Josi a Anička radí: Jak přežít karanténu?

Za ty dva roky se to, čehož jméno nesmíme vyslovit, vyhnulo jen málokomu. Takže pokud i vás skolil vir, přinášíme tipy, jak si ty dva týdny v karanténě/izolaci zkrátit (samozřejmě v případě, že nemáte příznaky a jen se nudíte, jinak doporučujeme jen relax, relax a relax)! Josi a Anička testovaly osobně.

Vrhněte se na úklid

Na žebříčku nejoriginálnější tipů, jak se zabavit, je tenhle zcela rozhodně na posledním místě. Nejde ho však nezmínit – díky nucenému času doma máte možnost pověnovat se úklidu, a to pořádně. Je čas na umytí štětců na make-up, roztřídění skříně, leštění oken a setření prachu i na té nejzastrčenější poličce.

Udělejte si režim

I když třeba nemusíte pracovat, je dobré si nastavit režim. Navíc máte jedinečnou možnost ho opravdu dodržovat! Vstávačka, pořádná skin care, dobrá domácí snídaně s čerstvě umletou kávou, půlhodinka jógy a v 11 na kutě… No kdy jindy na tohle budete mít čas?

Facetime je záchrana

Pokud patříte mezi ty, kteří tráví karanténu sólo, nezapomínejte na lidský kontakt. Volejte kamarádům, pište si nebo třeba povídejte přes okno.

Konečně čas dohnat resty

Často máme tendenci před sebou tlačit věci třeba i několik měsíců. Karanténa poskytuje skvělé zázemí pro to, postavit se jim všem čelem – napište ten e-mail, dodělejte úkol, zavolejte tchyni… Zkrátka se vrhněte na všechno, do čeho se vám normálně nechce. Teď navíc stejně nikam nemůžete a když párkrát zakašlete, určitě se na vás nebude zlobit ani ta nejtvrdší duše.

Hřešte

Karanténa je (doufejme) jen jednou za život, takže byste si ji měli taky patřičně užít. A to ideálně tak, že si ji něčím zpříjemníte a uděláte si to prostě hezký. Nemusíte totiž jenom pracovat. A i když je režim důležitý, někdy je fajn jít spát ve všední den až po půlnoci nebo posnídat v posteli. Protože kdy jindy tohle uděláte? V pracovním presu asi těžko…

Udělejte něco nového

Stejně jako nevěsta musí mít něco starého, něco darovaného a něco modrého, každá karanténa musí mít něco dosud nepoznaného. Takže si konečně pusťte film, který jste ještě neviděli, přečtěte si knížku, kterou už roky odkládáte, nebo uvařte to jídlo, na které se vám sbíhají sliny už měsíce!

Uvolněte se

Přes spoustu práce a stovky hodin strávených u Netflixu často zapomínáme, jak je někdy fajn prostě jenom tak být. Nic nedělat, s nikým nemluvit, nic nečíst, nepsat, neposlouchat, jen nechat myšlenky volně plynout a čumět do blba. Někdy je potřeba mozek nechat úplně vypnout, aby mohl vyprodukovat nové a skvělé nápady. Takový myšlenkový restart. Tak to zkuste.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *