Letní vrstvení: Aby váš outfit nepůsobil nudně ani ve 30 stupňových vedrech!

Milujete podzimní módu, protože si můžete vyhrát s vrstevním a promýšlením outfitů? Nezoufejte, poradíme vám, jak vytvořit iluzi vrstvení i v horkých letních měsících! Goodbye boring summer outfits! Jak na to?

Ponožky

Ponožky? V létě? Se zbláznila? Ne! Právě ponožky dokážou do jinak nudného outfitu vnést styl a jedinečnost a nebojte, v těch silonkových vám určitě vedro nebude. Tak se nebojte vyzkoušet různé detaily, délky či barvy. Ponožky do sandálů zkrátka patří!

Zn. Nezastrkávat!

Jakkoliv zvyklí jste si pravidelně trička a košile zastrkávat do kalhot nebo sukní, zkuste tomuto pokušení v létě odolat. Dodáte tak outfitu ležérnost a snadno vytvoříte iluzi vrstvení.
PS: Funguje skvěle zejména u maxi sukní.

Transparentní kousky

S čím se lépe vrství než s doslova průsvitnými materiály? Odvážnější si mohou vyhrát při výběru spodního prádla, pokud ale fandíte diskrétnosti, vyberte si kousek, který je transparentní jen v určitých částech nebo má podšitou vrstvu. Nebo pod něj zkrátka oblečte minisukni, kraťasy, tílko nebo braletku.

Vesty

Nejčastější letní vrstvící pomocník nemůže v seznamu chybět. Vesta se postará o dimenzi outfitu, ať už je fitted, oversized, kožená, džínová nebo háčkovaná, a to rozepnutá i zapnutá.

Úzké šály / Šátky

V zimě neopouštím domov bez šály, která se postará o to, že outfit nevypadá nudně (a to i přesto, že několik měsíců trávím ve stejném kabátě a čepici). Proč stejného efektu nevyužít i v létě s Y2K tenkými šálami a barevnými šátky? A zavázat je můžete opravdu kdekoliv – kolem krku, místo pásku, čelenky, na kabelku nebo je využít jako top.
PS: Pokud nemáte šátek, zkuste přítelovi ze skříně ukrást kravatu, funguje stejně dobře (možná líp?!).

Pásek

Výrazné pásky jsou zpátky – třpytky, barvy a velká loga included. Uvidíte, že výběr toho správného dodá šťávu i outfitu složenému z obyčejných džínů a bílého trika. A nebojte se experimentovat – utáhněte jich rovnou víc přes sebe nebo jej použijte jako top (pro menší odvážlivce: skvěle bude vypadat i přes košili!).

Brýle

Nenechte se mýlit, sluneční brýle by rozhodně neměly sloužit jen k ochraně před slunečními paprsky. Udělejte si z nich statement doplněk, díky kterému váš outfit nikdo nepřehlédne.
PS: Zkuste na svět koukat i třeba přes oranžová nebo žlutá skla, díky kterým brýle nebudete muset sundávat ani v interiéru. A úplně nejlíp vypadají s ladícím řetízkem na krk!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *