Valentýn na Vysočině: Vyzkoušejte glamping nebo romantiku na zámku

Přemýšlíte, čím překvapit svou polovičku na Valentýna? A co takhle vyrazit na menší výlet? Zážitek a společně strávený čas je rozhodně tím nejlepším dárkem. Vydejte se do přírody na glamping, užijte si romantiku na zámku nebo si společně odpočiňte ve wellness. 

Buďte součástí přírody

Zapomeňte na ruch města a vydejte se do přírody. Díky glampingu, který originálně spojuje luxus a přírodu, se stanete její součástí. Přímo z postele můžete pozorovat hvězdné nebe, hru slunečních paprsků na vodní hladině, větve stromů, let ptáků nebo tiché padání sněhu. Zapomeňte na notebooky nebo televizní obrazovky a připravte se na ty nejhezčí obrazy opravdové přírody.

Se svojí láskou si můžete užít společný čas například v chatičce Ootoolno, která je zavěšená přímo na stromech tak, aby neomezovala jejich růst. Není zde wifi, jen opravdová příroda všude okolo. Najdete tu vše, co potřebujete k příjemnému odpočinku.

Ubytovat se můžete také u soukromého lomu v Hidden Retreat u Lipnice nad Sázavou. Malá dřevěná chatička se nachází přímo na vodní hladině a její součástí je i soukromá sauna.

Forrest Garden Romance je pak dalším glampingovým rájem, který se nachází přímo pod korunami stromů. Zatopit si zde můžete v krbu a při poslechu praskání dřeva si užijete krásné výhledy do krajiny. Rocksky House zase nabízí přes den zážitek z okolní přírody a přes noc můžete pozorovat hvězdnou oblohu. 

Romantika na zámku i v klášteře

Užijte si romantiku v zámeckých apartmánech, díky kterým si budete připadat jako v pohádce. Ubytovat se můžete například na Zámku Žďár v barokní věži, bývalém zahradníkově domku nebo v mlýnu.

Netradiční ubytování nabízí také Hotel zámek Valeč, můžete si užít noc v zámecké komnatě, nebo zvolit modernější pokoje. Celoročně je zde k dispozici také rozsáhlé wellness s devíti saunami a venkovními vyhřívanými bazény. Zavítat můžete také do Kláštera Želiv. Ubytování se zde nachází v barokní budově Opatství premonstrátského želivského kláštera, kde jsou zrekonstruovány historické pokoje, které dříve obýval opat a jeho hosté.

Nejen za skvělým jídlem

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem a skvělá večeře nebo oběd je vždycky dobrým nápadem. Nejen za gastronomickým zážitkem se vydejte do penzionu a restaurace JUST v Jimramově. Čeká vás trendy sezónní kuchyně a krásné prostředí zrekonstruovaného měšťanského domu v památkové zóně.

Rozmazlete se ve wellness

Odpočiňte si při společné masáži nebo saunování, užijte si wellness pobyt, díky kterému se zrelaxuje vaše tělo i mysl. Za odpočinkem se vydejte do Resortu Svatá Kateřina, který se nachází v krajině, kde harmonie našla své jméno. Žádná auta, ticho a klid, jenom šumění stromů vlnících se ve větru. Zapomeňte na všední starosti! Čeká vás spousta procedur, zdravé jídlo a čistý vzduch.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *