Testujeme: Psí šampon

Nedávno za námi přišla naše kolegyně a mentorka Ivonka a její vlasy vypadaly líp, než kdy dřív. Okamžitě jsme chtěly vědět, jak se jí to povedlo: je to zásluha kouzelníka Mártyho nebo snad Petry Měchurové?! Ivonky odpověď nás ale zaskočila – zásluhu nese šampon jejího psa Karla. No to jsme nemohly neotestovat!

Josi:

Hned mě zarazila silná mentolová vůně šamponu, která se promítla i při jeho samotném nanesení – byl tak chladivý, že jsem ho zvládla mít na hlavě jen pár minut (ne celých 10, jak doporučuje návod na obalu). Po umytí jsem nechala vlasy oschnout a dosušila je fénem, jak jsem zvyklá.

Vlasy byly už na dotek mnohem tužší a drsnější (jako správná srst! :D), což je výhodou právě u krátkých vlasů (jako má Ivonka) nebo chcete-li si zaplést cop nebo udělat drdol. Na normální nošení rozpuštěných vlasů to ale to pravé ořechové není. A ačkoliv to byl krásný pokus, zůstanu věrná mé nejoblíbenější péči od Authentic Beauty Concept.

Šampón proti klíšťatům a blechám Arava, 565 Kč

Klárka:

Když mi mé drahé kolegyně navrhly, že budeme testovat psí šampon na svých vlastních (!) vlasech, okamžitě jsem věděla, že do toho nejdu. Nemusím mít všechno, ne? Ale jelikož jsem byla až druhá, která ho testovala (díky Josi za funkci pokusného králíka), dala jsem mu druhou šanci, ty se v životě dávají.

Šampon byl tak svěží! Což z něj dělá ideální nezbytnost po náročném workoutu nebo do parných letních dnů. Občas je podle mě dobré dát pokožce hlavy takovouto očistu plnou prokrvení. Nicméně vlasy byly velmi nepoddajné. Každý na jinou stranu (a objem to opravdu nedělalo), vlasy elektrizovaly a zkrotit je šlo podobně obtížně jako to nejdivočejší psí plemeno. Tak příště zkusíme ten pro kočky.

Anička:

Nejdřív mi to přišlo jako báječný nápad! Ivonky vlasy byly totiž nádherně lesklé, ale zároveň pevné. A jelikož já mám od přírody vlasy dost jemné, byla jsem nadšená! Bohužel stejný efekt u mě ale psí šampon nevytvořil. Vlasy byly pevné a tvrdé pouze u hlavy, od uší dolů neuvěřitelně elektrizovaly a bylo mi až nepříjemné si na ně sahat.

Naštěstí to vyřešila gumička a druhý den jsem to zkusila znovu. Ani tentokrát to nevyšlo, jak jsem si přála, a vlasy mi lítaly všude kolem. Po druhém pokusu už jsem to vzdala. Nicméně nemůžu šamponu odepřít jeho příjemnou bylinkovou vůni.

Děkujeme Ivonce za poskytnutí šamponu Arava Flea & Ticks Botanical Shampoo. Koukněte se po něm tady.

Doporučené články

1 komentář

  1. […] rubriku testujeme moc rády pravidelně obohacujeme našimi méně i více bizarními zkušenostmi. Jsou ale věci, které tři holky zkrátka otestovat nemohou: třeba […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *