Gastro scéna je už pěkně dlouhou dobu přesunutá jen do výdejových okének nebo na internet. Proto přinášíme výběr těch nejlepších míst, kde si na take away jídle opravdu pochutnáte. Kam vyrazit na Smíchově a Kampě?
Tady a teď
Moc lidí o této pekárně neví, ale pokud ji objevíte, už nikdy ji na Andělu neminete. Za vyzkoušení stojí jejich božské koblihy (zvlášť ty s jablečnou náplní obalené ve skořicovém cukru) nebo klasické, kalorické, ale božské loupáky!
Ty kávo
Na jejich zahrádce jsem strávila léto, uvnitř napsala bezpočet článků a teď si ráda zajdu pro jejich výběrovou kávu. Milý barista, originální marketing a vydařený celkový koncept kavárny, prostě tleskám!
Wokin
Neznám nikoho, kdo by na Wokinu neujížděl a kdo by neměl oblíbenou kombinaci asijských nudlí, které si zde sestavujete sami. Za mě je nutnost vyzkoušet jejich Teriyaki omáčku nebo domácí zázvorovou limonádu. I když Wokin jím opravdu často, stále mě neomrzel.
Kavárna, co hledá jméno
Klasika nad klasiky. Dříve vyloženě hipsterský podnik, do kterého jste se dostali až poté, co jste vystáli 500m dlouhou frontu. Ano, i já tam stála. Jejich vejce benedikt ale rozhodně stojí za to a ochutnat v době pandemické musíte také jejich koblížky nebo zapečené chleby. Jejich kuchař by si zasloužil minimálně řád myšího kožíšku!
Artic bakehouse
Pokud rádi zkoušíte novinky a zbožňujete severské dezerty, pak je Artic bakehouse právě pro vás. Je možné, že tam potkáte i svého vysněného Nora. Klasikou jsou skořicoví šneci, pudinkový květ nebo mandlový croissant. Odejít nesmíte ani bez jejich kváskového chleba. Sice stojí stovku, ale věřte mi, že takhle dobře jste peníze už dlouho neutratili.
Kavárna Mlýnská
Má oblíbená zastávka na procházce Prahou. Skvělý svařák, super pivo, drinky a samozřejmě káva. Hezké místo, milá obsluha a hlavně dlouhá otevírací doba. Co víc si při toulkách Kampou můžete přát?
Angelato
Miluju zmrzlinu a pokud bych měla vybrat místo, kde si ji v oblasti Anděla vychutnat nejvíc, dávám ruku do ohně za Angelato. Najdete tam všechny možné příchutě od mého oblíbeného mangového sorbetu až po smetanové bestsellery. Jedna má kamarádka si tam dávala i zmrzlinu s příchutí parmezánu, ale tu moc nedoporučuji.
Prolog
Prologu říkám malý Wokin. Nejčasteji z něj objednávám přes Wolt a kromě klasického Pad Thai stojí za to vyzkoušet i jejich závitky, kari nebo sushi. Co bychom si počali, kdyby nebylo asijské jídlo…
A pokud vás zajímají i ostatní části Prahy, pak si v našem minulém článku můžete přečíst, co doporučujeme vyzkoušet na Letné.