První noc v novém bytě? Poradíme, do čeho investovat, když vybavujete svou první domácnost

Zařizovat první pořádnou domácnost (dětský pokojíček a spolubydlení nepočítáme) není nic jednoduchého a často ani levného. Proto vám poradíme, které kousky se vyplatí koupit za pár korun a do čeho byste naopak měli investovat.

Do čeho investovat?

Ložní prádlo a ručníky

V tomto případě platí kvalita na prvním místě. Vybírejte povlečení, které je vyrobeno ze stoprocentní bavlny, lnu nebo mušelínu. Uvidíte, že váš spánek to posune na úplně jinou úroveň. Budete se cítit jako v luxusním hotelu a tomu se levné povlečení z Ikey opravdu nevyrovná.

Kde nakupovat: Marieli, Lejaan, H&M Home

Nábytek

Nemusíte za nábytek hned utrácet desítky tisíc, pár kvalitních a designových kousků je ale určitě fajn. Pokud investujete třeba do jedné lepší věci, váš domov tím obrovsky oživíte. A postupně můžete přidávat. Vybírejte podle toho, kterou věc nejvíc využijete. Bude to gauč, pracovní stůl, nebo kuchyň?

Kde nakupovat: Westwing, Zara Home, Ones Concept Store

Matrace

Pokud byste si měli domů koupit jednu jedinou kvalitní a dražší věc, měla by to být určitě matrace. Spánek je jedna z nejlepších a nejdůležitějších věcí, které můžete doma dělat, proto byste si měli připravit ty nejlepší podmínky.

Kde nakupovat: Dormeo, Pro spánek


Na čem ušetřit?

Knihovna

Knihovnu, regály či police můžete s klidným srdcem koupit za pár korun. Taková věc vám přinese hodně muziky za málo peněz, vydrží totiž roky.

Kde nakupovat: IKEA

Dekorace

Levné řetězce rády a často kopírují slavné designérské značky, proto pokud to vaše svědomí zvládne, klidně doplňky nakupte v podobě imitací. A samozřejmě nemusí jít vždy pouze o napodobeniny. Stačí obyčejná váza, řezané květiny a váš byt najednou dostane úplně jiný vibe! A ty drahé designérské kousky si můžete přát třeba k Vánocům.

Kde nakupovat: IKEA, H&M Home

Nádobí a spotřebiče

Spousta levnějších značek přichází několikrát do roka s novými kolekcemi všeho – včetně nádobí. Tak se nebojte koupit sadu nádobí právě tam. Úplně totiž stačí, když není každý hrnek jiný (ty reklamní hrnky od táty z práce prosím vyhoďte). A spotřebiče vybírejte ve střední kategorii – většinou to úplně postačí.

Kde nakupovat: IKEA, H&M Home, ETA, Tescoma

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *