MBPFW: Talentová soutěž Van Graaf Junior Talent zná své finalisty!

V rámci jarní edice MBPFW se tradičně koná talentová soutěž pro začínající návrháře Van Graaf Junior Talent. Kdo jsou letošní finalisté Natalia Repkovská, Alexandra Gnidiaková, Jan Smejkal a Štěpán Mareš?

Odborná porota pravidelně vybírá 4 uchazeče na základě předložených životopisů a portfolií. Letošními finalisty se stali: Natalia Repkovská, Alexandra Gnidiaková, Jan Smejkal a Štěpán Mareš. Finalisté představí své módní kolekce v sobotu 15. dubna od 15:00 v prostorách Chuchle Arena Praha v rámci oficiálního programu.

Po přehlídce, kde každý z finalistů představí čtyři své modely hlasuje odborná porota o vítězi, který získá finanční odměnu a možnost zdarma představit kolekci v rámci nadcházející podzimní edice MBPFW.

Kdo tvoří porotu? 

Stefanie Meyer, ředitelka nákupu ženské módy VAN GRAAF, ředitel Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku Lukáš Loskot, kreativní ředitel VOGUE CS Jan Králíček, šefredaktorka ELLE Thea Kučerová, šéfredaktorka Harper’s Bazaaru Nora Grundová, šéfredaktor Esquire Petr Matějček, šéfredaktorka Cosmopolitanu Adéla Mazánková, šéfredaktorka magazínu Top Fashion Barbora Franeková, vedoucí lifestylového magazínu Hospodářských novin PročNe Gabriela Marešová,český návrhář Jan Černý a Wolfgang Bremm von Kleinsorgen, CEO Mercedes-Benz Česká republikaOdborným garantem poroty je oděvní designérka a vedoucí Ateliéru designu oděvu a obuvi UMPRUM profesorka Liběna Rochová.

Kdo jsou finalisté? 

Natalia Repkovska

Stduentka Ateliéru módní tvorby na UMPRUM, která na sebe upozornila především použitím tradiční techniky modrotisku: „Mladí designéři ve spolupráci s dalšími umělci mohou díky současnému přemýšlení a technologiím vdechnout tradičním a zapomenutým technikám nový život,“ vysvětluje v rozhovoru pro Czechdesign. Minulý rok také představila svou kolekci YOU GOT WHAT YOU GIVE v rámci akce We’re Next.

Alexandra Gnidiaková

Kdybychom se nesnažili být objektivní, napsali bychom, že Alex je jednoznačně naší favoritkou. Je také studentkou Ateliéru módní tvorby na UMPRUM, své studio sdílí s návrháři Hanou Valtovou a Tomášem Němcem, který se vítězem Van Graaf Junior Talent stal v roce 2022. Její zpravidla oversized modely se pravidelně objevují na stránkách módních magazínů jako je Dolce Vita, Esquire, Harper’s Bazaar nebo Vogue. Na MBPFW předvedla své modely už loni v rámci přehlídky studentů UMPRUM.

Jan Smejkal

Návrhář a další z řad studentů Ateliéru módní tvorby na UMPRUM se inspiruje v drag scéně a ballroom kultuře. Jeho modely tak často akcentují ženskost úzkým pasem, blyštivými doplňky nebo rafinovaným střihem. I jeho modely jsme mohli vidět minulý rok na MBPFW, na českých influencerech, případně na stránkách módních magazínů, například Vogue.

Štěpán Mareš

I poslední finalista je studentem Ateliéru módní tvorby na UMPRUM a na MBPFW se v minulém roce podílel jako součást backstage týmu. Svou tvorbu už představil v letech 2021 a 2022 v rámci eventu We’re Next pod pseudonymem Princ z Moravy. Máme velkou radost, že se soustředí primárně na menswear, což na lokální scéně potřebujeme jako sůl! A jelikož jeho poslední dvě kolekce byly velmi rozdílné, těšíme se s čím přijde tentokrát!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

1 komentář

  1. […] Víkend plný módy nemohl začít lépe! Své modely jako první představili finalisté soutěže Van Graaf Junior Talent 2023 a studenti UMPRUM a byla to jízda! Tolik inspirace a odvahy český fashionweek nepamatuje. Vrcholem přehlídek byl bezpochyby úžasný catwalk burlesque tanečnic včetně jejich královny Miss Cool Cat. Ty kromě nezapomenutelného zážitku předvedly kolekci Choices Jana Smejkala, který se stal vítězem soutěže Van Graaf Junior Talent 2023. Více o dalších soutěžících si můžete přečíst TADY. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *