Vyzkoušeli jsme nové menu v The Monkey Bar Prague. Potěší vás drinky plné netradičních ingrediencí

Populární The Monkey Bar Prague převádí do plného letního provozu svou útulnou zahrádku. Ta je příjemně ukrytá ve vnitrobloku a nově vybavená větším venkovním barem. Zaujme vás ale i obměněná sestava drinků. Nové koktejlové menu navazuje na úspěch toho předchozího, přidává do něj ale nové ingredience – třeba angrešt, yuzu nebo kakost. 

The Monkey Bar Prague je situován na půl cesty mezi Václavským náměstím a hlavním pražským nádražím. Byť patří k hotelu Falkensteiner, není typickým hotelovým barem. Přispívá k tomu i vlastní vchod přímo z ulice, který už po pár krocích hosty přenese do stínu džungle.

Kromě hlavní barové místnosti, na niž navazuje lounge, totiž Monkey Bar disponuje prostornou zahrádkou, plnou stromů a zeleně, která se tak stává příjemnou oázou uprostřed metropole, a to zdaleka nejen v letních měsících. Zeleň hosté najdou i v interiéru, kde se objevuje ještě další klíčový motiv – opice. A právě ty se staly inspirací pro barový tým v čele s Benediktem Houdou. 

Myšlenku vytvořit koktejlové menu představující ingredience čtyř světadílů, na nichž žijí opice, Monkey Bar poprvé uvedl do života před rokem. Část ingrediencí z této koktejlové sestavy v menu zůstala, ne ale ve stejné podobě.

A tak zatímco jeden z loňských bestsellerů, koktejl Mango, jenž se míchá z rumu infuzovaného kampotským pepřem, mangového pyré a sirupu, limetové šťávy a lžičky mascarpone, se nezměnil vůbec, Galangal, což je asijský twist na klasický koktejl Penicillin, dostal novou ozdobu. „Servírujeme ho se sušenkami štěstí tzv. fortune cookies, do nichž jsme si nechali zapéct vlastní quotes provázané na téma baru nebo koktejlů. AI nám jich vymyslela dvacet a my jsme je ještě trochu doladili,“ prozrazuje Ben Houda s tím, že každý pátý koláček skrývá ještě malé překvapení (výherní quote).

Jen lehkou obměnou prošla Sakura, do jejíž receptury pro zvýraznění citrusových tonů přibyl italský bergamotový likér. Hodně se pak změnil drink ukrývající se pod názvem Coffee. Z meruňkové variace na Espresso Martini je nově kombinace vodky infuzované tonkou s kávovým a banánovým likérem završená lehce banánovou espumou z ovesného mléka, jež z koktejlových klasik asi nejvíc připomíná White Russian.

Naopak podobné složení jako loňský koktejl Dill má novinka Elderflower. „V obou případech jde o kombinaci vodky infuzované koprem a bezinkového sirupu, v novém drinku jsme ale ubrali množství kopru a naopak posílili bezové tóny. Elderflower se navíc dolévá suchým tonikem, a tak je to příjemně květinový long drink s lehkým náznakem hořkosti,“ popisuje jednu z novinek bar manager. „Jde o jeden z našich nejvíc insta-friendly drinků. Zdobí ho totiž skeleton leaf, který je sám o sobě už hodně efektní, navíc ho ale ještě nakuřujeme bezinkovým kouřem,“ dodává.

K úplným novinkám v menu patří Pineapple, což je originální variace na Piña Coladu dolévaná sektem a servírovaná ve sklence „zasypané“ prachem z lyofilizovaného kokosového mléka, nebo třeba Geranium, koktejl, v němž kromě ginu, cordialu z lesních jahod a růžového likéru svou významnou roli sehrává voda z kakostu, jenž je znám i pod vědeckým názvem Geranium. Lehce napěněný růžový drink na povrchu zčásti zasypaný jahodovým prachem je jí na závěr i ovoněn.

Nováčkem v koktejlové sestavě je i koktejl Yuzu, jenž se míchá z cordialu z yuzu a jasmínu a nealkoholického sektu a zdobí se listem shiso. Jde o jeden ze čtyř drinků bez alkoholu, které hosté The Monkey Baru v novém menu najdou. V každém z oddílů najdou jeden a pokaždé vymazlený tak, aby si s koktejly s alkoholem v ničem nezadal. „Trend zvyšující se poptávky po nealkoholických koktejlech vnímáme velmi silně a reagovat jsme se na něj snažili už v minulém menu. Tentokrát jsme jim věnovali ale ještě o něco více pozornosti, co se chuti, skla i ozdob týče, a tak věřím, že s nimi naši hosté budou spokojeni,“ uzavírá Ben Houda.

Nezapomeňte na občerstvení!

The Monkey Bar láka též lokální foodies na promyšlené a vizuálně atraktivní pokrmy založené na světových trendech v gastronomii, které pečlivě sleduje mezinárodní tým kuchařů. Tato městská džungle má otevřeno po celý den, a tak si lze v téhle oáze uprostřed města dopřát i snídani, oběd a na závěr precizní koktejly s plnohodnotnou večeří.

O víkendu ožívají Brunche na terase s bezednou mimózou či frozen margaritou a živou hudbou. Oblíbení lokální DJ hrají každý čtvrtek až sobota a každý měsíc vystupuje residenční DJ VIIITO. Podobně pojatý afterwork koncept byste v Praze hledali jen těžko!

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *