Solo travelling. 5 důvodů, proč je to dobrý nápad

Chtěli byste o prázdninách někam vyrazit, ale nemáte s kým? Nevadí, vyražte sami! Tady je 5 důvodů, proč je to dobrý nápad a zkušenost k nezaplacení!

1. Nezávislost

Chcete vyrazit na východ slunce? Spát do 12? Strávit celý den obcházením památek? Nebo naopak u vína s knížkou? Když cestujete sám, nemusíte se nikomu a ničemu přizpůsobovat, a tak je je na vás, jak své dny strávíte, kam si zajdete na večeři a nebo v kolik se vrátíte na ubytování.

2. Seznamování

Být někde sám vás donutí být otevřený komunikaci s novými lidmi. Ať už je potkáte večer na baru, na snídani v hotelu nebo při čekání na kafe. Proč byste se nezakecali, stejně nemáte kam spěchat. A uvidíte, třeba tak vzniknou nová přátelství.

3. Zručnost

Zabookovat hotel? Vyřešit víza? Vyznat se v metru a nebo řešit ztracený pas? I v takových situacích se musíte spoléhat jen sám na sebe. Jakkoliv strašidelně to zní, nebojte, všechno se zvládne. A buďte si jisti, že vás to posilní do budoucna, přidá sebevědomí a navíc to jednou bude skvělá historka.

4. Seberozvoj

Když nemáte nikoho, s kým byste mohli neustále vtipkovat a povídat si, dostanete spoustu prostoru na to, zamyslet se nad vším, co možná v běžném životě dáváte na druhou kolej. Jste spokojeni ve své práci? Jaké máte cíle? A co byste mohli změnit? Kdy je lepší čas na to zkoumat své hranice a hranice své komfortní zóny?

5. Zábava

Cestování, ať už s někým nebo sám, by mělo být v první řadě zábava. Takže kromě toho, že na bucket list přidáte všechno, co už dlouho chcete zažít nebo navštívit, nebojte se propojit se skupinou dalších sólo cestovatelů nebo třeba zajít na Tinder rande. Možná nepotkáte toho pravého, ale alespoň vám někdo místní ukáže svá oblíbená místa, která v průvodci nenajdete.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *