Zákulisní menu vol. 20: designové brýle, Klub by Alma i nové Ademi kabelky

Červenec s sebou přinesl vysoké teploty, ale i spoustu novinek z oblasti českého designu nebo gastronomie. Navštívíte nejprve nový klub Alma? Nebo snad objednáte dobroty z Myšáka?

Zrcadlo, zrcadlo…

Studio DECHEM vytvořilo pro Master & Master kolekci zrcadel, která odráží nekonečnost vesmíru, a přitom zaujme precizností detailů. Zrcadla Event Horizon zajistí jedinečnou atmosféru každého prostoru díky výběru ze dvou elegantních tvarů – kruhového a oválného – a tří barevných variant: klasické stříbrné, moderní kouřové a ambientní bronzové. Originální doplněk povýší interiér i pečlivě propracovanými detaily a rafinovaným propojením estetiky a funkčnosti. Zrcadla Event Horizon je totiž možné využít zároveň jako věšák.

Nepřehlédnutelné festivalové šperky

Letní festivalová sezóna je v plném proudu, což znamená jediné, nastal čas na nákup trendy šperků. Ať už plánujete vyrazit na místní festival či koncert nebo se vydáváte po celé zemi či do zahraničí, neodmyslitelné doplňky, jako jsou prsteny a náramky na nohy, korálkové šperky či motivy přírody a přátelství, budou jistě odvážným prohlášením. Se stříbrnými šperky Olivie (bez vsazených kamenů) se můžete koupat i v moři – slaná voda šperky vyčistí a šperky získají po letech ztracený lesk.

Cool brýle z Letné

Kahotski Eyewear jsou autorské, ručně vyráběné brýle na míru a taky nově otevřená butiková optika na pražské Letné. Za touto jedinečnou značkou stojí manželé Anastázie a Pavel Kahotski. Anastázie se věnuje tvorbě autorských šperků pod vlajkou Nastassia Aleinikava Studio, zatímco Pavel se plně soustředí na design brýlí pod společným jménem dvojice.

KLUB by Alma

Pražský gastronomický koncept Alma ve Vojtěšské čtvrti nepřestává rok od svého otevření tepat energií. V červnu otevřel další prostor – podzemní KLUB by Alma. Tajemné sklepní místo má kapacitu 40 lidí, disco koktejly vám zde naservíruje zkušený tým pod vedením šéfbarmana Almy i bister KRO Pavla Sochora.

PUMA x Blackpink

PUMA oznámila nové partnerství s ikonickou K-pop star současné doby Rosé, členkou jedné z nejprodávanějších dívčích skupin všech dob, jihokorejského hudebního kvartetu BLACKPINK. Rosé se prosadila nejen jako dominantní a inspirativní postava světa K-popu, ale také jako módní ikona. Díky partnerství vnese do globálních kampaní PUMA svou vizi, hlas a jedinečné postřehy, které pomohou originálně vyprávět příběh značky.

NobodyListen by Benedikt Renč

Ve své úplně první knize zachycuje módní a reklamní fotograf Benedikt Renč několik let života DJ a producenta Jakuba Stracha, známého jako NobodyListen. Jedinečné fotoknize předcházela několikaletá spolupráce a hlavně přátelství, které dodalo intimní vhled do života jednoho z nejznámějších DJs nejen na české scéně. Momenty z každodenního života střídají dosud neviděné fotky ze zákulisí nezapomenutelných mejdanů i práce na jedinečných projektech.

Cukrárna Myšák nabízí rozvoz zdarma

Stalo se už tradicí, že v letních měsících bývají pod lešením domy i silnice. A letos padla karta na Vodičkovu ulici. Na kávu či schůzku do cukrárny Myšák se tedy dostanete pouze pěšky. Ale! Když si objednáte online, během uzavírky – od 29. června do 30. září – máte rozvoz po celé Praze zdarma! A je jedno, jestli pořizujete narozeninový dort, snídani pro celou kancelář, nebo si jen chcete udělat radost jedním indiánkem.

Novinky do bytu

Na Vinohradech se otevřel nový obchod, za kterým stojí textilní designérka Karla Kislingerová a architekt Vojtěch Kordovský. Ve studiu Sitta najdete výběr těch nejzajímavějších textilií nebo skla ze severu Evropy od značek jako Marimekko, Iittala, Arabia nebo Artek. 

Letní menu v The Artisan

Prázdniny jako u babičky – tak chutná nové letní menu pražské restaurace The Artisan. Šéfkuchař David Rejhon opět sází na kombinace chutí čerstvých sezónních surovin od prověřených místních farmářů. Mezi novinky se představí kachní prsa s kukuřicí, candát s hráškem a chřestem, a také chutné dezerty, jako jsou jahody s domácím tvarohem nebo meruňkový koláč s makovou zmrzlinou.

ADEMI představuje letní kolekci Frutta Fresca

Proutěný košík, teplý letní vzduch, sluneční paprsky a chuť čerstvého ovoce. Nejen nákupy na ovocných trzích inspirovaly designérku Adélu Mitrengovou k navržení nové kolekce Frutta Fresca, ve které najdete nové varianty oblíbených modelů ve třech nových barvách.

Jak na wellbeing v práci?

Welcome to the Jungle, společnost specializující se na employer branding a nábor pracovníků, vydala novou knihu Wellbeing at work. Ta představuje čtyři nejdůležitější oblasti, kterým by se měl každý pracující člověk věnovat: pohyb během sedavého zaměstnání, stres pod pracovním náporem, odpočinek v kontrastu s workoholismem a biohacking vlastního těla. Celou knihu v elektronické podobě je možné stáhnout na odkazu zde.

The Miners mají svou první pobočku v Brně

Síť kaváren The Miners se rozšířila i do moravské metropole, v Brně otevřeli svou první pobočku. Milovníci kávy se tak mohou těšit nejen na výběrovou kávu z vlastní pražírny The Miners, ale také na kvalitní dezerty a sendviče. A nezapomeňte navštívit ani nejnovější pobočku v Praze a to nikde jinde než na Letné!

Dobroty z Ambiente kdykoliv a kdekoliv

Pokud se vám doma zasteskne po dobrotách z Ambiente, není nic snazšího, než si objednat oblíbené omáčky a další mňamky zavařené do sklenic. Příprava je jednoduchá, chuť skvělá a nabídka poctivě rozšiřovaná. Mezi novinkami tak najdete třeba kuře na paprice a kávovou omáčku. Objednávejte na e-shopu Jídlo a radost nebo na Rohlíku. 

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *