Kam na výlet a dobrou kávu jen hodinu od Prahy? Rozhodně do Kutné Hory

Chtěli byste vyrazit na výlet, ale dochází vám nápady? Kutná Hora je ideální pro ty, kteří mají rádi jednodenní výlety nebo prodloužené víkendy. Z Prahy sem trvá cesta autem něco málo přes hodinu, takže žádná dlouhá vyjížďka. Čeká vás kultura, dobré kafe a poctivá česká kuchyně. 

Hned po příjezdu můžete zamířit do kavárny Kafírnictví na Palackého náměstí. Že jde o správnou volbu naznačí obsazené venkovní sezení a plná kavárna hostů. Ještě, že si kávu a něco sladkého můžete vzít s sebou. Objednáte si uvnitř a potom už jen čekáte, až vám objednávku vydají okénkem. Kavárna má pěkný interiér, a kromě dobré kávy i skvělé limonády. 

Pokud by v kavárně nebylo zrovna místo, můžete zkusit druhou pobočku, a to v GASKu přímo u chrámu svaté Barbory. Od kavárny se sem dá dojít historickými uličkami. Nemine vás ani vyhlídka u kostela svatého Jakuba.

Když se uličkami vymotáte, objeví se před vámi svatá Barbora, dominanta Kutné Hory. Určitě doporučujeme se po areálu podívat a tuhle precizní stavbu si prohlédnout. Odpočinout si a načerpat klidnou atmosféru můžete v okolních zahradách. 

Tipů na kavárny není nikdy dost. A tak můžete vyzkoušet i Blues Café, Zmrzlinárnu v Kutné Hoře, kavárnu Turistika nebo Café Havlíček, kde mají skvělou kávu z pražírny Mamacoffee. Café Havlíček je zároveň penzion, takže se tu můžete ubytovat a na snídani zajít do jejich kavárny. 

Dobré jídlo si můžete dát v restauraci  Na Pašince, kterou jste mohli zahlédnout v pořadu Pohlreichův souboj restaurací. Kdo má rád italskou kuchyni, na oběd nebo večeři může zavítat do Trattoria Pizzeria Vyžlovka. Spíše na masitých jídlech a pivu z místního pivovaru si pochutnáte v rodinné restauraci Dačický.  V nabídce jsou ale i bezmasé pokrmy, takže si vybere téměř každý.

Zajímá vás spíš kultura?

Pak zamiřte do GASK, galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře. Právě zde probíhá barevná výstava Na hladině času malířky Kateřiny Štenclové nebo projekt GASK pod širým nebem, který je umístěný v zahradách za galerií. Tady najdete sochy a prostorové instalace umělců, kteří v GASKu vystavují. 

Kdo se rozhodne v Kutné Hoře strávit celý víkend a má rád přírodu, může si udělat menší výlet na rozhledny, které se v okolí nacházejí. A pro nadšence historie jsou k návštěvě v okolí i zámky. Jedním z nich je zámek Kačina

V nejbližší době se v Kutné Hoře konají různé akce, a tyhle stojí za to. Na zámku Kačina se v červenci bude konat talkshow (Vý)letních 7 pádů Honzy Dědka. V srpnu potom open-air koncert kapely Chinaski v Kutné Hoře. Výlet tak můžete propojit s kulturním zážitkem. Tak už víte, co navštívíte jako první? 

Doporučené články

1 komentář

  1. […] Verunka sdílela tipy na místa v Kutné Hoře. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *