Filmové a seriálové tipy od Honzy: Barbie, Oppenheimer, ale i Narcos nebo The Witcher

Červenec se kromě KVIFFU nesl hlavně ve znamení Barbie a Oppenheimera, ale nebojte, neviděl jsem jen tyhle dva trháky. Co tedy z toho co jsem zhlédl ne/doporučuji?

Barbie (2023, film) – kino

Greta Gerwig did it. Nemám k jejímu self-aware satirickému oživení ikonické hračky jedinou výtku. Fenomenální Ryan Gosling zastiňuje často skvělou Margot Robbie a zbytek obsazení je zkrátka slast. Baví mě na tom všechno od soundtracku po set design. A navíc to má i deeper message.

Hodnocení: 10/10

Oppenheimer (2023, film) – kino

Je to skvělej Nolan? Jo. Je to nejlepší Nolan? Ne. A kvůli tomu to pro mě není plná palba v rámci hodnocení. Ty 3 hodiny na mě nebyly ta neúnosné, jak jsem se bál, ale upřímně se občas člověk ztrácí ve směsici postav a možná zbytečných detailů. Herecky skvělí hlavně Cumberbatch, Blunt a Downey Jr. zbytek hereckých velikánů nemá šanci se tak ukázat na limitovaném poli screen time.

Hodnocení: 9/10

Narcos (2015 až 2017, seriál) – Netflix

Konečně doháním tuhle netflixovskou lahůdku a je to další věc, ke které nemám výtku. Perfektní projekt, kterému někdo evidentně dedikoval hodně času, úsilí i peněz. A to nemluvím o rešerši, která do seriálu šla a staví příběh výborně z obou stran barikády. A Mourův Escobar? Trešnička na dortu.

Hodnocení: 10/10

Only Murders in the Building (2021 a 2022, seriál) – Disney+

Moje nové not so guilty pleasure. Skvělý seriál, který míchá true crime s komedií v podobě tří amaterských vyšetřovatelů Martina Shorta, Seleny Gomez a Stevea Martina. Tohle unlikely trio fakt neskutečně baví a seriál má důvtipný humor, který neomrzí. Druhá série je ještě snad lepší jak první a já se moc těším na třetí.

Hodnocení: 8/10

Secret Invasion (2023, seriál) – Disney+

Velké Marvel zklamání. Pro mě očekávaný seriál s Nickem Furym poprvé v hlavní roli, který má také přivítat do MCU Oliviu Colman a Emiliu Clarke. Obecně je to ale ne moc funkční vyčpělý spy thriller, který unudí a naštve svým finále.

Hodnocení: 5/10

The Witcher (2019 až 2023, seriál) – Netflix

A tohle je další ne. Netflixovské adaptaci Zaklínače už zvoní umíráček s blížícím se odchodem Henryho Cavilla, který je to jediné dobré, co na seriálu zbývá. Neznám předlohu, abych neurážel, že se jí Netflix nedrží, ale to, co servíruje je zkrátka nudné a nijaké s plejádou nezajímavých vedlejších postav.

Hodnocení: 5/10

The Idol (2023, seriál) – HBO Max

Au, tohle bolelo. Tvůrce Euforie, dcera Johnnyho Deppa a The Weekdn nám naservírovali nejstupidnější HBO seriál všech dob, který se zaměřuje jen na to šokovat diváka tím, jak je sexuálně zvrácený. Idol se také snaží komentovat průmysl v Hollywoodu, který ale není schopen pořádně kritizovat a Abelův výkon na vrh dává jen ick, a to ne v dobrém slova smyslu.

Přečtěte si obsáhlou recenzi seriálu od Anežky!

Hodnocení: 4/10

Past Lives (2023, film) – kino

Tohohle miláčka letošního KVIFFu si musíte skočit zhlédnout do kina. Intimní příběh dvou lidí, kteří se životně míjí, ale přece jen je to k sobě stále táhne. Tohle korejsko-americké drama je asi ten nejoriginálnější vztahový film, co jsem kdy viděl a pro mě jasný contender na příští Oscary.

Hodnocení: 9/10

Co Honza doporučoval minule?

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *