Zpožděný let? Nevadí! 9 tipů, jak se zabavit při čekání na letišti

Posunuli vám let? Nebo patříte mezi ty, kteří jsou radši na letišti pět hodin před odletem, kdyby něco? Tak jako tak, čekání může být pořádná nuda, a proto přinášíme tipy, jak se v letištním terminálu zabavit!

1. Plánujte

Tip zvláště pro ty, kteří často cestují bez plného itineráře. Právě nuda na letišti je skvělou záminkou k tomu, podívat se na videa o cílové destinaci nebo si načíst články, kam zajít na snídani nebo dobrou výběrovku.

2. Dočtěte knihu

Tento tip je nasnadě, ale stejně jej nemůžeme opomenout. Najít si čas na čtení je totiž v naší uhnané době čím dál těžší. Tak co ty nepřečtené kapitoly dohnat na letišti, kdy stejně nemáte do čeho píchnout?

3. Work it!

Pokud se řadíte mezi nomády a ve vašem příručním zavazadle nesmí chybět notebook, využijte čas k tomu, abyste si připravili práci dopředu, a mohli si tak užít víc volných klid na dovolené. A co si budem, vždycky někde čeká nějaký ten e-mail nebo zpráva, na kterou už několik dní plánujete odpovědět.

4. Nákupy

Letiště jsou také známá pro své obchody a výhodné ceny. Tak proč toho nevyužít a neprošmejdit tamní nabídku a doplnit třeba zásoby kosmetiky nebo levnějších cigaret?

5. Rozmazlete se

Dostat se do letištního salonku vůbec není taková věda, jak by se mohlo zdát. Pokud letíte vyšší třídou, často bude vstup do něj součástí vaší letenky. Vstup můžete získat ale i se svou kreditní kartou, kartou Revolut nebo za malý poplatek. A pokud čekáte hodně dlouho, dost možná se investice do salonkového klidu a občerstvení vyplatí.

6. Stáhněte si zábavu do letadla

Využijte letištní wifi a připravte se na několika hodinový let – stáhněte si oblíbená alba, díly seriálu nebo audioknihu. V 10 kilometrech nad zemí jako když pohledáte!

7. Dopište deník

Tip zejména pro ty, kteří na letišti uvíznout před návratem domů. Někdy je náročné udržovat krok se zaznamenáváním všech zážitků in real time, a proto si je zkuste všechny zapsat ještě předtím, než vás pohltí všednost běžných dní zpátky doma. O dovolenkových postech na Instagram to platí stejně.

8. Recenzujte

Další tip pro všechny, kteří už jsou na zpáteční cestě. Cestovatelé se často orientují podle recenzí na Google neboo TripAdvisoru. Oplaťte tedy budoucím cestovatelům laskavost i vy a využijte dlouhou chvíli k tomu, abyste v recenzi doporučili váš oblíbený podnik z cest či naopak varovali před špatným personálem v hotelu. Vaše karma si to bude pamatovat!

9. Extra tip: People Watching

Pokud rádi pozorujete lidi, a hádáte, jaký za sebou mají asi příběh, lepší místo než letiště byste asi těžko pohledali!

PS: A určitě se podívejte na film Terminál, ať víte, že na letišti se můžete zabavit i na několik dlouhých týdnů! Natočeno podle skutečné události.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *