Co s sebou na dlouhý let? Pantofle, melatonin i pořádná sluchátka se budou hodit

Každá exotická dovolená s sebou nese úskalí v podobě dlouhého letu. Ještě než se budete moci vyvalit na pláži v Thajsku, procházet se ulicemi LA nebo se prohánět džípem po africkém safari, musíte se tam nějak dostat – a to obvykle zabere několik nekonečných hodin. Poradíme vám, co si s sebou na dlouhý let vzít, abyste do cílové destinaci přiletěli v co nejlepším stavu.

KPZ

Do kabelky nebo batohu určitě jako první dejte svou vlastní kápézetku, taštičku nezbytností, whatever, zkrátka něco, kam si dáte všechno, co běžně během dne potřebujete mít u sebe. Žvýkačky, tampóny, balzám na rty, gumičku do vlasů, prášky na bolest, krém na ruce, zrcátko, kondomy…

Pleťová maska nebo rozprašovač

Vzduch v letadle je příšerný, to asi už víte. Proto buďte tentokrát připraveni a vyzbrojte se hydratační pleťovou maskou nebo vodou ve spreji. A samozřejmě k tomu nezapomeňte pít hodně vody!

Pantofle

Doufáme, že nejste ten typ, který chodí v letadle bez bot jen v ponožkách nebo nedej bože úplně bosky! Proto určitě nemusíme vysvětlovat, kolik je v letadle – a na toaletách především – bakterií. Aby se vám ale lépe žilo a nemuseli jste si nateklé nohy mačkat v teniskách (= jediné uzavřené boty, které jsou povoleny) a rvát se do nich pokaždé, když si chcete odskočit, máme řešení.

Nazujte pantofle! Uvidíte, že mít na nohou pantofle, když cestujete mnoho a mnoho hodin, je absolutní game changer. Je to pohodlné, je to praktické a díky bohu taky stylové.

Ouftit check

A co na sebe? Hlavně-něco-pohodlného! Takže: legíny nebo tepláky, mikinu, cool tričko vašeho kluka, volný kabát nebo bundu, jedny teplé ponožky do zásoby (protože klimatizace), šátek na krk (protože klimatizace podruhé), vlasy do culíku a jde se.

Knížky, časopisy, podcasty

Aby vám cesta co nejvíc utekla, máte několik možností: šikanovat svého spolucestujícího, pustit si film, který jste nestihli v kině, poslouchat podcast nebo si číst. Potřebovat ale budete zábavu, od které se jen tak neodtrhnete. Takže žádné nudné psychologické romány, které se neskutečně vlečou. A pokud vás film nechytne do 15 minut, přepínejte na jiný.

Kvalitní sluchátka

To je naprostý must have. Vybírejte ideálně ta, která mají funkci potlačování hluku. Uvidíte, že jiná už nikdy chtít nebudete – do letadla obzvlášť.

Bang & Olufsen Beoplay H100 Hourglass Sand

Melatonin

Pokud patříte mezi ty, kteří v letadle zásadně nespí – ale chtěli by, pak zkuste pít míň předražených letištních Starbucks kafí a sáhnout spíše po něčem, co vám ke spánku pomůže. Vyzkoušejte třeba melatonin, neboli spánkový hormon, který nejenom reguluje spánkové cykly, ale taky tělu pomáhá vyrovnat se se změnami, jako je časový posun.

Nepočítejte s tím, že bude fungovat jako prášky na spaní, ale měl by vás příjemně udyndat, uklidnit a ideálně taky uspat. Když nezabere do půl hodiny, vezměte si ještě jednu kapsli. Tablety koupíte v lékárně za pár korun bez předpisu.

Maska na oči

Absolutní must have, pokud vám při usínání vadí světlo. A skvělá zbraň, když si člověk na sedadle před vámi neumí ztlumit jas na obrazovce. Pořiďte si nějakou stylovou, ať vám to sluší, i když budete spát s otevřenou pusou.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *