Nově otevřeno. Na pivo, těstoviny i božskou Asii

Aktuální teploty sice přímo volají po gauči a Netflixu, my ale hlásíme, že v Česku se otevřela zase velká spousta skvělých podniků. A jejich návštěvu byste rozhodně neměli odkládat. Takže, vyrazíte nejdřív na domácí pastu, nebo spíš tapas po česku?

Automat Matuška, Praha

Nový podnik v Dejvicích potěší samozřejmě milovníky piva, ale i všech, kdo mají rádi 1) krásný interiér, 2) dobré jídlo, 3) příjemný šrumec. Tady to totiž večer hučí víc než ve včelím úle! A není divu. Na všechno si tu musíte vystát frontu, což je sice trochu otrava, ale zase je díky tomu hospoda krásně živá. V podzemí najdete malý pivovar, kde si můžete uvařit vlastní pivo – při nějaké spešl příležitosti samozřejmě.

Tāst, Praha

Minimalistický interiér a kvalitní ingredience najdete v nové restauraci se zvláštním názvem Tāst – čtěte jako taste (anglicky). Podnik najdete v uličkách pod Pražským hradem. Je tu otevřená kuchyně, takže se zabavíte i na tom nejnudnějším rande. Menu vzniká na základě toho, co si zrovna kuchař zamane, ale věřte nám, že chutnat vám tu bude kdykoliv a cokoliv.

Cantina, Plzeň

Italskou kuchyni prostě zbožňujeme, takže návštěva Plzně a nové restaurace Cantina je jistá! Restaurace patří pod gastronomickou skupinu Hospodska – pod níž patří třeba i náš oblíbený Červený Jelen. Hlavní roli tady hraje samozřejmě domácí pasta a nechybí ani velký výběr čerstvých ryb.

Hrneček, Praha

Dobrých kaváren v centru Prahy pořád není dost, a tak nám udělalo velkou radost, že se náš oblíbený letenský Hrnek rozšířil, a v centru otevřel espresso bar s rozkošným názvem Hrneček. Božská káva je tu samozřejmostí a nechybí ani sladké (třeba populární skořicové rolky) a – po naléhání hostů – i slané, třeba sendvič s mortadellou a vajíčkem.

Pekárna Krystal, Praha

Karlínské bistro Krystal už možná znáte, a tak se sluší představit vám jeho mladší sestřičku – pekárnu Krystal. Specializují se tady na řemeslný kváskový chléb, rohlíky, klasické koláče, ale také na takzvané travel cakes. O co jde? Zákusek s krémem, který vydrží dlouho vláčný, takže je ideálním parťákem na cesty.

Mây House, Brno

Že Brno na gastro scéně předhání zbytek republiky mílovými kroky je vám už asi jasné. Proto je docela oříšek hlídat, co se v moravské metropoli děje nového. Tahle novinka by vám ale určitě uniknout neměla. I když vietnamská restaurace Mây House nepatří mezi ty úplně nejčerstvější přírůstky, zmínit ji musíme. Až se pokocháte krásným interiérem od studia Nahaku, nakoukněte do menu a dejte si třeba kachnu s nudlemi udon, pho bo nebo vietnamský bůček.

Talíř, Praha

Hotelová síť Pytloun Hotels funguje v Česku od roku 2003 a provozuje čtrnáct designových, tradičních i apartmánových hotelů. Na přelomu roku otevřela novou restauraci Talíř v přízemních prostorách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí. Restauraci vede šéfkuchař Denis Wágner a pojil tady styl servírování formou tapas s tradiční českou kuchyní. Prim tu hrají vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů. Design interiéru je dílem studia Vrtiška & Žák

Tip pro pivaře: Pivní brunch v Plzeňském Prazdroji

Pozdní snídaně zvolna přechází v oběd, stoly se prohýbají pod sladkými, slanými, teplými i studenými delikatesami, hovor v inspirativním prostředí příjemně plyne. Pivovarský brunch v reprezentačních prostorech pivovaru Plzeňský Prazdroj je tím správným místem, kde si dosyta užít neděli a načerpat potřebnou energii do nového týdne. Brunch Na Spilce je plný tradičních chutí a těch nejlepších pivovarských dobrot. 

Další várku nových podniků najdete tady!

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *