Zákulisní menu vol. 4: Tequila, rum, knížky a potápění

Drobnosti, které nás během posledních pár týdnů zaujaly a rozhodně si zaslouží být na našem sezónním menu! Tak co si objednáte?

Tequila Volcan De Mi Tierra

Na český trh přichází nová tequila, která bortí zajeté stereotypy o tom, že se tento destilát nedá pít samotný. Panáka Volcan tequily si naopak oblíbíte stejně jako kouřovou whisky nebo prémiový gin. A po ochutnávce nám bylo skoro až líto míchat ji do margarity.

Volcan De Mi Tierra patří mezi hrstku tequil, které mají svou vlastní palírnu, k čemuž hrdě odkazuje označením NOM 1523 na přední etiketě. Nová prémiová tequila od Moët Hennessy navíc přináší unikátní kombinaci té nejlepší agáve ze dvou oblastí mexického regionu Jalisco.

Tequila Volcan De Mi Tierra je k dostání za 1 100 Kč.

Kniha PRAHO!

Unikátní projekt PRAHO!, který už několik měsíců vylepuje po Praze tajemné básničky, přichází s první ze čtyř publikací. Hlavní složku publikace tvoří výpovědi nasbírané skrze dotazník, na který vede QR, kterým je každá báseň opatřena. Kniha se tak snaží nastavit pomyslné zrcadlo pražské společnosti. 14tičlenný tým na knize spolupracoval také se studenty uměleckých škol AVUUMPRUM či FAMU.

Publikace se dá zakoupit za 499 Kč na tomto odkazu nebo v distribučních místech po celé Praze a v Bratislavě.

Kombucha JZT Ferments *Okurka/Chřest/Máta

Jarní očista se blíží, a pokud svému tělu chcete dopřát mnoho vitamínů a hlavně probiotických kultur, vyzkoušejte kombuchu. Naše nejoblíbenější je od kluků z JZT Ferments, které můžete osobně potkat i v rámci sobotních trhů na pražské Náplavce, Jiřáku nebo Heřmaňáku.

Ochutnávka jejich nové jarní limitky je pak naprostou nutností! Marně byste totiž hledali svěží nápoj, který v sobě spojuje chutě okurky, chřestu a máty! A odvážných chutí se my rozhodně nebojíme! Zvláště pak druhý den poté, co to přeženeme s alkoholem. Zaručujeme vám, že lepší lék na kocovinu než je kombucha, prostě neexistuje.

Limitovanou edici JARO ’22 zakoupíte za 105 Kč na e-shopu jztferments.cz nebo u vybraných prodejců.

Víkend v kůži potápěče

Chystáte se v létě na dovolenou k moři a rádi byste se letos pustili do objevování podmořského světa, ale ještě jste se hlouběji pod hladinu nikdy neodvážili? Zavítejte ve dnech 26. a 27. března do čestlického aquaparku Aquapalce a užijte si víkend plný potápění v podobě ochutnávkových lekcí a opravdové potápěčské techniky.

Pokud se vám potápění zalíbí, Aquapalace Praha nabízí přístrojové nebo nádechové kurzy potápění, během nichž si společně s potápěčským instruktorem vyzkoušíte ponor až do hloubky osmi metrů.

Zacapa El Alma

Sběratelský exkluzivní rum z Guatemaly je další limitkou značky Zacapa, za kterou by znalci zabíjeli. My tak znalé nejsme, ale i tak jsme poznaly, že rum ve vypáleném sudu po americké whiskey má chuť vlašských ořechů a voní po vanilce, karamelu a skořici. Míchat ho s colou by tak byl obrovský hřích.

Rum El Alma je součástí tzv. nebeské kolekce, díky které spotřebitelé objeví podstatu rumu Zacapa 23. Každý rum oslavuje jeden ze sudů tím, že podstoupí další staření v jednom z nich, které podpoří mimořádné chuťové vjemy. Perfektní dárek nejen pro milovníky a sběratele superprémiových rumů, ale i pro ty, kteří chtějí zažít exkluzivní rum z Guatemaly.

Rum Zacapa El Almaje k zakoupení za 2 499 Kč například na e-shopech alkohol.cz, bartidashop.cz.

Představení Gramofon v divadle MA

Jeden z nejsilnějších kulturních zážitků na nás čekal v malém a relativně neznámém divadle MA, jež nese iniciály své zakladatelky Marianny Arzumanovy. Již po zhasnutí světel jste naprosto vtažení do děje, a to především díky přesvědčivým hereckým výkonům, tak i hudbě, kterou ještě víc umocňují nahrávky dětského hlasu zpívající izraelské říkanky. Husí kůži máme ještě teď.

Hra Gramofon filozoficky propojuje pravdivý příběh o vztahu vězeňkyně a dozorce z koncentračního tábora s dějem dětské pohádky o poznání abecedy jidiš. Vzniká tak originální dílo, jež spojuje činohru, hudební a nonverbální divadlo, a nabízí jedinečný pohled na lidskou bytost procházející holokaustem. Takové divadlo jsme ještě nikdy neviděly a zůstává v nás doteď! Absolutně odzbrojující.

Nová kniha IPR Praha

Kniha Plánování Prahy mapuje příběh dějin urbanismu a rozvoje Prahy v druhé polovině 20. století a zajímat může každého fanouška architektury nebo milovníka dějin Prahy. Vznikla pod nově založeným nakladatelství Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR Praha).

Během druhé poloviny 20. století prošla Praha nejradikálnější urbanistickou proměnou ve své mnohasetleté historii. Získala tak současnou podobu, která se všemi klady i zápory denně ovlivňuje život každého Pražana. Dokážeme však říci, jak v hlavním městě probíhalo územní plánování? Kdo stál za výstavbou rozsáhlých panelových sídlišť, rozhodoval o jejich rozmístění či řešil problémy s rostoucí dopravou?

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *