Filmové a seriálové tipy od Honzy: Vřískot a návrat oblíbené dvojky Sandler – Aniston

Co jsem viděl za březen? Dost nových i starších filmů, novou řadu reality show Love Is Blind a příchod australské komičky na Netflix. Pojďme si ale nalít čistého vína – co opravdu stojí za zhlédnutí?

Murder Mystery 2 (2023) – film, Netflix

Adam Sandler a Jennifer Aniston se vrátili v pokračování ujeté whodunnit komedie, kdy tentokrát místo vraždy na jachtě řeší únos z indické svatby do Paříže. Pokračování je upřímně dost zbytečné, ale aspoň na podobné úrovni jako jednička. Soustředí se jen na to být větší, akčnější a ujetější. Čímž ale naprosto ztrácí svou detektivní linku, která z něj dělala alespoň béčkového sourozence Knives Out. Nebýt hlavní dvojice je to už naprostý průser…

Hhodnocení: 4/10

Tár (2022) – film, kino

Cate Blanchett dost možná podala jeden ze svých nejlepších životních výkonů v portrétu fiktivní dirigentky. Oscara by za normálních okolností asi i vyhrála, ale Akademie jí nepřála třetí sošku a zaslouženě ocenila Michelle Yeoh za Everything Everywhere All At Once. Mimo herecký výkon je podle mě však film velmi těžko stravitelný, zbytečně zdlouhavý, studený a nedějový, asi určený jen pro opravdové fajnšmekry, i když je dobře zvládnutý po tvůrčí stránce.

Hodnocení: 6/10

Scream VI (2023) – film, kino

Od šestého Vřískotu jsem neměl vysoká očekávání. Přestože je podle mě pětka skoro nejlepší díl celé franšízy, tak jsem nevěřil, že by se nové generaci tvůrců a postav podařil druhý úspěch po sobě. Opak byl pravdou! Přesun do New Yorku dává vrahovi nebo vrahům větší pole působnosti a mnohé nové hravější scénáře. Vše je brutálnější a krvavější, zároveň více meta a naprosto skvělé. Navíc se film konečně více odvázal od původních filmů, což mu sluší.

Hodnocení: 7/10

Wellmania (2023) – seriál, Netflix

Komička Celeste Barber, která je známá pro parodování fotek modelek na Instagramu, získala vlastní seriál na Netflixu. Je to taková australská Fleabag o ženě, která nemá svůj život úplně pod kontrolou a souhra nepříjemných okolností ji donutí konfrontovat svůj vztah k tělu a jídlu a vydat se na svou fitness cestu. Vtipné, ale dost stereotypní a ohrané.

Hodnocení: 6/10

Sans filtre (2022) – film, HBO Max

Jeden z festivalových i oscarových miláčků letoška, který po Knives Out 2 a The White Lotus přidává do specifického subžánru „bohatí lidé trpí na moři.“ Ztroskotání jachty je tu postaveno jako zobrazení třídních soubojů, které se touto událostí mohou snadno proměnit. Ujeté, zvrhlé s 10minutovou zvracecí scénou, která je ale naprosto skvělá, a filipínskou herečkou Dolly De Leon, jejíž výkon si hned zamilujete.

Hodnocení: 8/10

Pamela: A Love Story (2022) – film, Netflix

Pamela Anderson po dekádách mlčení, kdy byla exploitována bulváry, říká vše po svém v intimním dokumentu. Pokud jste ji měli uloženou jen jako prsatou blondýnu, budete asi stejně jako já překvapeni, jak silná žena, která si prošla hodně těžkými situacemi, to je. Od krádeže její sex tape, která jí zničila kariéru po násilné vztahy, Pamela o všem velmi otevřeně mluví na kameru v noční košilce bez make-upu. Silné a emočně nabité, jak by to s dokumenty o celebritách mělo být.

Hodnocení: 7/10

Love Is Blind, 4. série (2023) – reality show, Netflix

Čtvrtá série oblíbené reality show je pro mě trošku jiná a zvláštní, poprvé mi nezáleží na většině párů kromě Bretta a Tiffany (možná jen na Jackeline a Marshallovi). Upřímně jsou tam asi nejhorší lidé, co jsme kdy viděli, což by po 3. řadě měl být docela oříšek, přesto se to ale Irině, Micah a Kwamemu podařilo. Pořád je to zábavné, pořád je to překvapivé, ale chybí tomu možná sympatičtější protagonisté a sem tam díl navíc. 

Hodnocení: 7/10

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *