Filmové a seriálové tipy od Honzy: Challengers se Zendayou a Iveta na Voyu

Jaro jsem odstartoval zhlédnutím několika novinek, a to jak v kině, tak na Netflixu nebo Voyo. Co bych doporučil a cos zas tolik ne?

Baby Reindeer (2024) – seriál, Netflix

Nový netflixovský hit se dotkl snad každého, kdo nežije pod kamenem. Autorská práce Richarda Gadda je silný pohled na stalking muže od psychicky nevyrovnané ženy, který je o to silnější, jelikož jde o Gaddovu osobní zkušenost.

Hodnocení: 9/10

Challengers (2024) – film, kino

Letošní kinohit vrací do kin žánr sportovního romantického filmu, ve kterém italský režisér Luca Guadagnino chytře staví milostný trojúhelník Zendayi, Joshe O’Connora a Mikea Faita. Bravurní kinematografie s výborným techno soundtrackem.

Hodnocení: 8/10

Iveta, 1. série (2022) a 2. série (2023) – TV seriál, Voyo

Před premiérou finální řady jsem si dal první dvě řady Ivety. Anna Fialová je v hlavní roli skvělá, ale seriál má upřímně dost kolísavou kvalitu. I tak si ho cením za to, že postavu Ivety Bartošové nebulvarizuje a snaží se k ní přistupovat s co největším respektem a jako k oběti mnoha okolností.

Hodnocení: 6/10

Havěť (2023) – film, kino

Sebastien Vanisek nám naservíroval nový zvířecí horor, kdy se v odlehlém domě rozmnoží pavouci a napadají nic netušící obyvatele. Silně nepříjemná atmosféra nejen pro arachnofoby.

Hodnocení: 7/10

Extraction (2020) – film, Netflix

A zpětně jsem si odškrtl akčňák s Chrisem Hemsworthem, který má výbornou akci, ale přestává fungovat v momentě, kdy se snaží hrát na emoce, což dělá v celé druhé polovině. Neodpustitelný je také žlutý filtr, abychom pochopili, že se nacházíme v Indii.

Hodnocení: 6/10

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *