rychle a stačí mi minuta, dvě. Pak se nadechnu a mužů pokračovat v práci.

9. Auta

Miluju auta a hodinky. Dělají mi radost i světské věci, ne jen umění a vytváření hodnot. Veřejně to přiznávám a nestydím se za to.

10. Kabelovna Studios

Můj druhý domov, mé studio, kde tvořím velké věci, svou hudbu, filmy a seriály.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *