Outfit check. Jak být fashion icon i během horkého léta?

Léto je zkrátka láska. Co se ale týče outfitů, je to spíš hodně komplikovaný situationship. Ve všem je nám vedro, materiály jsou důležitější než kdy předtím, všechno je moc krátké a vrstvení je noční můra. Jak tedy být módní ikonou, i když se teploty přehoupnou přes třicítku?

Hrajte si s materiály

Letní móda se často soustředí na lehké a vzdušné materiály, ale to rozhodně neznamená, že to musí být nuda. Zkuste experimentovat s různými texturami a materiály, které vašemu outfitu dodají zajímavost! Na jaké materiály se zaměřit?

  • Lněné kousky: Lněné oblečení je nejen pohodlné a prodyšné, ale také stylové. Jeho přirozená textura dodává outfitu sofistikovanost a nenucený šarm. Jen moc nejde vyžehlit, no…
  • Organza a tyl: Tyto materiály přidají outfitům romantický a hravý nádech. Skvěle se hodí na večerní akce nebo speciální příležitosti.
  • Krajka a výšivky: Pokud máte rádi detailní práci, zvolte kousky s krajkovými nebo vyšívanými prvky. Dodají vašemu looku edge a iluzi vrstvení bez nutnosti přidávat další hřejivou vrstvu oděvu.

Nebojte se barev a vzorů

Barvy a vzory smaozřejmě nepatří jen jedné roční sezoně, avšak v létě přece jen vyniknou o něco víc, než když je na podzim schováte pod kabát a vidí je maximálně vaše kámoška v kavárně.

  • Pastelové barvy: Jemné pastelové odstíny jsou ideální pro horké letní dny a skvěle se hodí k opálené pleti.
  • Zářivé barvy: Pokud se nebojíte odvážnějších tónů, nebojte se ani jasných barvev. Ale opatrně, ať nevypadáte, že jste si vyšli na procházku z roku 2013… A neon radši nechte doma (nebo v kontejneru).
  • Vzorované kousky: Květiny, geometrickými vzory, vtipné nápisy… dodejte outfitu osobitost jakýmkoliv vzorem, který k vám zrovna daný den promlouvá.

Doplňky aka Zlatý grál

  • Velké klobouky: Široké klobouky nejen že vás ochrání před sluncem, ale navíc vypadají stylově a chic. Zkuste sáhnout třeba po kvalitní české výrobě od Tonaku.
  • Šperky: Zkuste náušnice s barevnými krystaly, třpytivé diamanty nebo minimalistické zlaté šperky. A zrovna tady se vrstvení meze opravdu nekladou!
  • Sluneční brýle: Investujte do kvalitních slunečních brýlí. Nejenže ochrání vaše oči, ale také dodají vašemu vzhledu šmrnc.
  • Šátky: Máloco patří k létu tolik jako šátky – ať už uvázané jako top, kolem hlavy jako čelenka nebo jen tak ležérně visící na kablece nebo kalhotech, takový hedvábný šátek (ideálně třeba ten od Hermès, haha) je nestárnoucí klasikou.
  • Boty a kabelky: Ať už fandíte klasickým Birkenům, nestárnoucím teniskám nebo po vzory stylových španělek navzdory sezóně saháte po koženým western boots, nezapomínejte investovat do kvality. Uvidíte, jak díky kvalitní kabelce a obuvi dostane celý outfit nový nádech.

Monochromatické kombinace

Jednoduché, ale efektní. Když barvám fandíte, ale jejich vzájemného kombinování se zatím bojíte, vsaďte na monochromatické outfity, kdy jsou všechny kousky v různých odstínech jedné barvy.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *