Kam na Vánoční trhy za nejsladším svařákem a nejlepší atmosférou?

Advent už je v plném proudu a to znamená jediné – vyrazit na vánoční trhy, přejíst se trdlem a opít se svařákem. Víme, kde se nebudete mačkat mezi davy turistů, kde mají svařák nejlepší a kde ušetříte.

Nejlevnější trdlo

Pokud si potrpíte na sladké, vezměte ještě jednou trdlo na milost a kupte si ho. Ideálně bez všech těch zmrzlin, čokolád nebo jahod, které na něj opravdu nepatří. Samotné trdlo je ale velká pochoutka, to jenom turisti mu zkazili reputaci!

Kvůli nim vzrostla nejenom jeho špatná pověst, ale i cena. Aby vám u stánku nespadla brada, připravte se na to, že čím výš v centru Prahy půjdete, tím vyšší bude i jeho cena. Na Malostranském náměstí a v okolí Kampy koupíte trdlo za 70 korun. Nahoře v Nerudovce za 90 a na Hradě už za 120.

Nejméně turistů

Pokud nepůjdete po profláknutých turistických trasách, můžete na pár roztomilých stánků narazit i v odlehlých uličkách či na malých náměstích. Příjemné jsou vánoční trhy v Celnici nebo na Andělu u metra.

Foto: MČ Praha 5

Nejlepší svařák

Věděli jste, že trhy jsou i v prostorách Pražského hradu? Stánky najdete na náměstí U Svatého Jiří a ve Stájovém dvoře. Druhé nádvoří Pražského hradu hostí kulturním programem. A při sledování například ražby mincí nebo ručního malování ozdob na stromeček si nezapomeňte dát lahodné svařené víno!  

Nejlepší atmosféra

Naše nejoblíbenjěší jsou trhy u Kostela sv. Ludmily na náměstí Míru na Vinohradech. Nejen, že je tu mnohem méně turistů, ale trhy jsou sikovně poskládané do kruhu, takže při čekání v řadě panuje řád, a vyhnete se tak klasické Vánoční tlačenici. Navíc mají nejhezčí světýlka a stromeček v Praze!

foto: horydoly.cz

Nejsladší horká čokoláda

Letos u nás rozhodně vede horká čokoláda ve spojení se smetanovým likérem Baileys. Tu nejlepší seženete přímo v pop up Treat baru na adventních trzích na náměstí Jiřího z Poděbrad. V prvním kroku vybere drink, v druhém alkohol a ve třetím posypky. Je libo zmrzlina, marshmallows, třpytivý prach nebo cukrové zdobení a oříšky? Je nám to jasné, nejlépe všechno.

Nejlepší jídlo

Hledaly jsme hledaly, ale dobré jídlo na trzích prostě chybí. Máme pro vás alternativu v podobě restaurací, které jsou poblíž. Například na Andělu doporučujeme zajít na pad thai do Modrého zubu, na Míráku si dopřejte trošku fine diningu v podobě návštěvy vyhlášeného podniku Aromi a kousek od Jiřáku si zajděte na tacos do Las Adelitas nebo na boží zelené papričky Pimientos de padrón do Gildy.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *