Motivační horoskop na listopad

Když se tak zamyslíme, listopad je vlastně docela depresivní měsíc. Jasně, když zrovna nesvítí sluníčko. Ale přesto, vždyť je to měsíc, ve kterém oslavujeme smrt! Chodíme na hřbitovy a vzpomínáme na naše zesnulé blízké a všude kolem nás ještě visí Halloweenská výzdoba. Není divu, že během podzimu chytáme pořádnou depku! Vždyť i ta příroda za oknem umírá. A co s tím? Nic!

Zajímavosti o listopadu podle svaté Wikipedie: 

  • Ano, Listopad je český název jedenáctého měsíce v roce, který je odvozen od padání listí.
  • Astrologicky je Slunce asi první dvě třetiny listopadu ve znamení Štíra a zbytek měsíce ve znamení Střelce.
  • Slavíme Den boje za svobodu a demokracii, který připomíná studentské protesty a začátek Sametové revoluce v roce 1989.

Co byste řekli na to, kdybychom se v tomto motivačním horoskopu tentokrát vůbec nemotivovali? Co se tento měsíc jen tak poválet a porochňat ve všem, co prožíváme? Poplakejme si nad svými daddy issues, mommy issues, nebo issues z mrtvého křečka.

Pojďme si tento měsíc dovolit být melancholický, smutný, naštvaný, osamělý, žárlivý, závistivý, unavený, líný a podrážděný. Přiznejme si, že i to je naše součást a i to jsme my… Jo! Někdy jsme i znuděný hysterky, a je to OK!

Beran

Beran působí na své okolí většinou velice bezstarostně. To ale neznamená, že doma nepláče, nebo vzteky nekřičí do polštáře. Klidně plačte! Klidně křičte! Teď si to můžete dovolit. Možná, že se díky tomu zbavíte té své občasné výbušnosti. 

Býk 

Býci jsou tvrdí stejně tak k sobě, jako ke svému okolí. I to může být známka nějakých nedořešených problémů. Já vím, vy se nerady rochňáte v minulosti! Zkuste se alespoň svěřit někomu blízkému. A když nepomůže ani to, minimálně zjistíte, že i jeho něco trápí. A to vás trochu uklidní. 

Blíženci

Pocity blížence se mění tak rychle a chaoticky, že je ostatní mívají často problém pochopit. Zkoušeli jste meditaci? Ne? Zkuste ji! Prosím! Návod zde.

Rak

Raci jsou velmi citliví lidé. Dokáží být extrémně chápaví a empatičtí vůči ostatním. Jsou to právě oni, kdo pomáhá ostatním a především těm slabším. Myslíte u toho ale taky i na sebe? Občas je to docela fajn. Zkuste to.

Lev

Jasně! O lvovi se obecně ví, že je to rozený vůdce. Většinou je to dobrý organizátor a řečník. Za jeho silným a sebevědomým zevnějškem se ale může choulit malé zranitelné lvíče. Smiřte se s tím, že občas uděláte chybu, něco nestihnete v termínu, nebo prostě na něco zapomenete. Nikdo není dokonalý!

Panna

Panny jsou úplné mistryně v kamufláži svých emocí. Když už se rozhodnou někomu se otevřít, dělají to extrémně opatrně. Na druhou stranu je pak v klidu rozbrečí reklama na prací prášek. No a co ježiši?! Vždyť jsou ty dětičky v tom spotu fakt roztomilý!

Váhy

Váhy touží po rovnováze nejen ve svém životě, ale i ve svých emocích. Nejraději by se na všechny jen usmívali, a pokud je potřeba se zamračit, pak se hned začnou dotyčnému, který ten pohled schytal, omlouvat. Proboha nejste jogíni! No tak občas trochu bouchnete no…

Štír

Štír je možná na venek usměvavý, ale uvnitř prožívá lásku, nenávist, vztek, nebo radost tak hluboce a opravdově, že je to až obdivuhodné. Někdy je ale kvůli všem těm emocím hodně nejistý. A tuhle nejistotu prožívá taky hooodně intenzivně.

Střelec

Střelec je velice upřímný. Co si myslí, i to, co cítí, umí dát všem v okolí dostatečně najevo. Někdy trochu nemotorně, ale co? Vždyť proč ne?

Kozoroh

To, co kozoroha skutečně trápí, a to, co skutečně cítí, má ukryté hodně, hodně hluboko a nikdy to nehodlá odkrývat. Někdy to omylem najde na dně skleničky s vínem, a pak vyspává morální kocovinu. Najděte odvahu tenhle měsíc procítit všechno co potřebujete, a konečně si odpusťte, ať příští sobotu můžete vyspávat jenom tu normální kocovinu. 

Vodnář

Tihle šťastlivci se, jako málokdo, ve svých emocích vážně vyznají. Umí si prožít a užít moment přítomného okamžiku, a jsou to prostě od narození pohodáři. I oni by ale měli někdy s tou sebe-analýzou přestat a dát si pauzu.

Ryby

Ryby žijí velice harmonickým životem, jsou citlivý, a mají velice silnou intuici. Svoje emoce prožívají hluboce, a nemají žádné výčitky, když cítí něco negativního. Co se týče emo-očisty, od ryb by se mohla učit většina z nás. 

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *