Když si děláte věci podle sebe, lidé to ocení

Vlastní svatbu jsem si nikdy moc do detailů nepředstavovala. Měla jsem v hlavě pár věcí, které jsem si přála, a taky pár věcí, které byly takzvaně no go. Ale neměla jsem vysněné šaty, boty ani účes, netušila jsem, jestli chci mít hostů 50 nebo radši 100. A pak když došlo na lámání chleba, byla jsem v koncích.

Respektive byli jsme v koncích oba, ani jeden jsme netušili, co je potřeba zařídit, komu zavolat, co objednat a kdy se to má všechno dělat. Plány jsme v průběhu chystání našeho dne několikrát změnili. A to paradoxně proto, že to vůbec nebyly naše plány.

Až budete chystat svatbu, připravte se na to, že každý, s kým o ní bude mluvit, přesně ví, jaké byste měli mít šaty, boty, drůžičky, kde by se to mělo dít a co by se během dne mělo dělat. A to samozřejmě bez ohledu na to, jestli svůj velký den někdy prožili, nebo ne. Někteří dokonce věděli i to, koho bychom měli a neměli zvát.

A tak nám v průběhu plánování a zařizování došlo, že plánujeme svatbu podle ostatních, ale rozhodně ne podle nás. Takže jsme to všechno stopli, přestali jsme s ostatními o svatbě mluvit, vrátili se na začátek a začali znovu. A najednou se nám to všechno dělalo mnohem snadněji, lépe, byli jsme klidný a začínali jsme se těšit.

A pak nám největší radost udělalo, když za námi všichni chodili a děkovali za krásnou svatbu. Svatbu, která byla úplně jiná, než čekali, a úplně jiná, než na jaké byli zvyklí. Byla prostě naše a všem se líbila.

foto: Martin Faltejsek

A co mě v poslední době ještě potěšilo?

Pečivo z Argentiny na Letné

Nové podniky na Letné rostou jak houby po dešti. Což je skvělá zpráva nejen pro všechny místní, ale i pro ty, kterým se tahle část Prahy pořád moc nezdá. Mně jako milovníkovi pečiva udělalo velkou radost nové argentinské pekařství Cruz Panadería.

Co mají dobrého? Kromě báječných sladkých a slaných dobrot mají taky zákusek zvaný medialuna, což je ve španělštině půlměsíc. Argentinské sladké pečivo, které svou podobou připomíná malé croissanty. A je naprosto boží! Tak utíkejte na Letnou. A nezapomeňte si koupit chleba s sebou.

Nejlepší laky za pár kaček

Nehty na nohou i na rukou si lakuju bez přestávky zhruba od mých 13 let. A věřte, že jsem jich zkusila opravdu, ale opravdu hodně. Samozřejmě největší láska jsou laky Dior, ale kdo by si chtěl pořád matlat na nehty něco za šest stovek. Tím spíš, když existuje varianta, která je stejně tak dobrá, jen o pár stovek levnější. Konkrétně o 550 korun.

Ano, čtete správně. Objevila jsem laky na nehty, které rychle schnou, vydrží minimálně týden (spíš dva) a ještě mají na výběr obrovské množství odstínů. Zázrak se jmenuje Essence a stojí neuvěřitelných 49 korun. Mají je v každé drogérii.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

1 komentář

  1. super všechno
    děkuji zha čtení mhr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *