Motivační horoskop na srpen: Jak vyzrát na svůj strach?

Začíná měsíc srpen, a to znamená, že zbývá už jen jeden měsíc do začátku školního roku. Děsíte se toho už teď?! Nebudeme ztrácet čas tlacháním o tom, co nám osud předurčil – my V Zákulisí stejně na osud nevěříme. Věříme ale v nás! V naše schopnosti, dovednosti, v naše kvality. A proto teď na jedné zásadní schopnosti pořádně zapracujeme, a to na schopnosti ovládat svůj strach. 

Strach je nejčastější emoce, kterou člověk prožívá. Máte strach z toho, že budete podvedeni, že selžete, neuspějete, nebo že zestárnete, či máte strach z osamělosti, nespokojenosti, nebo prostě ze života samotného?

Ať je strach relevantní, či nikoliv, člověka brzdí ve svém rozkvětu, a proto je důležité naučit se se svými strachy pracovat. Pokud se to také chcete naučit, a nechcete se dál nechat ovládat bubáky, čtěte dál. 

Zajímavosti o srpnu podle svaté Wikipedie:

  • Český název Srpen vznikl podle zemědělského nástroje srpu, užívaného při sklizni obilí.
  • August byl pojmenován po císaři Augustovi.
  • Srpen je nejteplejší měsíc v roce. V roce 2012 byla naměřena nejvyšší teplota v historii měření v Česku v Dobřichovicích u Prahy (40,4 °C).

Beran

Beran se nejvíc obává toho, že bude poražen. Porážku mu může uštědřit kolega v práci, tím že dostane jeho vysněnou pozici. Stejně tak může být poražen sám sebou, když nesplní cíle, které si vytyčil. A největší porážku mu může uštědřit i sám život. Říkáte si co je to za ezo řeči? Ale beran může prožívat i obavy z toho, jestli jeho život je dost šťastný. A ty pocity může prožívat tak silně, že se stanou reálnými. Zkuste si pokaždé své pocity uvědomit, to vám pomůže prožívat je racionálně. Neměl by to být zas takový problém, přece jen je vaše nejsilnější stránka práce sama na sobě. 

Býk

Býci mají rádi pořádek, organizaci, a dokonalé plánování ať už těch nejdrobnějších detailů, nebo životních plánů. Vědí přesně co chtějí v životě dělat, jaký by měl být jejich partner, a kdy přesně založit rodinu. Největší strach mají z toho, že se jejich plány zhroutí, a oni tak ztratí kontrolu nad vším co mají. Jejich život by se tehdy mohl jednoduše sesypat, jako domeček z karet. Důležité je pro vás plánovat život rozumně, dosažitelně, a mít v rukávu vždy variantu B i C, v případě, že varianta A selže. 

Blíženci

Blíženci jsou velmi společenská znamení. Mají rádi pozornost, a pevné vztahy jsou pro ně to nejváženější v životě. Největší obavu mají z toho, že budou osamělí. Strach z toho, že si nenajdou partnera, že zestárnou sami, nebo i jen strach z toho, že na jejich narozeninovou oslavu nikdo nepřijde. To všechno jsou reálné pocity, které blíženci prožívají. Vědomě začněte pracovat na sebelásce. Je pro vás zásadní naučit se být spokojení sami se sebou, abyste se nemuseli obklopovat druhými, a abyste mohli prožívat skutečně šťastný život.

Rak

Raci jsou velmi nesebevědomá znamení, a to jim brání ve spontánnosti a častokrát jim chybí i odvaha zkoušet nové věci. Největší strach mají z toho, že budou odmítnuti, že se ostatním nevyrovnají, a nebo že v očích ostatních selžou. Tyto iracionální pocity mohou prožívat velmi reálně, a hmatatelně, a mohou významně ovlivnit jejich život. Začněte pracovat na svém sebevědomí, přestaňte sám sebe shazovat, a přestaňte se s ostatními srovnávat. Sebeláska je cesta pro vás.

Lev

Lvi jsou velmi hrdá a pyšná znamení. Obávají se ale toho, že by si někdo mohl zahrávat s jejich pocity, a tak je raději skrývají, hrají si na hrdiny, a své pravé emoce zastaví za vysokou tlustou zdí. Pro ostatní znamení jsou tak často špatně čitelní. A někdy kvůli jejich chladnému a odtažitému přístupu mohou skončit i dlouholeté vztahy. 

Panna

Panny jsou velmi cílevědomá znamení. Touží po tom změnit svět, a chtějí se zapsat do jeho historie. Největší hrůzu jim přináší představa, že by po jejich odchodu na světě nezůstal žádný jejich odkaz. Že by se na ně snad mohlo zapomenout! Celý život proto dokáží věnovat práci na tomto odkazu, a zároveň celý život žijí se strachem, že se to nepodaří. Zároveň mají hrůzu z nepořádku, ze ztráty organizace, a z chaosu. 

Váhy

Váhy jsou velmi mírumilovná znamení. Největší strach mají z konfliktu, z hádek a vůbec z jakýchkoliv negativních vibrací kolem jejich osoby. Jsou velmi citliví, častokrát až přecitlivělí. Nesnesou násilné vynucování autority, nepřátelské pracovní prostředí, ani dusno ve vlastním vztahu. Za všech okolností potřebují mít kolem sebe láskyplné dobře naladěné milující prostředí. 

Štír

Štíři mají častokrát problém s empatií, špatně odhadují co se v daném okamžiku hodí, a co už je přes čáru. Jejich největší obavou je se ztrapnit, a tak si raději drží odstup, jsou nedůvěřiví a na své okolí mohou působit i chladně. Pracujte na své sebedůvěře, zkuste zůstat nad věcí a vždy si připomínejte moje oblíbené přísloví.. když na vás někdo ukazuje prstem, tři prsty ukazují zpátky na ně

Střelec

Střelci jsou velmi aktivní, přátelská a společenská znamení. Potřebují aby jejich život měl šťávu, aby se vždy dobře bavili a aby zůstali navždy mladí. Největší strach mají ze stárnutí a z nudy. Jejich noční můra je každodennost a obyčejnost. Vždy vám pomůže, když zažijete nějaké poprvé, a to dokonce i tehdy, když to poprvé není ani tak moc pozitivní. 

Kozoroh

Kozorozi mají obavu z čehokoliv nového nebo nepoznaného. Neradi mění své zajeté koleje. Mají rádi stabilitu a každodenní rituály jim pomáhají ujišťovat se v jejich spokojeném žití. Největší strach mají z jakékoliv náhlé situace, která by jim nečekaně změnila život, a proto mají v rukávu vždy záložní plány. Zároveň se také bojí silných emocí. Hrůzu jim také nahání jakékoliv silné vyznání lásky nebo scénka na veřejnosti.

Vodnář

Vodnářova nejváženější životní hodnota je svoboda, nevázanost a nezávislost. V životě dělá jen takové kroky, které mu pomáhají být soběstačnými a nezávislými, ať už na práci, na státu nebo na rodině. To ovšem neznamená, že má Vodnář krátkodobé vztahy. Dokáže mít i velmi vážný, upřímný vztah, ale jen tehdy, pokud se v něm necítí uvázaně. Jeho největší strach je totiž právě ze ztráty svobody. 

Ryby

Přestože jsou ryby velmi společenská a přátelská znamení, mají velký strach ze seznamování s novými lidmi. Přestože působí velmi otevřeně a bezstarostně, ve skutečnosti jsou velmi stydliví a nesebevědomí. Obávají se také veřejného ponížení, jakéhokoliv trapasu, i toho, že se mu druzí vysmějí. Nejraději jsou ve společnosti svých dobrých přátel, a na nové přírůstky do party dokáží i snadno žárlit. 

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *