Filmové a seriálové tipy od Honzy: Jak se mi líbil seriál Adikts a romantická komedie Sydney Sweeney?

V lednu jsem zašel do kina na Anyone But You, Poor Things a stihl zhlédnout i seriál Adama Sedláka Adikts. Stojí za zhlédnutí?

Anyone But You (2023) – kino

Romantické komedie zažívají silný comeback s Glennem Powellem a Sydney Sweeney, kteří na plátně mají nepopíratelnou chemii a Anyone But You se docela zdatně vyhýbá nutným klišé vedoucím k předvídatelnému happy endu. Zábavná jednohubka.

Hodnocení: 7/10

Poor Things (2023) – kino

Geniální masterpiece od režiséra Yorgose Lanthimose usiluje o 11 Oscarů a ty na něj teď můžeš skočit do kina. Emma Stone v něm neskutečně hraje frankensteinský výtvor šíleného vědce Willema Dafoe, ale po setkání s právníkem Markem Ruffalem se jí zachce poznávat svět po své vlastní ose.

Hodnocení: 10/10

The Zone of Interest (2023) – kino

Film, který se odehrává přede zdmi Osvětimského tábora je svým nápadem jedním z nejoriginálnějších s podobnou tematikou. Ukazuje banalitu zla, kdy lidé žijí vedle obrovského utrpení, které jako divák nikdy nevidíme, a řeší naprosté maličkosti. Chytře nasnímané a skvěle zahrané Sandrou Hüller, bohužel za mě to má problém vtáhnout diváka do děje a je to fakt náročné.

Hodnocení: 6/10

Griselda (2024) – Netflix

Snaha navázat na Narcos je u Griseldy jasná, jen je tu větší feministický podtón, který je občas až moc pushovaný. Stylově a dějově však tahle šestidílná minisérie o kokainové královně Miami šlape a táhne ji hlavně Sofía Vergara, která se poprvé objevuje v nekomediální roli.

Hodnocení: 7/10

A Difficult Year (2023) – kino

Francouzská komedie od režisérů Intouchables si tentokrát na mušku bere ekoterorismus, kdy tuto skupinu s nekalými úmysly infiltrují dva dlužníci. Určitě nečekejte další Intouchables, ale zasmějete se víc než dost.

Hodnocení: 7/10

Adikts (2024) – iVysílání

Součást protidrogové kampaně je odvážný seriál o drogách z dílny Adama Sedláka, režiséra Bangeru. První tři díly jsou přepal v dobrém slova smyslu, vtipné a vtahující, ale konec se příliš nedaří svázat v rámci všech dějových linek. Takže další Banger se nekoná, ale I tak jde o fajn podívanou.

Hodnocení: 6/10

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *