Zákulisní menu vol. 18: Techno v Almě, velikonoční brunch a květnové akce, které si zapište do diáře

Jaro už je cítit ve vzduchu, tak vypněte Netflix, zavřete Instagram a běžte ven! Chystá se spousta skvělých akcí plných jídla, architektury a knih.

ZE MĚ + ALMA RAVE

Skupina kreativních kuchařů ze ZE MĚ projektu chystá další RAVE – výstřední party spojenou s degustací pokrmů. Ta příští, tentokrát ve spojení s pražským gastronomickým konceptem Alma, proběhne 23. 3. v centru Prahy. Od začátku akce až do pozdních nočních hodin budete moci ochutnat přes 40 chodů vydávaných z několika stanovišť.

O podtržení atmosféry a naplnění významu slova RAVE se postará několik pečlivě vybraných DJ’s a producentů, jejichž hudba zaplní celý prostor o více než 1000 metrech čtverečních. Těšit se můžete na mix deep, elektroniky, od house až po temnější odstíny techna.

Restaurant week

Oblíbená gastronomická událost Restaurant Week je opět tady. Třetí ročník s podtitulem „Jídlo nezná hranic“ se koná od 6. do 24. března a zúčastní se ho vybrané pražské podniky. Tak si nezapomeňte koupit lístek a hodovat.

Zelený a velikonoční brunch v hotelu Mama Shelter

Den svatého Patrika už dávno není jen výsadou Irska! Pozvěte přátele na speciální brunch do Mama Shelteru a oslavte s námi tento zelený svátek jako nikdy předtím! Co na vás čeká? Těšit se můžete na bohatou nabídku ve stylu All You Can Eat, welcome drink a speciální irský a zelený bufet. Nebudou chybět ani vymazlené koktejly nebo legendární zelené pivo!

Speciální brunch na den svatého Patrika se koná 17. 3. od 12 do 15 hodin. Cena je 1090 Kč za dospělého. V ceně je neomezená konzumace z All You Can Eat bufetu, vybrané nealkoholické nápoje a welcome drink. Více informací se dozvíte zde. Ujít si ale nenechte ani velikonoční brunch, který se koná 31.3.

Svět knihy 2024

Nejlepší den pro všechny knihomoly se blíží! Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy se opět koná na Výstavišti Praha, a to od 23. do 26. května. Do programu 29. ročníku se promítá sté výročí smrti Franze Kafky. Čestným hostem se stal tradiční festivalový projekt Das Buch, pro rok 2024 pod názvem Das Buch – německojazyčná literatura.

Se jménem Franze Kafky, ale i dalších významných českých literátů, jako je Jaroslav Seifert či Karel Čapek, se návštěvníci navíc setkají v nově nazvaných programových sálech. Vedle prezentace literatury německojazyčných zemí pokračuje program podporující dětské čtenářství a zavedená sekce Literatura jako hlas svobody poskytne prostor těm, kteří svobodně mluvit nemohou.

Open house Praha

Festival Open House Praha, který nechává široké veřejnosti zdarma nahlédnout do běžně uzavřených budov, oslaví letos v květnu 10. výročí. Letošní jubilejní ročník festivalu Open House Praha se uskuteční od 13. do 19. května 2024 a zpřístupní o víkendu zdarma více než 100 architektonických skvostů na území hlavního města Prahy. Festival nabízí dále v týdnu od 13. května doprovodný program v podobě přednášek, debat a procházek po Praze.

Open House Praha nechá nahlédnout do budov spojených s významnými českými architekty, jejichž životní jubilea si letos připomínáme – například Josefa Fuchse, Oldřicha Tyla, Adolfa Benše, Josefa Fanty, Jana Gillara, Karla Hubáčka a dalších. Současně se bude věnovat tématu proměn města, architektury a veřejného prostoru v posledních deseti letech i přístupnosti a otevřenosti města všem skupinám obyvatel

Nový projekt MAPA uMĚNÍM 

Kulturně-vzdělávací platforma uMĚNÍM spouští nový projekt MAPA uMĚNÍM, který shromažďuje vzdělávací programy rozvíjející kreativitu v učení. Vybírat z nabídky mohou hlavně rodiče při plánování výletů: mapa totiž zjednoduší a zpřehlední nabídku pro kreativní vzdělávání napříč celou Českou republikou. Platforma stojí také za Festivalem umění a kreativity ve vzdělávání, jehož čtvrtý ročník se uskuteční od 20. do 28. dubna 2024 v Praze.

Parfémy podle nás

Lush se zeptal svých zákazníků, které vůně jim v jejich nabídce chybí – a parfuméři se dali do práce. Lush tak ve spolupráci s jejich zákazníky přichází s několika novými parfémy a tělovými spreji. Těšit se tak můžeme například na karamelo-citrusovým parfém Super Milk, tělový sprej Sticky Dates kombinujícím karamel, pryskyřici a sandalové dřevo nebo vanilkový parfém Creamy Candy s tóny ambry.

Kro fast food

Bistra KRO, konkrétně vinohradská a karlínská sekce, přidávají na menu vymazlené spiny na fastfood, které vás potěší. Ochutnejte poctivé kuřecí nugety, smažená kuřecí křídla a masové koule promyšlené do posledního křupnutí a vyrobené z kvalitních surovin. V nabídce budou nejméně do června.

Novinky na kosmetickou poličku

Značka kalifornské přírodní kosmetiky Salt & Stone, kterou v roce 2017 založil původní profesí profesionální snowboardista Nima Jalali, představuje novou řadu tělové péče Bergamot & Hinoki, která doplňuje oblíbený deodorant se stejnou parfemací.

Každý produkt je pečlivě vybranou směsí organických ingrediencí bohatých na antioxidanty a živiny včetně mořských řas, spiruliny a chaluh vytvořenou pro ochranu, podporu a regeneraci pokožky. Produkty značky Salt & Stone jsou k dostání v obchodě Greenwave nebo online na www.greenwave.cz.

Bringing it back!

Značka Master & Master oživuje tradici výroby květinových stolků, které v Československu po celou jeho éru patřily k častým kusům nábytku. V posledních letech ale opět domovy zútulňují květinová zátiší, v nichž květinové stolky hrají prim! Proto Master & Master přichází se současným pojetím této klasiky stolkem Oasis, navíc ve spolupráci s předním českým designérem Jiřím Pelclem.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *