V Zákulisí s parfumérem Jakubem Hiermannem: Do flakonů dávám vůni sexu a živočišna, lidé chtějí vyšší libido

Začněte svůj den novou epizodou podcastu V Zákulisí, do které tentokrát přijal pozvání muž s nejvytříbenějším čichem u nás – parfumér Jakub Hiermann. Jak se vyrábí parfém? Co potřebujete k tomu, abyste si založili vlastní parfumérský dům a kolik ingrediencí pozná Jakub po čichu?

Jakub Florian Hiermann započal dráhu parfuméra v roce 2009 v Londýně, kde žil 6 let. Poté, co se vrátil do Prahy, se stal spoluzakladatelem parfémové značky Pigmentarium, která je první svého druhu v Česku. Je autorem šesti niche parfémů, které jsou momentálně k dostání ve 12 zemích světa. V současné době se specializuje na vytváření vůní na míru a přichází s konceptem vlastního parfumerského domu pod názvem J. F. Hiermann.

Některá povolání jsou zahalená tajemstvím. Trocha alchymie bezpochyby provází i řemeslo parfuméra, které v Česku není běžné. Jakub Hiermann byl však u zrodu jednoho z prvních českých parfumerských domů. Znát ho můžete pod názvem Pigmentarium, který čítá šest Jakubových vůní. Ty si zamilovaly i známé osobnosti. Kdo a čím konkrétně se voní? Jak probíhá komunikace s celebritami? A proč z Pigmentaria před nedávnem odešel?

S Jakubem jsme si zahráli hru přiřaď vonné ingredience k určitým místům, věcem a situacím. Jak mu to šlo? Jak voní peníze? A co se mu vybaví, když se řekne MHD?

Nové začátky značky J. F. Hiermann

Jakub nyní prožívá velmi intenzivní období, na trh totiž uvádí vlastní značku parfémů. Jeho prvotina s názvem Amulet vychází v limitované edici a stojí 88 tisíc korun. Je v Česku kupní síla na takový parfém? Jak voní? A jaké má plány do budoucna?

V práci s parfumérem

Příběh Jakuba Hiermanna začíná ve chvíli, kdy začal babičce očichávat její vzácné poklady značky Chanel. Jeho vášeň ve vše voňavé přešla až do rozhodnutí parfémy studovat. Jak takové studium vypadá? Jak probíhají zkoušky? Je to náročné? A od koho by se chtěl učit i nadále?

Jak vypadá běžný den parfuméra?

Kolik lidí mu musí parfém pochválit, než ho pustí ven?

Nebojí se, že vymyslí již vymyšlené?

Jaký největší předsudek v souvislosti s parfémy ho nejvíc štve?

Speciální bonusová epizoda na herohero

Děkujeme všem, kteří se připojili k platformě herohero! Po aktivaci předplatného, které činí 5 euro za měsíc, se můžete těšit na bonusový obsah, jako je například speciální epizoda s návodem, jak se stát v daném oboru těmi nejlepšími. Každého hosta se ptáme na rady: Jak začít? Co musím umět? Kolik mě to bude stát? Jak se dostat tam, kde je on? 

A v případě Jakuba Hiermanna se zaměříme na to, jak se zorientovat ve vonných ingrediencích, jak parfém prezentovat, nebo kam jít na zkušenou.

Celý podcast (hlavní + drbací část) si můžete poslechnout jak na Apple Podcast a Spotify, tak na Youtube Hero Hero.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *