10 věcí, které mi dělají radost: Zakladatelka Marieli Terezie Täubelová

Místo plánované kariéry v diplomacii zasvětila Terezie Täubelová svůj život peřinám a povlečení. Navazuje tak na příběh své prababičky, která za první republiky vedla obchod s ložním prádlem. Zatímco Marie Líkařová, jež dala současné značce jméno, povlečení pouze prodávala, Terezie Täubelová se pustila rovnou do jeho výroby. Nedávno navíc otevřela showroom. Co dalšího jí v poslední době udělalo radost? 

1. Showroom Marieli

Přímo v centru Prahy, v magické Maiselově ulici jsme otevřeli showroom Marieli. Jde o nádherný prostor s geniální energií, kde se můžeme každému zákazníkovi věnovat individuálně a představit mu produkty. Co je pro mě osobně důležité, že se jedná také o skvělý prostor k setkávání – pořádání brunchů, večeří, pop-upů… Chceme jej otevřít i dalším značkám a dát jim možnost zazářit. Zároveň konečně máme jako tým místo pro práci, zázemí a opravdu dospělou kancelář. Kdo zažil roky potkávání se po kavárnách a coworking místech, mé nadšení jistě chápe. Přijďte se k nám podívat!  

2. Table setting

Po dvou letech práce rozšiřujeme sortiment o doplňky do jídelny – nádherné kolekce prostírání a textilních ubrousků, které každý stůl pozdvihnou na vyšperkovaný sváteční. Prodej spouštíme v červenci. Mám z toho upřímně obrovskou radost, jelikož pro mě osobně je stolování v životě důležité a podobné zboží mi na českém trhu dlouho chybělo. Miluju vaření a potkávání se s přáteli u jednoho stolu – ale ten stůl také musí nějak vypadat. 

3. Hedvábné polštáře

Přidali jsme dvě nové barvy hedvábných polštářů – ke slonové kosti přibyla šedá a zlatavá. Nádherné neutrální odstíny pro ty, kdo se bojí světlých barev. Skvěle také doplňují naše kolekce povlečení. Kdo hedvábný polštář jednou zkusil, nedá na něj dopustit. Dělá mi radost, když se k nám zákaznice vrací pro další s tím, že na ničem jiném už spát nechtějí.  

4. Bohemian rugstory

Dlouho jsem dumala, co koupit k narozeninám muži, který nemá žádný vztah k materiálním věcem, respektive jejich potřebu. Pak jsem objevila Bohemian Rugstory. Každé z našich tří dětí nakreslilo obrázek a Mariya z nich udělala kompozici a utkala kobereček. Muž ho nyní má jako předložku před postelí, aby to byla první věc, kterou ráno vidí. Mariya je skvělá, rychlá a šikovná. Je báječné, že máme v Česku takhle šikovné lidi. Určitě se na její tvorbu koukněte. 

5. Pravidelné cvičení

To mi nedělá jenom radost, ale také mi dělá dobře – po duši i po těle. Mám náročnou práci, náročný život a musím toho denně hodně zvládnout a stihnout. Zjistila jsem, že pravidelné cvičení pomáhá při regulaci stresu a vůbec zajišťuje mentální a tělesnou odolnost. Nikdy není pozdě začít! 

6. Spánek

Spánek je pro mě základ všeho. Když se dobře vyspím, mám pocit, že zvládnu cokoli. Nejsem podrážděná a nepříjemná, mám energii a hlavně elán. Nejdůležitější je pro mě správná teplota a termoregulace, zimní peřiny jsem proto zazimovala a povlékla letní výplně a žluté pruhy naší kolekce Tuscany.

7. Vaření

Práce, děti, domácnost – péče o vše dohromady se blbě stíhá, ale řekla jsem si, že nemusíme mít až tak naklizeno a raději dám prioritu tomu, aby děti jedly zdravě. Vaření mě baví a při správném plánování to ani není takový časový problém. Co budeme jíst, plánuji na týden dopředu. To ve výsledku šetří čas i peníze. Také mě těší, že naše děti jedí téměř všechnu zeleninu a ovoce. Pro správný mikrobiom by člověk měl sníst 30 druhů ovoce a zeleniny, což se nám daří.  

8. „Třídní sraz“ v New Yorku

Magisterské studium jsem absolvovala na Columbia University a letos máme deset let od promoce. Americké univerzity tyto srazy samy organizují a „Alumni Weekend“ je velká věc. Do školy se sjedou všichni z celého světa, kde je čekají přednášky, networking a velká gala večeře přímo v Low Library. Po promoci šlo u mě vše ráz na ráz – potkala jsem svého muže, měli jsme jedno dítě za druhým a následně jsem založila Marieli. Do New Yorku, kde jsem strávila skvělé dva roky života, jsem se tak nedostala. Nyní to byl návrat po deseti letech a viděla jsem spoustu kamarádů a známých. Bylo to boží – musím tam začít jezdit častěji! 

9. Forbes Women’s Gala 

Měla jsem tu čest vystoupit na Forbes Women’s Gala v Mariánských lázních. Obecně mám z „ženských kruhů“ trochu hrůzu (asi špatná zkušenost), ale ta podporující, přátelská a přející atmosféra, která na této akci mezi ženami panovala, mě tak nabila a inspirovala, že si to v sobě ponesu ještě dlouho. Děkuji za to! 

10. Nadace Via

A v neposlední řadě je to naše zapojení přes Nadaci Via do 17. ročníku Dobročinné aukce, která se uskutečnila 17. června 2024 a nesla se v duchu hesla „Sen, který se stane…“ Jsem ráda, že jsme s Marieli mohli být součástí téhle krásné akce a věnovat náš „ready to sleep“ balíček, tedy set luxusních výplní ze 100% husího prachového peří spolu s povlečením. 

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *