Sex během menstruace: Proč a jak si ho užít naplno?

Sex během menstruace? Pro některé tabu, pro jiné naprostá pohoda. Pokud patříte do první skupiny, nebo jste někde mezi, vězte, že takový sex může mít své kouzlo. Stačí vědět, jak na to, kdy a kde provozovat a na co si dát pozor. 

Menstruační sex je opředen spoustou mýtů. Třeba že je „špinavý“ nebo že se během něj partnerovi nebudete líbit. Ve skutečnosti ale většině mužů menstruační krev nevadí. A jestli ano? Možná stojí za to popřemýšlet, zda je to ten pravý, protože menstruace je přirozená součást ženského těla. Důležité je, aby vám oběma bylo příjemně a aby to byla věc společného rozhodnutí.

Právě během menstruace může být sex intenzivnější a příjemnější. Během těchto dní má totiž spousta žen zvýšenou citlivost a chuť na sex. Hormony jsou v plném proudu a může se stát, že se vám zrovna teď do milostných hrátek bude chtít víc než jindy. Navíc, orgasmus dokáže zmírnit menstruační křeče a zlepšit náladu. Takže, proč toho nevyužít?

Pokud máte chuť, proč si odepírat něco, co vám může naopak ulevit od bolesti a dodat energii? Sex během menstruace není nic, za co byste se měla stydět – ba naopak. Jde o skvělý způsob, jak spojit příjemné s užitečným. Takže pokud na to máte náladu, neváhejte. Stačí se připravit, být uvolněná a užít si to naplno!

Na co si dát pozor?

Jasně, sex během menstruace má svoje specifika. Pojďme se na ně podívat, aby z toho pro vás byla příjemná záležitost a ne noční můra.

  1. Hygiena je klíčová: Menstruace sama o sobě není nic, za co byste se měla stydět, ale udržování čistoty je prostě nutnost. Než se vrhnete do akce, nezapomeňte na sprchu. Stejně tak po sexu je fajn se opláchnout – jednak to bude příjemné, a navíc se tak vyhnete zbytečným infekcím.
  2. Výběr místa je důležitý: Sex na bílé saténové posteli teď asi nebude úplně to pravé. Sáhněte po tmavším povlečení, případně si pod sebe dejte ručník. Anebo se s partnerem vrhněte rovnou do sprchy – voda umí divy, a ještě si užijete něco nového!
  3. Ochrana není jen o antikoncepci: I během menstruace může dojít k otěhotnění, a navíc hrozí přenos infekcí. Kondom je proto nejlepší kamarád, a to nejen z hlediska prevence, ale také hygieny. Pokud oba víte, že jste zdraví, můžeš mít s partnerem větší volnost, ale jistota je jistota.

Co může být příjemné a co raději vynechat?

Během menstruace je vaše tělo citlivější, což může být velké plus. Ale zároveň je důležité naslouchat signálům a podle toho upravit intenzitu a techniku.

  1. Pomalejší tempo může být cesta: Pokud míváte během menstruace křeče nebo citlivější břicho, může být příjemnější zvolit něžnější a pomalejší přístup. To ale neznamená, že musíte souložit jako slušňáci – stačí najít rytmus, který bude pro tebe (a samozřejmě i pro partnera) ideální.
  2. Vhodné polohy jsou základ: Vyhněte se těm, které příliš tlačí na břicho. Klasická misionářská poloha nebo lžíce jsou skvělá volba. Pokud máte chuť na experimenty, zkuste to třeba vsedě na židli – nejenže nebudete mít tlak na podbřišek, ale můžete to mít celé pod lepší kontrolou.
  3. Nebojte se komunikovat: Možná vám to během menstruace bude připadat jiné, možná dokonce lepší. Ať tak nebo tak, otevřená komunikace je základ. Řekněte, co vám dělá dobře a co naopak ne. Jedině tak bude sex pro oba maximálně příjemný. 

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *