Nově otevřeno! Kam v Česku na topinku, koláč nebo naturální víno

Letní měsíce české gastro scény byly hodně plodné. Urojila se spousta nových míst – od kaváren přes bistra až po cool vinné bary. Tak kam vyrazíte jako první?

V Bezovém údolí, Kryštofovo údolí

Butikový hotel uprostřed překrásného Kryštofova údolí vybudovali manželé Hoškovi. Ze staré chalupy vytvořili nádherné místo s několika překrásnými pokoji, fine diningovou restaurací a pekárnou. Takže i kdybyste sem měli vyrazit „jenom” na jídlo, rozhodně to udělejte. Šéfkuchař Karel Doležal přetváří starou kulinářskou tradici v moderní kuchyň, a dává tak nový dech původním receptům tohoto regionu.

Kin & K Bakery, Praha

Pekáren není nikdy dost, obzvláště těch, jako je tahle. V Kin & K Bakery se soustředí na chuť a kvalitu. V nabídce proto naleznete klasické dobroty, sezónní nabídku, ale i laskominy z celého světa. Všechno vyrábějí jen z těch nejkvalitnějších ingrediencí. Ochutnejte sami.

Bistretto, Liberec

Druhou novinkou ze severu je moderní bistro s kavárnou přímo uprostřed Liberce. Každý týden tu můžete ochutnat dobroty z týdenní nabídky, nechybí ani skvělé snídaně nebo sladké i slané svačinky. Příjemný interiér a milá obsluha jsou už jen třešničkou na dortu.

Grounds Malá Strana, Praha

Po úspěchu karlínské pobočky otevřeli The Grounds další místo a to na Malé Straně. Ani tady nechybí výběrová káva a něco sladkého k tomu. Zamilujete se hlavně do jejich zahrádky přímo uprostřed staroměstského dvorku. Babí léto přímo volá o vaši návštěvu.

Bistro Topinka, Český Krumlov

Darinu Křivánkovou si možná pamatujete jako populární gastro novinářku nebo autorku chlebíčkáry Sisters. V létě se zamilovala do Českého Krumlova a otevřela tady bistro s příznačným názvem Topinka. Co je na menu vám asi ani nemusíme říkat, ale přesto si dovolíme malou ochutnávku: trhané vepřové v hořčicí a domácími nakládačkami – samozřejmě na topince.

Anežka, Praha

Tohle místo Praze vyloženě chybělo. Přímo u Anežského kláštera najdete příjemnou kavárnu, kde si kromě kafe můžete dát i víno, limonády, drinky nebo pivo. Nechybí ani dobroty k jídlu. Zkuste třeba česnekovou pomazánku nebo kulajdu.

Winebar Kaple, Brno

Pár kroků od centra v nenápadném domě se nachází ráj pro všechny milovníky netradičních míst a naturálního vína. Strop zdobí osm tisíc plechovek a stěny i podlahy jsou posprejované místním street art umělcem. Zapomeňte na všechny starosti a užijte si tuhle brněnskou novinku.

Two Dots, Praha

Na Vinohradech přímo mezi Flórou a Jiřákem najdete roztomilý espresso bar se spoustou home made sladkostí. A nechybí ani veganské dobroty. Dokonce si tady vyrábějí i vlastní limonády. Mňam!

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *