Zákulisní menu vol. 19: tatarák s rebarborou i nová značka Alex Sedláčkové

Po dlouhé zimě a pomalém jaru přichází energický červen a přináší s sebou spoustu cool novinek. Do Kro Kitchen zajděte na odlehčené vege menu, oblékněte maximálně pohodlné lněné kraťasy, ozdobte se krásnými šperky a přespěte ve Vile Volman.

Papír, který voní jako knížka

Rodinné blokařství Bobo uvádí na trh další novinku – kolekci 18 zápisníků v netradičních formátech B6 a B5. V prodeji jsou ve variantách s linkami, čtverečky, nebo čisté. Obálky zápisníků jsou ozdobeny knihařským plátnem v různých barvách. Jsou svázány praktickou kroužkovou vazbou Twin Wire, obsahují papír Holmen Book Cream, který má příjemnou texturu a krémovou barvu. Dobře se na něj píše a díky lehkému zabarvení z něj nebolí oči a navíc voní jako knížka.

Koktejl podle filmu Duna

Jak by asi chutnala sci-fi sága Duna, kdyby byla vyjádřená tekutým skupenstvím v koktejlové skleničce? Zjistit to můžete v podniku Slast, jenž je podle ankety Gourmet Brno momentálně nejlepším brněnským barem. Řekněte si o Vodu života, koktejl složený z ginu, sirupu z jahod a čaje sencha, čerstvé citronové šťávy, bylinky spiruliny a kokosové vody. Pro parádu ho ještě klarifikují neboli čiří mléčnou bílkovinou a zdobí zlatými třpytkami.

Vůně inspirovaná Českem

Pražské vonné studio Perfumed Prague je spojeno s příběhem o lásce k vůním, z nichž se stalo celoživotní poslání. A tento příběh se otiskl do vůbec první kolekce parfémů by Perfumed Prague, kterou vytvořili zakladatelé studia Olga Dworzycka a Borys Kudela. Devět jedinečných vůní odráží inspiraci jak Českem a lokálními surovinami, tak Francií a tamní přírodou. Kolekci dotváří trio inspirované Asií a její čajovou kulturou.

Brouci, žáby a ještěrky

Sklářský designer, výtvarník a malíř skla František Jungvirt se ve své nové sběratelské sérii uměleckých váz přenesl do zvířecí říše. Vybrané kusy z jeho stávajících kolekcí Garden a Trifid aktuálně zdobí trojrozměrní drobní tvorové – ještěrky, ryby, žáby, brouci a pavouci. Skleněná, realisticky působící zvířátka ručně vymodeloval sklářský mistr Martin Štefánek z Desné. Díky jeho umu jsou takřka k nerozeznání od svých živých protějšků. Celkem vzniklo patnáct variant, přičemž od každé je k dispozici pouze jeden jediný exemplář. 

Vegetariánské KRO

Vyhlášená bistra KRO umějí i bezmasé pokrmy! V nabídce mají vždy alespoň tři bezmasé variace. Ochutnejte, budou vás bavit! Pochutnáte si třeba na koprovce s vejcem, kombu s tempehem nebo grilovaném tempehu z cizrny a čočky.

Nové designové místo na mapě Prahy

Arkhe ateliér otevřel v Karlíně nový eventový prostor a concept store. Showroom v budově Block Karlín se stává novou destinací pro milovníky interiérového designu. Interiérové studio arkhe v dubnu otevřelo arkhe.SPACE – concept store a showroom, ve kterém lze uspořádat i firemní event. Hned o patro výše mají sami architekti i své kanceláře. Arkhe tak nabízí multifunkční prostor, jež dokonale odráží vizi studia.

Svěží chuť v Almě

Vychutnejte si rebarboru ve třech různých jídlech. První vlaštovka teplých dní, odlehčení po zimě a také univerzální surovina, to všechno je podle šéfkuchařů pražské Almy rebarbora. Pokud máte dostatek fantazie a zkušeností, dá se s ní pracovat ve sladké i slané kuchyni. Ani jedno z toho kuchařům z Almy nechybí, rebarboru zde tak můžete ochutnat v desítce různých zpracování použitých ve třech různých jídlech. Jde o hovězí tatarák s kyselým rebarborovým prachem, panna cotta s rebarborou nebo rebarborový dortík. Tak dobrou.

Nový showroom Marieli

Marieli, český výrobce prémiového povlečení, se nově pyšní vlastním showroomem. Při průchodu Maiselovou ulicí, kde nyní značka sídlí, si ho ale nevšimnete. Zakladatelka značky Terezie Täubelová jej totiž netradičně umístila do čtvrtého patra jednoho z domů. Spolu s architektkami z Atelier Monday zde vytvořila designový apartmán s modelovou ložnicí, jež svádí k okamžitému odpočinku. Showroom najdete na adrese Maiselova 42/19, Praha 1 a navštívit jej lze pouze po předchozí domluvě. 

Madu by Alex Sedláčková

Z influencerky návrhářkou. Tak by se dala popsat nová životní etapa Alex Sedláčkové, která založila značku MADU. První mini kolekce lněného oblečení endless summer je inspirována způsobem života na Bali, do kterého se Alex zamilovala.

„Chtěla jsem vytvořit něco, co budu chtít donekonečna nosit nejen u oceánu. Něco, co vám v šatníku opravdu vydrží a nepodléhá pomíjivým módním trendům a budete to chtít nosit i za rok. Něco, v čem se budete cítit skvěle a pohodlně celý den a co vám i doma ve městě připomene kousek vaší oblíbené pláže a slaný oceánský vánek. A proto vznikla mini kolekce s názvem endless summer,” říká Alex Sedláčková. 

Stolování s příchutí vítězství

Nová kolekce příborů české značky FABINI s názvem Boldi patří mezi produkty, které v letošním roce získaly prestižní ocenění Red Dot Design Award v kategorii Tableware – Stolování. Sada příborů, kterou navrhla designérka Natálie Navrátilová, se tak řadí po bok zavedených českých značek, jako jsou Bomma, TON nebo mmcité.

Klenota uvádí novou Petite kolekci

Nová autorská kolekce Petite se nese v duchu hravosti a romantiky a vznikla z myšlenky, že i v těch nejmenších maličkostech se může skrývat velká krása a celá se nese v duchu nenucené francouzské elegance. V hlavní roli: diamanty v tzv. fancy brusech.

„Pozorujeme čím dál větší zájem o kameny v originálním brusu, jako je například romantický tvar kapky nebo čtvercový brus zvaný princess, který spojuje výrazné hrany s výbornými optickými vlastnostmi briliantového brusu,” vysvětluje Jarmila Slívová z ateliéru Klenoty. Tak co vy, preferujete klasiku nebo také inklinujete k fancy brusu?!

CANS představuje hned dvě novinky

První novinkou české firmy je příchuť jablko a bezinka, a druhou je jemně perlivá voda, obě v plně recyklovaných i recyklovatelných plechovkách. Firma se dlouhodobě snaží o snížení globální spotřeby cukru kvalitní alternativou k sladkým nápojům.Rozhodli jsme se vydat hned dvě novinky naráz. Jablko a bezinku si naši ambasadoři, fanoušci a přátelé vybrali z několika příchutí jako vítěze na našem prvním eventu. A kvalitní alpská voda, která si zaslouží místo plastu vlastní plechovku, kompletuje startovací portfolio CANS,“ vysvětluje Dominic Rice, spoluzakladatel a CEO CANS. Už jste ochutnali?

Den i noc ve vile

Přespaní ve Volmanově vile ukryté v náručí přírody a s výhledem na hvězdnou oblohu? Ano, prosím! Loňský první ročník Spaní pod hvězdami zanechal hluboký dojem ve všech účastnících. „Bylo to magické setkání, které chceme zažít znovu,“ uvádí Karolína Kabelka Wernerová z KW Creative a doplňuje: „Jsme kreativní duše a rády kombinujeme vše, co máme rády. Spaní pod hvězdami je naše srdcovka, akce, která propojí architekturu, jógu, hudbu a skvělé jídlo. Vše, bez čeho samy nemůžeme žít.“ Letos se můžete do Volmanky vypravit už v polovině srpna (15. – 16.8. a 17. – 18. 2024).

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *