Kavárna, co hledá tržbu: Kam na nejlepší (a nejlevnější) cowork?

Pracujete z domu? Tedy slovy Pražáka: pracujete z kavárny? Pak určitě znáte ten nepříjemný pocit, když se kolem vás už po hodině vaší přítomnosti začne nebezpečně motat obsluha, podezřívavě si měřit zbytek vašeho nedopitého batch brew a v intervalu deseti minut se významně ptát: „DÁTE SI JEŠTĚ NĚCO?“ Ve kterých kavárnách tedy můžete bez pocitu provinění strávit celý pracovní den, aniž byste si museli objednat celé menu?

Café Pavlač, Praha 3

Krásná kavárna s ještě hezčí pavlačí zve nejen na výbornou kávu, ale i na skvělá jídla. Nemusíte se tedy bát, že by vám hlad narušil vaši naplánovanou celodenní workflow!

Kafe Atrium, Praha 3

Tichá a útulná kavárnička v kulturním centru Atrium se kromě pestré nabídky pyšní i nejroztomilejší zahrádkou na Praze 3 s výhledem přímo na vysílač. A lepší mimosu byste v okolí jen těžko pohledali.

Cafe Tvaroh, Praha 7

Další z adeptů na nejhezčí zahrádku Prahy: v Tvarohu je klid (až na občasnou techno hudbu, ale i ta dokáže po ránu nakopnout) (pokud nejedete z technoparty a nemáte kocovinu), vstřícná obsluha, skvělá káva a výborné nejen tvarohové snídaně.

Kavárna Mlýnská, Praha 1

Přes mostek rovnou do útulné kavárny, která přesto, že je na Praze 1, má od turistické lokality daleko. Zajděte sem na espresso, ale klidně i na utopence a hermelín. A když budete mít štěstí, můžete ukořistit jedno z mála míst i na přilehlé zelení obrostlé zahrádce s výhledem na Kampu.

Kofárna, Praha 5

Kofárna potěší nejen milovníky výběrové a nekyselé kávy, ale hlavně kolegy celiaky – větší nabídku bezlepkových dezertů i slaných snacků byste hledali opravdu jen stěží!

Plečnik, Praha 3

Pracuje-li se vám lépe na sluníčku u Aperolu než v tichu u kávy, pak je Plečnik pomalovaný umělcem Musou a s výhledem na celý Jiřák tím pravým místem pro vás.

I tak ale myslete na obsluhu a řádně oceňte jejich nevlézavost a slušnost pořádným dýškem, když už tam těch 8 hodin vyděláváte!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *