Záchod, auto i hrnce. Co všechno můžete vyčistit pomocí Coca Coly?

Coca-Cola má díky svému složení (hlavně kyselině fosforečné a uhličité) celou řadu alternativních využití. Třeba s ní můžete dokonale vyčistit některé předměty nebo povrchy. Nezapomínejte ale na to, že Cola obsahuje také cukr, který může zanechat lepivé zbytky. Proto je důležité po použití povrchy důkladně opláchnout vodou.

Rez

Coca-Cola je populární pro odstraňování rzi z kovových povrchů, nářadí, šroubů nebo mincí. Stačí daný předmět ponořit do Coca-Coly a nechat působit několik hodin nebo přes noc.

Toaleta 

Nalijte Coca-Colu do toalety a nechte působit několik hodin nebo přes noc. Poté spláchněte a vydrhněte kartáčem. Kyseliny pomáhají odstraňovat vodní kámen a skvrny.

@ehow

Did you know you could clean these 3 things with Coca-Cola?! 😱 #cleaninghacks #cleaningtiktok #cleantok 🎥: Kirsten Nunez

♬ Pew Pew! – Official Sound Studio

Mastnota

Coca-Cola může pomoci odstranit mastné skvrny z tkanin nebo povrchů. Skvrnu stačí polít Colou, nechat chvíli působit a pak vyprat nebo omýt.

Baterie v autě

Pokud máte na baterii v autě korozivní nánosy, můžete je odstranit Colou. Stačí ji nalít na postižené místo a nechat ji chvíli působit, poté očistit.

Spáleniny na hrncích a pánvích

Pokud máte spáleniny na nádobí, nalijte do něj Colu, zahřejte a nechte chvíli působit. Poté zkuste spáleniny vydrhnout.

Vodní kámen a usazeniny

Coca-Cola je schopná rozpustit vodní kámen a usazeniny ve varné konvici nebo na vodovodních kohoutcích. Nalijte trochu Coly do konvice, uvařte a pak konvici pořádně umyjte.

Šperky

Některé šperky (zejména ty stříbrné) lze vyčistit ponořením do Coca-Coly na pár minut. Je ale třeba být opatrný, aby nedošlo k poškození jemných materiálů.

Sklo a okna

Coca-Cola může pomoci s čištěním znečištěného skla, protože dokáže odstranit některé skvrny a mastnotu. Zkuste a uvidíte.

Krev

Pokud máte na oblečení nebo textilu staré skvrny od krve, Cola může pomoci s jejich rozpuštěním před praním. Nechte v Cole chvilku ponořené inkriminované místo a pak šup s tím do pračky.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *