Věřte nevěřte. Nejčastější kosmetické mýty versus realita

Asi vám nemusíme vůbec říkat, že ve společnosti existuje mnoho kosmetických „pravd”, které ale nemusí být nutně pravdivé. Nejenom, že každá pleť je jedinečná, a co funguje pro jednoho člověka, nemusí fungovat pro druhého. Je taky fajn být kritický a informovaný a vybírat kosmetiku podle potřeb a reakcí vaší pleti. Tohle jsou nejčastější mýty, kterým už opravdu nevěřte.

Mýtus: „Drahé kosmetické produkty jsou vždy lepší.”

Realita: Cena kosmetického produktu nemusí vždy odrážet jeho účinnost. Některé dražší produkty mohou obsahovat kvalitní ingredience, ale také mohou obsahovat chemikálie a látky, které mohou být pro vaši pokožku škodlivé. Vždy si zkontrolujte složení a najděte produkty, které vyhovují vašemu typu pleti a potřebám. Pokud váháte, poraďte se se svým dermatologem.

Mýtus: „Používání většího množství kosmetiky je účinnější.”

Realita: Větší množství kosmetiky nemusí nutně přinést lepší výsledky. V některých případech může přílišné používání produktů naopak způsobit podráždění nebo dokonce zhoršit stav pleti. Méně je někdy opravdu více a správně zvolený a aplikovaný produkt může mít lepší účinek než celá kosmetická polička.

Mýtus: „Kosmetické produkty s přírodním označením jsou vždy bezpečné.”

Realita: Pamatujete si na ten hype okolo přírodní kosmetiky, kdy jsme věřily, že všechno s nálepkou bio je prostě lepší a šetrnější? Ehm… Přírodní označení na produktu nemusí vždy znamenat, že je zcela bezpečný. Přírodní složky mohou také způsobovat alergické reakce nebo podráždění. Je důležité číst složení produktu a provádět alergický test před použitím nového produktu. Prostě jako vždycky.

Mýtus: „Nemusíte používat opalovací krém, pokud máte tmavší pleť.”

Realita: Opalovací krém je důležitý pro ochranu pokožky před UV zářením a rizikem slunečního spálení a poškození pleti. I když máte tmavší pleť, stále můžete trpět negativními účinky UV záření, jako je předčasné stárnutí pleti a riziko rakoviny kůže. Takže ještě jednou a naposledy: SPF do každé rodiny!

Mýtus: „Stačí si pleť jen opláchnout vodou, bez čištění.”

Realita: Čištění pleti je důležité pro odstranění nečistot, make-upu a nadbytečné mastnoty. Pouhé opláchnutí vodou může zanechat zbytky nečistot na pokožce, což může způsobit problémy s pletí. Odličování je navíc důležité nejenom večer, ale i ráno!

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *