přečteno za únor

Únorová dávka knižních tipů.

Heřmánkové údolí

I když tahle knížka vyšla už v roce 2012, teď dostala novou obálku a s ní také zaslouženou pozornost. Pokud se vám líbily knížky od Aleny Mornštajnové nebo Jakuby Katalpy, budete nadšení. Je to taková ta milá knížka na líné odpoledne strávené v posteli pod dekou s kakaem v ruce.

Kolem Jakuba

Jakub je rybník uprostřed lesů a Kolem Jakuba je moc hezky napsaná povídková kniha. Hlavním tématem a pojícím prvkem je malost člověka v porovnání s velkými dějinami. Každá povídka je z jiné doby, její hrdinové řeší jiné problémy a žijí zcela jiným životem než jejich předchůdci i následovníci. Dobré čtení.

Feminismus je pro každého

Věděli jste, že slavné heslo We should all be feminists pochází z pera právě této nigerijské spisovatelky? V knižní eseji Feminismus je pro každého, který vzniknul na základě jejího projevu na konferenci TEDx, se zabývá tím, kdo je a kdo není feministka, proč se toho slova pořád bojíme a proč jej stále vnímáme tak negativně. Feminismus podle ní není cestou boje — je možností sblížení. Tohle by měla být povinná četba.

Lapači prachu

Skvěle napsané! Mladá Anna se potýká s mnoha problémy, řeší nepovedený vztah se sestrou, postupně odkrývá tajemství o její matce i otci, trpí depresemi a neví kudy kam. Víc než příběh mě ale bavil autorčin styl psaní. Bláznivý proud myšlenek, slov, citoslovcí. Novodobý naturalismus v té nejlepší podobě.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *