Recenze: Jaký je nový fantasy seriál Vědma s Annet X v hlavní roli?

Na VOYO přichází nový fantasy seriál Vědma s Annet Charitonovou a Josefem Trojanem v hlavní roli. Jak se nám líbí?

Herecký debut Annet X

Na VOYO přichází pětidílná fantasy série Vědma z dílny scenáristky a producentky Adriany Kronerové a režiséra Jakuba Kronera. V hlavních rolích po boku Annet Charitonové, známé spíš jako zpěvačka Annet X, a Josefa Trojana vystoupili například Dagmar Havlová nebo Jaroslav Dušek.

O kameru se postarala dlouholetá kolegyně Annet X Veronika Donutková. A jako milovnice fantasy a fanynka jak hudby, tak klipů Annet (a samozřejmě taky jako fanynka herecké rodiny Trojanových) jsem si první díl rozhodně nemohla nechat ujít!

Jak to vypadá s Klárou?

Děj je zasazen do Prahy a sleduje život Kláry (Annet Charitonové), která vyrůstá se svými prarodiči (Havlová a Dušek). Ti ale vědí něco, co Klára zatím ne, a to, že je obdařena jedinečnými nadpřirozenými schopnostmi.

Klára ale víc než magii důvěřuje vědě a spíš ji zajímá vysokoškolský život, který si užívá se svým nejlepším kamarádem Adamem (Denis Šafařík). Právě ve škole potká i tajemného Toma (Josef Trojan) – téměř nesmrtelného Alchymistu, který společně se svým otcem Filipem (Ivan Franěk) a sestrou Luciou (Gabriela Marcinková) proplouvá staletími a živí se negativními emocemi lidí. Aby se tohoto prokletí mohli zbavit, musí projít portálem, jež je však po staletí střežen Vědmami…

Annet X jako Lady Gaga?

Obsazení Jaroslava Duška a Dagmar Havlové je pecka a věříte jim úplně každou předimenzovanou meditaci v přírodě a dialog jak z pořadu Vlastimila Plamínka (v dobrým!). Stejně trefná byla i volba Trojana a Marcinkové.

Co se týče Charitonové, vnímám ji dost podobně jako Lady Gagu – ta je pro mě prostě Lady Gaga, ať už pláče vedle Bradleyho Coopera nebo fejkuje italský přízvuk vedle Adama Drivera jako Maurizia Gucci. Lady Gaga pro mě prostě ždycky bude Lady Gaga a Anet Charitonová pro mě vždycky bude Annet X. Pardon.

Dalším nepochopitelným prvkem bylo, pro mě jako pro laika, obsazení nečeských (slovenských a maďarských) herců, kteří jsou ve finální podobě seriálu dabováni, což neuvěřitelně trhá uši. Dabing mi vadí vždycky, když je ale nadabovaná jen třetina postav, je to opravdu příšernost.

Chci žít jako kaskadér…

Kromě pohádkového prostředí Prahy, dodávají seriálu kouzlo propracované speciální efekty, kaskadérské výkony (které i Trojan popisuje jako jeden z nejintenzivnějších zážitků z natáčení), skvělá hudba a ještě lepší kostýmy, které jsou fantasy, přesto ale působí soudobě a ne trapně, a navíc musely všechny ty kaskadérské kousky vydržet! Za tím vším bohužel trošku pokulhává děj a hloubka postav. V prvním díle tak tak vhlédnete do hlavnch protagonistů, a to už jste v jedné pětině seriálu. Ale nebudeme předbíhat…

zdroj fotek: VOYO

Marvel to není, ale…

Overall se jedná o milou podívanou pro všechny milovníky fantasy, přesto je nutné přimhouřit oči a brát ohledy na to, že to všechno vzniká v české kotlině, a tak se to asi nikdy nevyrovná fantasy světu, na který jsme zvyklí z Hollywoodu. Na další díly, i červencové finále, se těšíme a doufáme, že uvidíme nejen víc Kláry a Tomáše, ale hlavně emocí a uvěřitelných magických speciálních efektů.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *