Summer calling! Designérka Cindy Kutíková odhalila letní kolekci

Česká designérka a grafička Cindy Kutíková přichází po úspěšných pletených a couture řadách s novou kolekcí, která se zaměřuje na letní prázdninové období. Se svou značkou Cindy K se tak pouští do úplně nových vod – a to doslova. Kromě vzdušných košil, kalhot a topů se totiž v kolekci objeví také plavky a ručníky v ojedinělých vzorech.

Kolekce s názvem Serious Joy vyniká primárně v potiscích, které jsou designérčiným poznávacím znamením. V nich propojuje dva světy – grafický a oděvní. „Realizaci letní kolekce mám v hlavě už minimálně tři roky. Chtěla jsem začít tvořit něco i v jarní a letní sezóně, protože jinak je má tvorba nositelná primárně přes zimu,“ komentuje Cindy Kutíková.

Designérka navazuje na svou stáž ze studentských let na UMPRUM, kde se věnovala sublimačnímu pestrobarevnému tisku na kompletech kimon a kalhot. „Bavilo mě držet se v grafické úvaze právě tvaru oděvu. Všechny vzory jsou vytvářeny přímo do šablony střihu,“ popisuje.

Dohromady tak vznikly čtyři vzory tištěné na satén. Jeden design byl navíc vytvořen v kolaboraci s holandskou DJ Nadiou Struiwigh. „Nadia mě oslovila s tím, že vidí v mé práci synergii se svou hudební tvorbou. Vytvořila jsem jí outfit na míru inspirovaný její hudbou a obě jsme se nadchly pro další spolupráci,“ říká Cindy a dodává, že pro další vzory jí byly inspirací při grafickém návrhu také třeba zajímavé reliéfy uměleckých dveří, na které náhodně narazila.

Samotná kolekce Serious Joy má přivolávat letní radost a dobrou náladu. Oxymóron v názvu odkazuje na možnost využití oděvu jak na casual wear do města, na párty či pláž, tak na formální večerní eventy.

Unisex komplety, šátky, trička, kšiltovky, plavky i osušky pochází z výrobny firmy Cotton Garments. Veškerá produkce oděvů tedy vznikala lokálně v nízkém nákladu na Slovensku. Faktor lokálnosti byl při úvaze o kolekci pro designérku stejně jako v předchozí tvorbě zcela klíčový.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *