Tučný čtvrtek je tu! Kde se dnes můžete nacpat k prasknutí?

Až budete mít pocit, že jsou jídla a panáky větší, nedivte se. Nejen v síti Ambiente se totiž slaví Tučný čtvrtek. Právě dnes 8. února se můžete těšit na bohatší porce i plnější sklenice. Co přesně vás v tento den čeká?

I když mnoho tradic a zvyklostí z české historie je už spíše raritou, některé se drží dodnes. Typickým příkladem je právě Tučný čtvrtek, který letos připadá na 8. února. Je součástí masopustního období, a i když se průvody masek mezi lidmi už příliš nedrží, chuť hodovat zůstává.

A tak se mnoho podniků napříč republikou rozhodlo nabídnout svým hostům v tento den něco speciálního. Právě spolupráce restaurací, bister či kaváren je na tomto dni jedinečná. Na instagramu sledujte #tučnýčtvrtek2024 a nic vám neunikne!

Co vás čeká v Ambiente? 

Na menu restaurací se pravidelně objevují větší porce za standardní cenu, tučné předkrmy, abnormálně velké dezerty nebo bezedné nápoje. Například v Café Savoy vám naservírují full English breakfast, škvarkové dobroty ochutnáte v Esce, Kantýně U Kalendů, vepřový smash burger ochutnáte v Burger Service.

Lokálech na vás čekají speciality z vepřového bůčku v dvojitých porcích, chuť na sladké zaženete větším větrníkem a buchtičkami v Myšákovi. Žízeň pak můžete uhasit u Dvou kohoutů speciálem Místní tučné pivo 14° nebo v Pultu velkým panákem zelené a hruškovice za cenu malého. Kompletní nabídku restaurací Ambiente najdete na Nášup.ambi.cz

Spolu s Ambiente se letos zapojilo i mnoho dalších podniků. Jsou to například restaurace Alma, bistra Kro Kitchen, pekařství Kus koláče, vyhlášený hostinec U Jiskrů Triko v Táboře i to na Nikolajce. Milovníky Asie potěší v bistru Nhà hai hành Ramen Brno a pro příznivce americké kuchyně něco chystají Big SmokersSandwich Rodeo nebo Mr.HotDoG.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *